Stiri si curiozitati

Acatistul Sf. Nectarie de la Eghina pentru vindecarea bolilor. Ce rugăciuni să rostești pentru alinarea suferințelor trupești și sufletești

Publicat: 09 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acatistul Sf. Nectarie de la Eghina pentru vindecarea bolilor. Ce rugăciuni să rostești pentru alinarea suferințelor trupești și sufletești
Acatistul Sf. Nectarie de la Eghina se citește la vreme de necaz și suferință.

La vreme de boală și suferință putem citi Acatistul Sf. Nectarie de la Eghina pentru vindecarea bolilor. Acesta este de grabnic ajutor și făcător de minuni pentru cel copleșit de durere și deznădejde. Iată ce rugăciuni să rostești pentru alinarea suferințelor trupești și sufletești.

Acatistul Sf. Nectarie de la Eghina pentru vindecarea tuturor bolilor

Atunci când ne confruntăm cu probleme grave de sănătate și suntem copleșiți de suferință și disperare, este bine să citim Acatistul Sf. Nectarie de la Eghina pentru vindecarea tuturor bolilor. Este binecunoscut faptul că acest acatist are o putere taumaturgică aparte și este înzestrat cu o putere deosebită.

În momentele de grea încercare trupească sau sufletească putem rosti o rugăciune cu efect imediat, de grabnic ajutor la vreme de necaz. De asemenea, putem citi și Acatistul izbăvirii de boală.

Acatistul Sf. Nectarie de la Eghina este făcător de minuni și îl ajută pe credincios să scape de durerile trupești sau sufletești.

,,Veniți, ucenicilor ai lui Hristos, care însetați după împărăția cea cerească, să îi aducem laude iubitorului nostru ocro­titor, Sfântul Ierarh Nectarie. Și, mulțumindu-i pentru nemăsurata sa dragoste față de noi, să-i cântăm într-un glas: Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni! Străine minuni, Părinte, izvorăsc din mila ta cea mare și îi ridică pe cei aflați în dureri. De aceea, și la sfânta ta mănăstire, fără încetare sosește mulțime de lume, cerând vindecarea și izbăvirea de boli, cântând neîncetat: Aliluia! (…)

Ajutor și acoperitor te numesc toți credincioșii care s-au îndulcit de hrana binefacerilor tale. Căci, dintre cei ce te-au chemat cu credință, nici unul nu a rămas nemângâiat prin harul tău. De aceea, toți cu bucurie cântă: Aliluia! Cântări de mulțumire nenumărate îți înălțăm ție, Sfinte, noi cei ocrotiți sub acoperământul tău. Căci, în toate ne­cazurile noastre, degrabă ai venit să ne alungi tristețea. De aceea, cu ajutorul tău, Îl slăvim pe Hristos cântând: Aliluia!”

Cum să te rogi pentru alinarea suferințelor

La vreme de boală și grea suferință este bine să rostim câteva rugăciuni vindecătoare. Pentru alinarea durerilor trupești și sufletești este bine să citim Acatistul Sf. Ecaterina pentru luminarea minții și îndepărtarea gândurilor negre. Este binecunoscut faptul că rugăciunea îl ajută pe cel aflat în nevoie și copleșit de deznădejde să treacă mai ușor peste probleme și să își păstreze credința statornică.

Atunci când suferim de o boală sau trecem printr-o suferință sufletească putem rosti cât mai des cu putință o rugăciune taumaturgică către Sf. Nectarie de la Eghina. Aceasta face minuni pentru cel care o rostește cu multă smerenie și convingere.

,,O, preasfinte și întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, primește această puțină rugăciune de la noi, nevrednicii robii tăi, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri și grabnic folositor și ajutător preaminunat scăpând și către sfânt chipul icoanei tale privind, cu lacrimi fierbinți ne rugăm ție: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi sărăcia și ticăloșia noastră. Vezi rănile sufletelor și ale trupurilor noastre.

Ne rugăm ție, Sfinte Ierarhe Nectarie, grăbește de ne ajută cu neîncetatele și sfintele tale rugăciuni și ne sprijinește pe noi, robii tăi. Ia aminte la suspinele noastre și nu ne trece cu vederea pe noi, ticăloșii și scârbiții, că știm, sfinte al lui Dumnezeu, că și după mutarea ta din viața aceasta trecătoare cine a năzuit la ajutorul tău și cu credință ți s-a rugat nu a rămas neajutat.”

Acatistul Sf. Nectarie de la Eghina se citește la vreme de necaz și suferință. Acesta are o putere taumaturgică deosebită și îl ajută pe cel greu încercat de probleme să scape de durere și să aibă parte de ocrotirea și binecuvântarea divină.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim

Adauga un comentariu