Stiri si curiozitati

Acatistul Sfântului Duh pentru luminarea minții. Ce rugăciuni să rostești pentru liniște sufletească

Publicat: 01 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acatistul Sfântului Duh pentru luminarea minții. Ce rugăciuni să rostești pentru liniște sufletească
Acatistul Sfântului Duh pentru luminarea minții se citește cât mai des cu putință pentru îndepărtarea gândurilor rele, liniște sufletească și spor în toate.

Atunci când suntem tulburați de gânduri negre și neliniști este bine să citim Acatistul Sfântului Duh pentru luminarea minții. Acest acatist are o putere tămăduitoare deosebită și este de grabnic ajutor pentru cel împovărat de griji, păcate și suferințe. Iată ce rugăciuni să rostești pentru liniște sufletească.

Acatistul Sfântului Duh pentru luminarea minții

La vreme de tulburare și neliniște interioară rostirea unor rugăciuni este de mare ajutor pentru credinciosul copleșit de deznădejde și păcate. Pentru a avea parte de ajutor divin, de spor în toate și de înțelegere cu toți ai casei, putem citi cât mai des cu putință Acatistul Sfântului Duh pentru luminarea minții.

,,Veniți toți credincioșii să preaslăvim pogorârea Sfântului Duh. Cel Care din sânurile Tatălui a purces asupra Apostolilor, acoperind ca și cu niște ape pământul de cunoștința lui Dumnezeu și învrednicind de harul cel de viață făcător al învierii și de slava cea de sus pe cei ce aleargă la El întru curățire, sfințind și îndumnezeind pe cei ce strigă: Vino, Mângâietorule, Duhule Sfinte și te sălășluiește întru noi!

Îngerii cu fețe luminoase în ceruri neîncetat slavoslovesc pe Duhul cel Sfânt, după cuviința datorată Izvorului vieții și Luminii celei Nematerialnice. Dimpreună cu ei Te preaslăvim și noi, Duhule Necuprins cu mintea, pentru milele Tale cele ascunse, și cu smerenie ne rugăm să fim adăpostiți sub adumbrirea Ta cea fericită.

Nestricăciosule și Neziditule, Veșnicule, Prea Înduratule Duh, Apărătorule al celor drepți, Curățitorule al păcătoșilor, slobozește-ne de orice întinăciune, ca strălucirea luminii harului Tău să nu se strice întru noi.

Duhul Sfânt naște a doua oară pe om spre viața veșnică. Duhul Sfânt însuflețeste pe mucenici, sfințește preoții, încununează pe cei drepți, face din pâine și din vin Însuși dumnezeiescul Trup și Sânge al lui Hristos. O, adâncul bogăției și al înțelepciunii lui Dumnezeu! Dă-ne cununa darurilor Tale: Dragostea veșnică și atotiertătoare, care se întristează pentru păcătoși și vrea ca toți să fie mântuiți prin ea, ca niște fii ai luminii, pentru care strigăm: Aliluia!”

Pe lângă acest acatist făcător de minuni și tămăduitor, putem citi și Acatistul Bunei Vestiri de 12 ori într-o zi pentru împlinirea dorințelor și spor în toate. De grabnic ajutor la vreme de boală și suferință este și Acatistul Izvorul Tămăduirii, ce se rostește în fiecare zi, cu multă credință și smerenie.

Cum să te rogi pentru liniște sufletească și îndepărtarea relelor

Atunci când suntem copleșiți de probleme și temeri este bine să rostim o rugăciune la întristări, spaimă, gânduri şi vise urâte care tulbură pe om. Aceasta are o putere tămăduitoare deosebită și este făcătoare de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.

,,Dumnezeule, întru numele Tău mân­tuiește-mă și întru puterea Ta mă ju­decă. Dumnezeule, ascultă rugă­ciunea mea; pleacă urechea Ta la graiurile gurii mele. Ia aminte spre mine și mă ascultă, că m-am mâhnit întru îngrijorarea mea și m-am abă­tut. Inima mea s-a tulburat întru mine și frica morții a căzut asupra mea. Temere și cutremur au venit peste mine și întunericul m-a acoperit.

Doamne, Dumnezeul mântuirii me­le, ziua am strigat și noaptea înaintea Ta. Să ajungă până la Tine rugă­ciu­nea mea; că s-a umplut de rele sufletul meu și viața mea de iad s-a apropiat! Miluiește-mă, Doamne, că nepu­tin­­­cios sunt! Vindecă-mă, că s-a tul­bu­rat foarte sufletul meu. Ostenit-am întru suspinarea mea. În toate nop­țile îmi stropesc patul cu lacrimile mele și în ele îmi scald așternutul.

Pentru ce ești mâhnit, suflete al meu, și pentru ce mă tulburi? Nădăj­­duiește spre Dumnezeu și mă voi măr­turisi Lui, mântuirea feței mele și Dumnezeul meu. Domnul este luminarea mea și Mân­­tuitorul meu, de cine mă voi teme? Domnul este sprijinitorul vieții mele, de cine mă voi înfricoșa?

Iubi-Te-voi, Doamne, virtutea mea! Domnul este întărirea mea și scă­pa­rea mea și izbăvitorul meu. Dumnezeu este ajutorul meu și voi nădăjdui întru Dânsul: Apărătorul meu și puterea mântuirii mele și sprijinitorul meu. Amin.”

Acatistul Sfântului Duh pentru luminarea minții se citește cât mai des cu putință pentru îndepărtarea gândurilor rele, liniște sufletească și spor în toate. Acest acatist este de grabnic ajutor în cele mai grele momente ale vieții noastre.

Adauga un comentariu