Stiri si curiozitati

Acatistul Sfântului Mucenic Ciprian: Cum ajută la dezlegarea de farmece, blesteme sau vrăji!

Publicat: 09 apr. 2021
Sfântul Mucenic Ciprian
Acatistul Sfântului Mucenic Ciprian este una dintre cele mai puternice și mai des folosite pentru dezlegarea de farmece si blesteme

Pentru a-și atinge anumite scopuri, unii oameni preferă să apeleze la farmece, blesteme sau vrăji, iar pentru dezlegarea acestora trebuie să apelezi la preoții care știu să dezlege faceri diavolești. Acatistul Sfântului Mucenic Ciprian este una dintre cele mai puternice și mai des folosite pentru dezlegarea de farmece si blesteme.

Ajutorul în asemenea situații este adevărul şi binele, care nu pot veni decât de la Dumnezeu, pentru că diavolul îi dă omului numai aparenţele realităţilor.

Persoanele cărora li s-au făcut vrăji sau blesteme trebuie să se spovedească periodic, să ţină post în casă miercurea şi vinerea și să meargă la sfintele slujbe. De asemenea trebuie să facă Sfeştanii şi slujbe acasă pentru ca farmecele şi blestemele puse pe ei sau pe cei dragi să nu le poată face rău.

Acatistul Sfântului Mucenic Ciprian: Ce să faci pentru a scăpa de farmece, blesteme și vrăji

Atunci când cineva observă că i s-au făcut farmece de către unii oameni răi, trebuie să meargă la cel puţin trei mănăstiri sau biserici unde se face slujbă zilnică şi să dea un acatist cu numele celui care are farmece.

De asemenea, trebuie să citească timp de 40 de zile la rând Acatistul Sfântului Mucenic Ciprian.

În cazul în care farmecele sunt foarte puternice, cel mai bine ar fi să postească toate cele 40 de zile.

Cel căruia i s-au făcut farmece, blesteme sau vrăji trebuie să facă tot posibilul să nu aibă niciun contact cu persoana pe care o bănuieşte și să nu primească nimic de la aceasta şi nici să nu-i dea nimic.

Persoana căruia i s-au făcut farmece, blesteme sau vrăji trebuie să se spovedească sincer la un duhovnic bun și să facă o spovedanie general.

Acatistul Sfântului Mucenic Ciprian, pentru liniștea în casă

Acolo unde există neînţelegere în familie, acest acatist trebuie citit de toți membrii acelei case, timp de 40 de zile. Așa acatistul va avea putere mai mare,iar membrii acelei familii vor vedea că lucrurile vor reveni rapid la normal.

Pentru readucerea liniștii în familie, pe lângă citirea Acatistul Sfântului Mucenic Ciprian, trebuie chemat un preot să facă sfeştanie și să citească toate rugăciunile din Moliftelnic.

Cum se citește Acatistul Sfântului Mucenic Ciprian

Preoții susțin că rugăciunea Sfântului Mucenic Ciprian poate fi citită de orice credincios, însă întotdeauna este bine să vorbească înainte cu duhovnicul. În ceea ce privește momentul în care ar fi mai bine să fie citită cunoscuta rugăciune către Sfântul Ciprian, părerile sunt împărțite. Unii sunt de părere că aceasta poate fi citită oricând, în timp ce alții susțin că doar pe 2 octombrie, când este prăznuit Sfântul Ciprian, rugăciunea este mai puternică.

Acatistul Sfântului Sfințit Mucenic Ciprian începe cu Troparul, glasul al 4-lea, care se încheie cu mesajul „Sfințite Mucenice Ciprian, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre“.

Se continuă cu Condacul 1, care are la final mesajul „Bucură-te, Sfințite Mucenice Cipriane, pururea slăvite!“. Urmează icosuri și condace până la 13, citite alternative, cu mențiunea că fiecare Icos se încheie cu mesajul „Bucură-te, Sfințite Mucenice Cipriane, pururea slăvite!“

Apoi se citesc iarăși Icosul 1 și Condacul 1, după care se citește Rugăciunea Sfântului Mucenic Ciprian, pentru izbăvirea de vrăji, blesteme și toată lucrarea diavolească. De menționat că aceasta trebuie citită doar de preot.

Adauga un comentariu