Diverse

Accident de munca la Caracal – DECLARATIE

Publicat: 27 mai 2013
4

Va scriu in raspuns la cererea dvs. de a va da amanunte suplimentare in sectiunea 3 a Raportului de Accident de Munca unde am completata ca drept cauza „slaba planificare” ca fiind cauza accidentului meu. Ati cerut in mod expres explicatii amanuntite cu privire la accident si sper ca detaliile care urmeaza vor fi suficient de clarificatoare.

Eu sunt zidar de meserie. In ziua accidentului lucram singur pe acoperisul unei cladiri inalte de 6 etaje.

Dupa ce mi-am terminat treaba, am realizat ca mi-au ramas caramizi nefolosite, care, cantarite mai tarziu, au fost gasite a cantari aproximativ 270kg.

Decat sa car caramizile jos in brate, in mai multe etape, am considerat ca e mai bine sa le cobor odata intr-un butoi, folosind scripetele instalat in acest scop in spatele cladirii.

Am asigurat franghia la nivelul solului, am urcat pe acoperis, am impins butoiul inafara cladirii si am incarcat caramizile. Dupa aceea am coborat de pe acoperis sa dezleg franghia, tinand-o foarte strans ca sa asigur o coborare lenta a caramizilor. Veti observa  in Sectiunea 11 a Raportului de Accident de Munca intocmit ca eu am o greutate de 72 kg.

Datorita surprizei pe care am avut-o cand am fost literalmente SMULS de la sol intr-un mod complet neasteptat, mi-am pierdut prezenta de spirit si am uitat sa dau drumul la franghie. Cred ca nu este nevoie sa va mai spun, am inceput o ascensiune rapida catre acoperis. In apropierea etajului 3, m-am intalnit cu butoiul incarcat cu caramizi care acum se indreapta vertiginos catre sol, intalnire in urma careia m-am ales cu capul spart, zgarieturi minore si o clavicula fracturata.

Datorita impactului, ascensiunea mea a incetinit pentru o secunda dupa care a continuat rapid catre nivelul acoperisului, neoprindu-ma decat atunci cand degetele mainii drepte au intepenit in scripete pana la nivelul delei de-a 3-a falange. Din fericire, intre timp mi-am recapatat prezenta de spirit si am fost in stare sa ma tin strans de franghie, in ciuda faptului ca incepusem sa am dureri. Aproape simultan, oricum, butoiul cu caramizi a lovit solul si ca urmare a impactului, fundul butoiului a cedat. Acum, saracit de greutatea caramizilor, butoiul cantarea doar 27 kg. Ma refer din nou la greutatea mea; cum probabil v-ati imaginat deja, am inceput o coborare rapida.

In vecinatatea etajului 3, am intalnit butoiul care acum urca; ca urmare a intalnirii m-am ales cu fracturi la glezne si cu mai multe taieturi si zgarieturi la picioare si in general.

Aici, norocul meu a inceput sa se schimbe usor. Intalnind butoiul, a fost bine ca mi-a incetinit usor caderea doar in masura sa-mi limiteze ranile, cand, am cazut pe gramada de caramizi si din fericire, am scapat doar cu 3 vertrebe fisurate.

Imi pare rau sa va spun, asa cum stateam intins pe gramada de caramizi, cu dureri atroce, incapabil sa ma misc, din nou mi-am pierdut prezenta de spirit si am scapat franghia din maini. Asa cum stateam intins, pe spate, am putut sa vad cum butoiul gol si-a inceput calatoria in jos, catre mine, care explica cele doua fracturi la picioare.

Sper din tot sufletul ca acest raport raspunde la toate intrebarile dvs.

declaratie accident de munca

Adauga un comentariu