Local

Accident rutier cu victimă pe o șosea din Iași! Un șofer s-a răsturnat cu mașina plină cu lemne, dar a vrut să ascundă totul. Pe „scaunul mortului” era un copil de 15 ani

Publicat: 09 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier cu victimă pe o șosea din Iași Un șofer s-a răsturnat cu mașina plină cu lemne dar a vrut să ascundă totul. Pe scaunul mortului era un copil de 15 ani
Un tânăr ieșean a fost pedepsit de către judecători după ce a fost acuzat că a provocat un accident rutier și a plecat de la locul faptei

Un tânăr de 20 de ani, care a vrut să mușamalizeze un accident rutier, s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au condamnat pe Gabriel Florin Bogos la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia. Oamenii legii au constatat că ieșeanul a produs un accident cu o mașină plină de lemne în care se afla și un adolescent în vârstă de 15 ani, după care ar fi plecat de la locul faptei

Un accident rutier cu victimă s-a petrecut pe o șosea din județul Iași. Un șofer s-a răsturnat cu mașina plină cu lemne, însă acesta a încercat să ascundă totul. Pe „scaunul mortului” se afla un adolescent în vârstă de 15 ani. În cele din urmă, oamenii legii au ajuns la autorul accidentului, iar, acum, ieșeanul a fost pedepsit.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au condamnat recent pe Gabriel Florin Bogos la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia. În fapt, judecătorii au admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de procurori cu Gabriel Florin Bogos.

„Instanța obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul Primăriei Comunei Cozmești, fie în cadrul Școlii Gimnaziale Cozmești, din județul Iași”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Florin Gabriel Bogos, acuzat că a fugit de la locul unui accident rutier

Procesul ieșeanului Florin Gabriel Bogos (20 de ani) a început pe data de 16 aprilie 2021.

„Pe 18 septembrie 2020, în jurul orei 17:30, inculpatul a condus autoturismul personal, marca Dacia, pe Drumul Comunal nr. 67, în afara satului Cozmești, iar, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, acesta a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile, rezultând vătămarea corporală a sa și a pasagerului (care nu a depus plângere prealabilă și care a necesitat pentru vindecare un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale), după care a părăsit locul accidentului fără încuviințarea Poliției”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Aceștia au adăugat că polițiștii s-au autosesizat cu privire la producerea accidentului rutier.

„În urma cercetărilor efectuate a rezultat că, în ziua de 18 septembrie 2020, în jurul orei 15:00, inculpatul a mers împreună cu numitul G.O., în vârstă de 15 ani, cu autoturismul marca Dacia, proprietate personală, în localitatea Moșna, unde a încărcat vehiculul cu lemne pentru foc, după care a plecat către domiciliul său, la volanul aceluiași autoturism, adolescentul ocupând locul pasagerului din dreapta-față”, au subliniat oamenii legii.

A explodat un cauciuc, fapt ce a dus la producerea impactului

Anchetatorii ieșeni au adăugat că, la un moment dat, cauciucul din partea dreaptă-spate a mașinii a explodat.

„Din cauza acestui incident, inculpatul a pierdut controlul vehiculului, care a pătruns în șanțul din partea dreaptă a părții carosabile, după care s-a răsturnat și a intrat pe câmp, vehiculul revenind pe roțile sale. În urma accidentului rutier, numitul G.O. a suferit zgârieturi la nivelul capului, din care i-au curs sânge, inculpatul neprezentând leziuni traumatice. În continuare, inculpatul l-a sunat pe tatăl său și i-a povestit cele întâmplate, iar, ulterior, a chemat un alt autoturism în care a încărcat lemnele din vehiculul marca Dacia 1304 și a plecat cu acest vehicul, împreună cu numitul G.O., în localitatea Podolenii de Jos. În aceeași zi, numitul G.O. a fost preluat de o ambulanță, care l-a transportat la Spitalul «Sfânta Maria» din Iași, iar inculpatul a fost preluat de către o altă ambulanță, fiind transportat la Spitalul «Sfântul Spiridon» din Iași, ambii rămânând internați până a doua zi”, au spus anchetatorii.

Aceștia au adăugat că șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind unul negativ. La audieri, tânărul Florin Gabriel Bogos a recunoscut comiterea faptei și a precizat că o regretă, susținând că, din cauza sperieturii, nu s-a gândit să sune la Poliție și nici nu își mai găsea telefonul mobil.

Adauga un comentariu