National

Accident rutier grav în Bacău. Un microbuz școlar a intrat în coliziune cu un autoturism. Șapte copii au fost răniți – FOTO

Publicat: 02 dec. 2021
un microbuz îndoiat după ce a fost implicat într-un accident rutier
7 dintre din cei 13 minori au suferit contuzii minore şi au fost preluaţi de echipajele serviciului judeţean de ambulanţă şi transportaţi la spital

Nicio zi fără accidente pe străzile din România. Un eveniment grav de circulaţie a avut loc în această dimineaţă, 2 decembrie 2021, în comuna Nicolae Bălcescu din judeţul Bacău. În urma coliziunii dintre un microbuz școlar și un autoturism a rezultat rănirea a șapte copii și încarcerarea unei persoane.

Accidentul rutier s-a produs pe drumul național DN2, km 277+100.

Accident rutier într-o localitate din Bacău. 7 din 13 copii răniți și transportați la spital

Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău, a transmis joi faptul că în microbuz se aflau 16 persoane, dintre care 13 elevi. Șapte copii au fost răniți și transportați la Spitalul de Urgență Bacău pentru a primi îngrijiri medicale.

Traficul rutier nu a fost blocat.

„În această dimineaţă am fost solicitaţi să intervenim în comuna Nicolae Bălcescu, care este situată lângă municipiul Bacău, pentru a interveni în urma unui accident rutier. În accident au fost implicate un autoturism şi un microbuz şcolar.

În microbuzul şcolar se aflau 16 persoane, trei adulţi şi  13 copii, iar în autoturism, o singură persoană, un bărbat în vârstă de 39 de ani care a fost şi încarcerat. Forţele de intervenţie au intervenit pentru scoaterea acestuia dintre fiarele contorsionate ale autoturismului şi predarea sa către echipajul SMURD prezent la faţa locului, în vederea transportării sale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.

În acelaşi timp, 7 dintre din cei 13 minori, au suferit contuzii minore şi au fost preluaţi de echipajele serviciului judeţean de ambulanţă şi transportaţi la spital, în vederea evaluării medicale, la Spitalul de Ugenţă Bacău.

Traficul nu a fost blocat în zonă, iar autovehiculele au fost degajate de pe partea carosabilă pentru a se îndepărta orice pericol pentru participanţii la trafic”, a declarat Andrei Grecu, purtător de cuvânt ISU.

Recomandări pentru evitarea producerii accidentelor rutiere

Oamenii legii acționează în permanență cu scopul de a reduce riscul rutier, de a combate principalele cauze care generează accidentele rutiere și de a salva vieție, dar și pentru a sancționa participanții la trafic care nu respectă regulile de circulație, fiind un real pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

Recomandările Poliției Române pentru șoferi pentru a evita producerea accidentelor rutiere:

 • Contribuie la siguranţa rutieră! Nu conduce autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice!
 • Planifică-ţi din timp călătoria! Dacă vremea este nefavorabilă renunţă la utilizarea automobilului propriu şi foloseşte transportul în comun.
 • Pe carosabil se pot forma zone alunecoase înainte ca termometrul să arate 0˚C. Ia în calcul iminenţa apariţiei poleiului!
 • Pleci la drum de sărbători? Nu risca să conduci obosit, ia pauze dese!
 • Este foarte important să ai o bună vizibilitate în trafic. Nu pleca la drum până nu ai curăţat complet toate geamurile maşinii.
 • Este ilegal să conduci sub influenţa substanţelor psihoactive, inclusiv a unor medicamente care conţin asemenea substanţe.
 • Distanţele de frânare pot fi de până la 3 ori mai mari pe drumuri alunecoase. Adaptează-ţi viteza şi circulă cu prudenţă!
 • Dacă ai consumat câteva pahare cu alcool în cursul serii, este posibil ca dimineaţa să fi încă sub influenţă. Nu risca să conduci astfel!
 • Asigură-te că sistemul de control al stabilităţii autovehiculului tău este pornit, pentru a-ţi asigura o tracţiune optimă.
 • Nu accepta să te urci într-o maşină condusă de un şofer băut! Anunţă imediat poliţia.
 • Dacă drumarii acţionează pentru deszăpezire creează-le spaţiu de lucru! Nu-i depăşi şi facilitează-le acţiunea!
 • Porneşti la drum lung de sărbători? Ca tine procedează alte câteva mii de şoferi! Ia-ţi o rezervă de timp!

Ieri, de Ziua Naţională a României, s-au produs trei accidente rutier în judeţul Iaşi, în localităţile Osoi, Popeşti şi Mirceşti.

Adauga un comentariu