Local

Accident rutier grav la Schitu Duca! Un șofer a pătruns pe contrasens cu mașina pe care o conducea și a intrat într-un microbuz. Impactul s-ar fi produs la peste 100 de km pe oră

Publicat: 09 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier grav la Schitu Duca Un șofer a pătruns pe contrasens cu mașina pe care o conducea și a intrat într-un microbuz. Impactul s-ar fi produs la peste 100 de km pe oră
Accident rutier grav la Schitu Duca după ce un autoturism a intrat pe contrasens

Accident grav în comuna ieșeană Schitu Duca. Un autoturism și un microbuz s-au izbit violent, iar în urma impactului au fost rănite cinci persoane. Polițiștii au deschis un dosar penal și trebuie să afle cine este vinovat

Accident rutier grav la Schitu Duca. Duminică, 08.05.2022, în jurul prânzului, șoferul unui autoturism marca Opel ar fi pierdut controlul volanului și a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un microbuz. Martorii au sunat imediat la numărul unic de urgențe 112 și au cerut ajutor. La fața locului au ajuns mai multe echipaje medicale și polițiștii rutieri. În urma impactului, au fost rănite cinci persoane. La Schitu Duca, a început o luptă contracronometru pentru salvarea persoanelor implicate. Din fericire, nimeni nu a fost rănit grav, deși se putea petrece o tragedie. Martorii au precizat că șoferul autoturismului marca Opel ar fi vinovat de producerea accidentului, însă asta urmează să stabilească polițiștii ieșeni.

Dosar penal în urma accidentului rutier de la Schitu Duca

Oamenii legii urmează să stabilească cine este vinovat de producerea accidentului.

„Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza comunei Schitu Duca s-a produs un accident rutier soldat cu victime omenești. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au precizat reprezentanții inspectoratului de poliție județean Iași.

Traficul în zonă a fost blocat mai mult de o oră, timp în care polițiștii au făcut măsurători. Martorii au precizat că impactul s-ar fi produs la peste 100 de kilometri pe oră. Acul kilometrajului s-a oprit la autoturismul Opel la aproape 100 de km pe oră.

Un alt accident grav în care a fost implicat un microbuz

Pe 1 februarie 2022, la Bălțați, și-au pierdut viața șapte oameni, după impactul dintre un TIR, o ambulanță și o autoutilitară. Accidentul a avut loc în jurul orei 7:00, într-o curbă extrem de periculoasă. La fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe și echipaje de Poliție, după ce, prin apelul la 112, s-au anunțat mai multe victime ce se aflau în stop cardio-respirator. Medicii ajunși la fața locului au încercat în zadar salvarea celor șapte victime, fiind nevoiți să declare decesele, rând pe rând. Printre cele șapte victime, s-au numărat Andrei Radu, șoferul TIR-ului, precum și șase bărbați ce se aflau în microbuz. Aceștia se îndreptau spre Iași, unde lucrau în construcții.

Toți erau vecini și prieteni. Moartea lor a șocat întreaga comunitate din localitatea ieșeană Balș, unde locuiau toți. Din ambulanță nu a fost nimeni rănit grav, iar gravida ce trebuia să ajungă la maternitate, pregătită să nască, a scăpat ca prin minune. La câteva ore după impact, a adus pe lume un băiețel perfect sănătos. Asistenta a scăpat doar cu o sperietură, iar Maricel Corban, șoferul ambulanței, a avut nevoie de o intervenție chirurgicală și câteva zile de spitalizare. Râmâne de văzut ce se va întâmpla în cazul accidentului rutier grav de la Schitu Duca.

Adauga un comentariu