National

Accident rutier în judeţul Cluj. Patru persoane au fost rănite, după ce un autoturism a plonjat de la 5 metri într-un pârâu – FOTO

Publicat: 24 ian. 2022
Un arădean de 32 de ani a căzut, luni, cu maşina pe care o conducea şi cu cei trei pasageri într-un pârâu, de la o diferenţă de nivel de cinci metri, în zona localităţii clujene Scrind

Un arădean de 32 de ani a căzut, luni, cu maşina pe care o conducea şi cu cei trei pasageri într-un pârâu, de la o diferenţă de nivel de cinci metri, în zona localităţii clujene Scrind. Accidentul rutier s-a produs în jurul orei 10,00, pe DJ 103H, pe raza localităţii Săcuieu, judeţul Cluj.

„Din primele informaţii reiese faptul că un bărbat, de 32 de ani, din judeţul Arad, care se deplasa cu autoturismul pe direcţia Scrind Frăsinet spre Bologa, într-un viraj la dreapta a pierdut controlul direcţiei de deplasare, părăsind partea carosabilă, ulterior autoturismul răsturnându-se în râul din apropierea drumului”, informează IPJ Cluj.

Şoferul şi cei trei pasageri au fost transportaţi la spital.

„Pompierii din cadrul Detaşamentului Huedin au fost alertaţi în urma răsturnării unui autoturism în albia unui pârâu, între localităţile Săcuieu şi Scrind, la o diferenţă de nivel de cca 5 m. Două autospeciale cu modul de descarcerare şi un echipaj SAJ au fost alertate în jurul orei 10,00 pentru a se deplasa la locul accidentului, iar în momentul sosirii pompierilor ocupanţii erau deja preluaţi de un autoturism privat şi un echipaj SAJ pentru a fi transportaţi la spital. Ulterior sosirii acestora la Spitalul orăşenesc din Huedin, a fost solicitată o autospecială pentru transport victime multiple a unităţii noastre, pentru a fi transferaţi la unitatea de primiri urgenţe din Cluj-Napoca”, a anunţat ISU Cluj.

Accident pe pârtia de ski din Brașov

Tot astăzi a mai avut loc un accident, de această dată pe pârtie. Un copil de 16 ani a fost accidentat grav pe pârtia din Brașov. De altfel, salvamontiștii se confruntă cu un val de incidente la munte, acolo unde foarte mulți români își petrec minivacanța.

Aproape 130 de persoane au avut nevoie de ajutor în ultimele 24 de ore. Una dintre cauze ar fi numărul foarte mare de turiști din Poiana Brașov. Aceștia schiază foarte aproape unul de celălalt și nu păstrează o distanță minimă de siguranță.

Mai mult decât atât, sunt mulți schiori care, deși nu au un grad de pregătire suficient de mare, aleg să se aventureze pe cele mai grele pârtii.

Astfel se face că astăzi, un copil de 16 ani a fost rănit grav în timp ce schia pe una dintre pârtiile din Poiana Brașov. Prietenul adolescentului a povestit că acesta a căzut și, în momentul în care schiul i-a căzut din picior, cumva i s-ar fi întors și i-ar fi secționat zona genunchiului.

Salvamontiștii au intervenit imediat și l-au transportat la echipajul SMURD care sosise deja la fața locului. Copilul a fost transportat la spital unde i se acordă ajutor de specialitate. Salvamontiștii fac apel la turiști pentru un minim de precauție pe pârtie.
Adauga un comentariu