National

Accident rutier în judeţul Dolj. O fetiţă de 11 ani şi străbunica sa, ucise de o şoferiţă care a dat de 6 ori pentru permis – FOTO

Publicat: 02 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier în judeţul Dolj. O fetiţă de 11 ani şi străbunica sa ucise de o şoferiţă care a dat de 6 ori pentru permis - FOTO
Bunicii copilei au fost şi ei la un pas de a fi spulberaţi de autoturismul în care se afla o şoferiţă începătoare. Oamenii stăteau de vorbă chiar în faţa casei

Marţi seara, 31 august 2021, s-a produs un accident rutier grav în judeţul Dolj. În evenimentul auto au murit o fetiţă de 11 ani şi străbunica acesteai, în vârstă de 77 de ani. Bunicii copilei au fost şi ei la un pas de a fi spulberaţi de autoturismul în care se afla o şoferiţă începătoare. Oamenii stăteau de vorbă chiar în faţa casei.

Cumplitul accident mortal s-a produs în localitatea doljeană Valea Stânciului.

A omorât două persoane, după ce a luat permisul de conducere tocmai a şasea oară

Iasmina Din, o fetiţă în vârstă de 11 ani, venise în vizită la bunici. Peste 2 zile urma să plece în Marea Britanie, unde o aşteptau părinţii şi surioara mai mică. Copila trebuia să înceapă şcoala, în toamnă.

Din nefericire, totul s-a întâmplat într-o fracţiune de secundă. Iasmina, bunicii şi străbunica au ieşit în faţa porţii.

Stăteau chiar lângă gardul casei şi discutau cu un vecin. La un moment dat, o maşină a ieşit de pe carosabil, a lovit capul de pod din faţa casei şi s-a oprit în gard. Şoferiţa a pierdut controlul asupra direcţiei de mers. Aceasta luase permisul de conducere tocmai după şase încercări.

„Pe Iasmina mea a spulberat-o. A aruncat-o în colţul casei. Acolo i-a ajuns trupuşorul. Soacra mea a fost strivită de maşină. Şi pe noi era să ne lovească. Şi vecinul a fost lovit”, a povestit Aurelia Dănănae, bunica fetiţei.

Femeia abia se mai putea ţine pe picioare în momentul în care a văzut cele întâmplate. S-a aşezat distrusă exact în locul unde stătea când s-a întâmplat tragedia.

„Am alergat la fata mea, dar nu mai mişca, nu mai mişca, am încercat… dar, nu mai mişca. Au murit pe loc amândouă”, a transmis Aurelia Dănănae, bunica Iasminei.

Şoferiţa avea viteză excesivă. Acul se oprise la 100 km/h

La volanul autovehiculului se afla o femeie, în vârstă de 30 de ani, din aceeaşi localitate. Şoferiţa era începătoare şi dobândise permisul de conducere în urmă cu 3 săptămâni, pe data de 10 august. Localnicii spun, însă, că femeia picase de mai multe ori examenul auto.

„Femeia asta a picat examenul auto de 6 ori! Înţelegeţi? De 6 ori. Nu se poate aşa ceva. L-a luat a 7-a oară. Era clar că nu era făcută pentru şofat. Dar şi-a dorit foarte mult să aibă carnet. Foarte mult. Şi avea nebunia asta, să meargă pe uliţele astea cu viteză. Când a venit poliţia, acul era oprit la 100k/h. Vă daţi seama?”, a povestit revoltat unul dintre martori.

Vecinul care stătea de vorbă cu bunicii Iasminei afirmase faptul că a observat maşina că mergea haotic pe stradă.

„Eu am văzut o maşină roşie că mergea în zig-zag. Am şi zis cine o fi nebunul ăla care merge aşa. La un moment dat, din faţa magazinului de peste drum, a venit direct spre noi. A intrat în capul de pod, apoi în gardul casei. Nu am mai avut timp să ne ferim”, povesteşte bărbatul.

Oamenii mai afirma faptul că şoferiţa a coborât din maşină şi ar fi spus că a avut o pană şi nu a mai putut controla maşina.

„Nu a avut nicio pană. Mergea cu viteză. Toţi am văzut. Toţi. Cu siguranţă a încurcat pedalele. În loc să apese pe frână, a apăsat pe acceleraţie şi a venit direct spre noi”, explică bunicul fetiţei.

Iasmina iubea portul popular românesc

Fetiţa de 11 ani visa să ajungă o mare cântăreaţă de muzică populară.

„Iubea portul popular românesc. Iubea scena. Era atât de fericită atunci când cânta. Şi cânta frumos, era un copil minunat. S-a stins lângă străbunica ei pe care o iubea atât de mult. Cu ea dormea, cu ea stătea cel mai mult când venea în vizită la noi. Erau nedespărţite”, a mai povestit bunica Iasminei.

Distruşi, părinţii fetiţei s-au întors ieri, 1 septembrie 2021, din Anglia să-şi conducă pe ultimul drum copilul.

Pe numele şoferiţei s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Femeia va fi cercetată în stare de libertate.

Adauga un comentariu