Local

Accident rutier în judeţul Galaţi, produs de un ieșean. Coliziune frontală, soldată cu trei victime – EXCLUSIV FOTO, UPDATE

Publicat: 04 dec. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Accident rutier în judeţul Galaţi produs de un ieșean. Coliziune frontală soldată cu trei victime - EXCLUSIV FOTO UPDATE
Accident rutier în județul Galați

În urmă cu puţin timp s-a produs un accident rutier în judeţul Galaţi. Două autoturisme au intrat în coliziune frontală.

UPDATE: IPJ Galați a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Accidentul rutier a fost provocat de un ieșean.

„La data de 4 decembrie 2023, în jurul orei 07:50, pe DE 581 (DN 24), în zona intersecției cu DC 88, în apropiere de localitatea Ireasca, din județul Galați, a avut loc un accident rutier soldat cu 3 victime.

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci și de către cei de la Serviciul Rutier s-a stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 52 de ani, din satul Lunca Cetățuii, județul Iași, în timp ce conducea un autovehicul pe DE 581, având direcția de deplasare către municipiul Tecuci, în zona intersecției cu DC 88, s-ar fi angajat în efectuarea unei manevre de depășire al autovehiculului din fața sa, iar când a pătruns pe sensul opus de mers ar fi intrat în coliziune frontală cu un autoturism, care era condus de un bărbat, cu vârsta de 39 de ani, domiciliat în municipiul Tecuci.

În urma acestui eveniment rutier au fost rănite 3 persoane, fiind vorba despre cei doi conducători auto și de o femeie, cu vârsta de 51 de ani, pasager în primul autovehicul. Victimele au primit îngrijiri medicale la fața locului, unde a fost solicitat și elicopterul S.M.U.R.D., al cărui echipaj medical a preluat bărbatul, de 39 de ani și l-a transportat la spital. Celelalte două persoane rănite au fost preluate și transportate la o unitate spitalicească de către echipajele medicale de la ambulanță.

Conducătorilor auto li se vor preleva mostre de sânge la unitățile spitalicești, în vederea stabilirii alcoolemiei. După efectuarea cercetării la fața locului și degajarea părții carosabile, traficul va fi reluat, pe ambele sensuri de mers, întrucât la acest moment se circulă dirijat. De asemenea, în cauză va fi întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc acest eveniment rutier„, a transmis IPJ Galați.

Știre inițială

Traficul pe drumul naţional DN 24 a fost blocat.

Trei persoane au fost rănite.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje medicale și un elicopter SMURD Iași.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 24, localitatea Ireasca, județul Galați, s-a produs o coliziune frontală între 2 autoturisme. În urma impactului au rezultat 3 victime, care au suferit diferite leziuni, ce urmează a fi transportate la spital. Circulația rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, valorile de trafic fiind în creștere.

Se estimează reluarea circulației în 60 de minute”, a transmis Poliția Română.

Accident rutier mortal la Galați

Vă aducem aminte că săptămâna trecută a avut loc un alt accident rutier la Galați. Trei persoane au murit, iar alte 8 au suferit diverse traumatisme, în urma unui accident rutier între un microbuz şi un autoturism, produs în localitatea Independenţa, din judeţul Galaţi. A fost activat Planul roşu de intervenţie, transmite News.ro.

Potrivit IPJ Galaţi, după verificările preliminare făcute de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Galaţi, s-a stabilit că un bărbat, cu vârsta de 56 de ani, din municipiul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe DN 25, având direcţia de deplasare dinspre localitatea de domiciliu către municipiul Tecuci, la km 53 + 500 de metri, într-o curbă la dreapta, ar fi pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune frontală cu un microbuz prevăzut cu 8+1 locuri, care era condus de un bărbat, de 30 de ani.

În urma impactului dintre cele două autovehicule a fost activat Planul Roşu de intervenţie şi a fost solicitat şi elicopterul SMURD, întrucât în cele două autovehicule se aflau 11 persoane.

În urma accidentului, au decedat 3 persoane: un bărbat cu vârsta de 45 de ani, şi fiica acestuia, de 16 ani, din comuna Şendreni, judeţul Galaţi, pasageri ai autoturismului, şi un bărbat cu vârsta de 56 de ani, din comuna Pechea, judeţul Galaţi, pasager al microbuzului.

Alte 8 persoane au fost rănite şi transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale: conducătorul de 56 de ani al autoturismului şi fiul acestuia, de 19 ani, precum şi conducătorul auto al microbuzului, în vârstă de 30 de ani, doi bărbaţi, cu vârstele de 41, respectiv 55 de ani, 2 femei, cu vârstele de 26, respectiv 35 de ani, şi o adolescentă de 17 ani.

Poliţiştii au stabilit că ambii şoferi au permise de conducere valabile, iar la testarea alcoolscop rezultatele au fost negative. Traficul rutier în zona producerii evenimentului rutier a fost blocat timp de aproximativ 2 ore şi jumătate, iar poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul cercetărilor să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier.

Comentarii
Adauga un comentariu