Local

Accident rutier la Iaşi cu o persoană încarcerată. O maşină a ieşit în decor (EXCLUSIV) – FOTO/ UPDATE/ VIDEO

Publicat: 13 iul. 2020

Un accident rutier s-a produs la Iaşi, în localitatea Leţcani. Din primele informaţii pe care reporterii Cotidianului Bună Ziua Iaşi le deţin, se pare că o maşină a ieşit în decor.

UPDATE: La fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD, un echipaj de descarcerare, o motocicletă SMURD și polițiștii rutieri. Conductătorul autoturismului marca Audi a ieșit în decor din cauza altui participant la trafic care a întors neregulamentar în fața acestuia. Încercând să evite, a intrat în coliziune cu un gard pe un drum lăturalnic. Deși autoturismul este grav avariat, șoferul a fost rănit ușor și transportat la unitatea medicală.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost zero.

Accident rutier la Iaşi cu o persoană încarcerată

Conform informaţiilor de ultimă oră obţinute de reporterii BZI.RO, o maşină a ieşit în decor. Accidentul rutier a avut loc la bariera de la Leţcani. Momentan nu se cunoaşte cu exactitate gravitatea accidentului, dar conform aceloraşi informaţii, o persoană a rămas încarcerată. Informaţia nu este confirmată oficial. S-a cerut ajutorul descarcerării, iar poliţiştii rutieri şi un echipaj medical se deplasează la faţa locului.

Şosele din România ‘scaldate’ în sângele oamenilor ucişi în accidente rutiere

O statistică îngrijorătoare arată faptul că România este pe ultimul loc la siguranţa pe şoselele din ţară. România ocupa ultimul loc în Europa anului 2019 înregistrând nu mai puţin de 96 de decese la un milion de locuitori. Media Uniunii Europene este de cca. 51 de decese la un milion de locuitori.

La fel ca în ultimii ani, România este țara din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de decese la un milion de locuitori: 96.

În plus, țara noastră nu a înregistrat niciun fel de progres comparativ cu 2018, când s-au înregistrat tot 96 de decese la un milion de locuitori. Singura consolare este scăderea de 22% înregistrată comparativ cu anul 2010, când erau 117 decese din accidente rutiere la milionul de locuitori. Pe de altă parte, în Uniunea Europeană au avut loc anul trecut 51 de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori, în scădere ușoară comparativ cu 2018 (52 de decese).

Cele mai sigure drumuri din Europa sunt preponderent în partea de nord a Europei: Islanda (17 decese), Norvegia (20 decese), Suedia și Elveția (câte 22 decese), în timp ce Irlanda (29 decese), Malta (32 decese) și Finlanda (37 decese) au înregistrat de asemenea rezultate mult sub medie.

La polul opus, alături de România se află Bulgaria (89 de decese), Polonia (77 decese), Croația (73 decese) și Grecia (65 decese), în timp ce restul statul au înregistrat preponderent rezultate mai bune decât media europeană.

Comentarii
Adauga un comentariu