National

Accident rutier la Vaslui. Un microbuz cu pasageri şi un TIR au intrat în coliziune – FOTO

Publicat: 20 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier la Vaslui. Un microbuz cu pasageri şi un TIR au intrat în coliziune - FOTO
Accident rutier în Vaslui

Accident rutier violent la Vaslui. Un microbuz de transport persoane şi un TIR s-au izbit, marţi, 20 octombrie 2020, într-un eveniment rutier produs pe raza localităţii Crasna. În urma coliziunii, o tânără gravidă, în vârstă de doar 18 ani, a fost rănită şi transportată la unitatea medicală în urma evenimentului, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

„La sosirea echipajelor de intervenţie, s-a constatat că în accident au fost implicate două autovehicule, un TIR şi un microbuz, fiind înregistrată o victimă. În microbuzul pentru transport persoane se aflau 20 de pasageri. Echipajul de prim-ajutor a evaluat starea persoanelor implicate în accident, dintre acestea doar o persoană de sex feminin necesitând îngrijiri medicale. Victima, în vârstă de 18 ani şi însărcinată, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, aceasta fiind diagnosticată cu fractură de membru inferior”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii rutieri, reiese faptul că accidentul rutier s-a produs pe fondul nepăstrării distanţei regulamentare faţă de TIR-ul care se deplasa în aceeaşi direcţie şi conducătorul microbuzului a lovit în spate autotrenul. Conducătorii auto a ambelor vehicule au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

„Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs accidentul, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, potrivit sursei citate.

Liliana Albu Vornicu, acuzată din nou de procurorii ieșeni că a încălcat legislația rutieră

Anchetatorii au susținut că, în urmă cu mai bine de o lună, profesorul Liliana Albu Vornicu se deplasa la volanul unui autoturism marca Audi A4 în zona Păcurari, când a fost observată de polițiști. Ieșeanca a fost trasă pe dreapta de oamenii legii pentru verificări. Nu mică le-a fost mirarea polițiștilor când au văzut că femeia are permisul de conducere suspendat, dar și că mirosea a alcool!
Oamenii legii au testat-o cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a confirmat bănuielile polițiștilor. Se afla sub influența alcoolului! Mai mult, agenții au constatat că femeia avea și permisul suspendat.

„Pe 8 august, agenții din cadrul Secției II de Poliție au prins o femeie de 58 de ani, în timp ce conducea o mașină în municipiul Iași. Ea avea permisul de conducere reținut. De asemenea, în urma testării acesteia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au menționat atunci reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

La începutul acestui an a stat în arest, după ce a fost prinsă de polițiști sub influența alcoolului

În luna ianuarie a acestui an, conf. univ. dr. ing. Liliana Albu Vornicu a fost prinsă de polițiști la volan, tot în stare de ebrietate.

„Agenții din cadrul Secției II de Poliție au oprit, pentru control, în municipiul Iași, un autoturism condus de o femeie. Aceasta mirosea a alcool, însă nu a putut fi testată cu aparatul alcooltest. Femeia a fost dusă la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Pe 29 ianuarie, femeia a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore, fiind dusă în arest”, au precizat reprezentanții IPJ Iași la acea vreme.

Adauga un comentariu