Local

Accident rutier mortal în localitatea Miroslovești din Iaşi. Un motociclist a intrat pe contrasens și s-a izbit de o mașină (EXCLUSIV)

Publicat: 23 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier mortal în localitatea Miroslovești din Iaşi. Un motociclist a intrat pe contrasens și s-a izbit de o mașină EXCLUSIV
Accident rutier mortal într-o localitate din Iaşi

Accident rutier mortal în localitatea Miroslovești din Iaşi! În urmă cu puţin timp un accident rutier a avut loc în localitatea ieşeana Mirosloveşti. Un motociclist şi-a pierdut viaţa în urma unui impact. Din câte se pare, motociclistul a murit pe loc.

Accident rutier mortal în localitatea Miroslovești din Iaşi. Motociclistul ar fi intrat pe contrasens

În urma impactului, motociclistul şi-a pierdut viaţa. Accidentul a avut loc în localitatea ieşeana Mirosloveşti. Din câte se pare, conducătorului motocicletei a intrat pe contrasens şi s-a izbit de o maşină care ar fi circulat regulamentar.

Al doilea accident rutier mortal în Mirosloveşti în decursul a două săptămâni

Este al doilea accident mortal produs în localitatea Mirosloveşti în decursul a două săptămâni. Pe data de 15 iunie 2020, un om de afaceri avea să îşi piardă viaţa tot în aceeaşi localitate. Accidentul rutier produs atunci a avut loc din cauza faptului că omul de afaceri nu s-a asigurat atunci când a vrut să iasă din propria unitate şi a fost acroşat de un TIR care circulă regulamentar.

”În cadrul acestei zilei (nr. 15 iunie 2020), poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier. Din primele cercetări a rezultat faptul că şoferul unei autoutilitare a intrat în coliziune cu un autocamion. Şoferul autoutilitarei nu ar fi acordat prioritate camionului care circulă în mod regulamentar. În urma impactului a rezultat decesul şoferului autoutilitarei. A fost testat alcoscopic şoferul autocamionului, rezultatul a fost negativ. În speţă s-a deshis dosar penal pentru ucidere din culpă. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au dus la producerea accidentului.” au declarat reprezentanţii IPJ Iaşi.

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația rutieră se desfășoară pe 1 fir alternativ pe DN 2 Roman-Suceava, în zona localității Miroslovești, județul Iași, după ce a avut loc un accident rutier între un autoturism și un autocamion încărcat cu balast. Impactul s-a soldat cu decesul șoferului autoturismului. Se estimează că traficul să se reia, în condiții normale, în 45 – 60 de minute.” menţionează autorităţile într-un comunicat de presă.

Victima era unul dintre managerii firmei de lactate „Nicodan”, din Mirosloveşti.

Şosele din România ‘scaldate’ în sângele oamenilor ucişi în accidente rutiere
O statistică îngrijorătoare arată faptul că România este pe ultimul loc la siguranţa pe şoselele din ţară. România ocupa ultimul loc în Europa anului 2019 înregistrând nu mai puţin de 96 de decese la un milion de locuitori. Media Uniunii Europene este de cca. 51 de decese la un milion de locuitori.

La fel ca în ultimii ani, România este țara din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de decese la un milion de locuitori: 96.

În plus, țara noastră nu a înregistrat niciun fel de progres comparativ cu 2018, când s-au înregistrat tot 96 de decese la un milion de locuitori. Singura consolare este scăderea de 22% înregistrată comparativ cu anul 2010, când erau 117 decese din accidente rutiere la milionul de locuitori. Pe de altă parte, în Uniunea Europeană au avut loc anul trecut 51 de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori, în scădere ușoară comparativ cu 2018 (52 de decese).

Cele mai sigure drumuri din Europa sunt preponderent în partea de nord a Europei: Islanda (17 decese), Norvegia (20 decese), Suedia și Elveția (câte 22 decese), în timp ce Irlanda (29 decese), Malta (32 decese) și Finlanda (37 decese) au înregistrat de asemenea rezultate mult sub medie.

La polul opus, alături de România se află Bulgaria (89 de decese), Polonia (77 decese), Croația (73 decese) și Grecia (65 decese), în timp ce restul statul au înregistrat preponderent rezultate mai bune decât media europeană.

Adauga un comentariu