Local

Accidente rutiere în Iaşi! Două accidente şi patru victime! Un motociclist a intrat într-un cap de pod (EXCLUSIV)

Publicat: 01 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accidente rutiere în Iaşi Două accidente şi patru victime Un motociclist a intrat într-un cap de pod EXCLUSIV
Două accidente rutiere s-au produs în Iaşi

Două accidente rutiere s-au produs în Iaşi în decursul a două ore. Vorbim despre accidente cu victime. Accidentele rutiere s-au produs pe fondul neatenţiei şi a pierderii controlului volanului, respectiv a motocicletei. (Foto Arhivă)

Accidente rutiere în Iaşi, un motociclist a intrat într-un cap de pod

În cursul dimineţii de miercuri, 1 iulie 2020, un accident rutier a avut loc în localitatea ieşeana Sineşti. Conform informaţiilor de ultimă oră, motociclistul a intrat într-un cap de pod. Accidentul rutier a avut loc pe fondul neatenţiei, şoferul a pierdut controlul motocicletei şi a intrat într-un cap de pod din localitatea mai sus menţionată. Momentan nu se cunoaşte starea de sănătate a victimei. La faţa locului au intervenit poliţiştii rutieri şi un echipaj de prima ajutor.

Încă un accident rutier în Iaşi, de această dată cu trei persoane rănite

În cursul dimineţii de miercuri 1 iulie 2020, în jurul orei 7, un alt accident rutier a avut loc în localitatea Trifeşti din judeţul Iaşi. Se pare că un autoturism să răsturnat. Şoferul a pierdut controlul volanului, iar în urma accidentului a rezultat rănirea a trei persoane. Momentan nu se cunosc cu exactitate cauzele producerii accidentului, dar la faţa locului au ajuns poliţiştii rutier care au deschis o anchetă în acest sens. La faţa locului şi-a făcut apariţia şi un echipaj de prim ajutor care le-a acordat victimelor îngrijirile medicale aferente.

Accidente rutiere pe bandă rulantă în Iaşi

Încă de la începutul lunii iunie, în Iaşi, au avut loc o mulţime de accidente rutier soldate cu ranirea a mai multor persoane. Pe lângă ranirea unor persoane, accidentele rutiere au făcut şi victime omeneşti. Vă aducem aminte faptul că în urmă cu doar o săptămână, pe data de 23 iunie, un motociclist a murit după ce a pierdut controlul motocicletei, intrând pe contrasens într-o altă maşină care se deplasa regulamentar. Impactul a fost devastator, ducând la decesul motociclistului.

Un alt accident rutier mortal a avut loc la Iaşi, pe data de 15 iunie în localitatea Mirosloveşti, atunci când un şofer a intrat pur şi simplu într-un TIR. Şoferul încerca să din propria curte moment în care a fost surprins şi acroşat de un TIR ce circula regulamentar. În Iaşi, încă de la începutul lunii iunie au avut loc zeci de accidente soldate cu pagube materiale, victime şi chiar decese. Oricum, o statistică europeană arată faptul că România este campioana la numărul de accidente rutiere.

Şosele din România ‘scaldate’ în sângele oamenilor ucişi în accidente rutiere

O statistică îngrijorătoare arată faptul că România este pe ultimul loc la siguranţa pe şoselele din ţară. România ocupa ultimul loc în Europa anului 2019 înregistrând nu mai puţin de 96 de decese la un milion de locuitori. Media Uniunii Europene este de cca. 51 de decese la un milion de locuitori.

La fel ca în ultimii ani, România este țara din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de decese la un milion de locuitori: 96.

În plus, țara noastră nu a înregistrat niciun fel de progres comparativ cu 2018, când s-au înregistrat tot 96 de decese la un milion de locuitori. Singura consolare este scăderea de 22% înregistrată comparativ cu anul 2010, când erau 117 decese din accidente rutiere la milionul de locuitori. Pe de altă parte, în Uniunea Europeană au avut loc anul trecut 51 de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori, în scădere ușoară comparativ cu 2018 (52 de decese).

Cele mai sigure drumuri din Europa sunt preponderent în partea de nord a Europei: Islanda (17 decese), Norvegia (20 decese), Suedia și Elveția (câte 22 decese), în timp ce Irlanda (29 decese), Malta (32 decese) și Finlanda (37 decese) au înregistrat de asemenea rezultate mult sub medie.

La polul opus, alături de România se află Bulgaria (89 de decese), Polonia (77 decese), Croația (73 decese) și Grecia (65 decese), în timp ce restul statul au înregistrat preponderent rezultate mai bune decât media europeană.

Adauga un comentariu