Prima pagină » Culinar » Aceste pancakes cu ricotta vor deveni preferatele tale! Servește-le cu fructe proaspete și sirop

Aceste pancakes cu ricotta vor deveni preferatele tale! Servește-le cu fructe proaspete și sirop

21 feb. 2024, 14:33, 1 ,
BZI.ro, în Culinar

Pufoase și cremoase, aceste pancakes cu ricotta au un gust care trebuie experimentat în această viață. Acestea ar putea fi o alternativă elegantă la micul dejun obișnuit de sâmbătă dimineața, și sunt un motiv bun pentru a introduce ricotta în regimul alimentar și pe lista ta de cumpărături.

Pancakes cu ricotta, cremoase și aerate

Majoritatea rețetelor de clătite americane cu ricotta te îndeamnă să separi ouăle și să bați albușurile, amestecându-le în compoziția de aluat la final. Brânza ricotta contribuie la această rețetă, menținand clătitele finite foarte umede. De asemenea, vom adăugat un pic de vanilie pentru aromă, deși ai putea adăuga o linguriță sau două de suc de lămâie și puțină coajă în schimb, căci lămâia și ricotta fac pereche foarte apreciată! Un strop de miere sau o mână de fructe de pădure ar completa excelent aceste clătite moi și pufoase.

Adăugarea ricottei în aluatul de pancakes este cu adevărat o idee genială. Nu vei simți gustul acestei brânze în clătite, însă aceasta adaugă o bogăție și o cremozitate magică și laptoasă fiecărei înghițituri, amintind de faimoasele clătite olandeze. Aceste pancakes ar putea fi servite cu sirop de arțar, cu un piure simplu de fructe de vară proaspete sau cu o lingură de gem răspândită deasupra.

Pentru a le prepara veți avea nevoie de 1 ceașcă de brânză ricotta, 1 ceașcă făină albă, 1/2 linguriță praf de copt, 1 1/2 lingurițe zahăr granulat, 1/4 linguriță sare fină, 3/4 ceașcă lapte (nu degresat), 2 ouă mari, separate, 1/2 linguriță extract de vanilie și unt, pentru prăjit.

Modul de preparare este unul simplu și rapid

Dacă brânza ricotta pare să aibă prea mult lichid, pune-o într-o strecurătoare fină pentru a scurge excesul de lichid, timp de aproximativ 30 de minute înainte de a începe să gătești. Dacă ricotta pare, în schimb, destul de uscată și compactă, poți să sări peste acest pas. Amestecă împreună făina, praful de copt, zahărul și sarea într-un bol mic. Combină ricotta, laptele, gălbenușurile de ouă și vanilia într-un alt bol mai mare. Adaugă ingredientele uscate în amestecul de ricotta și lapte, amestecând ușor, doar până când ingredientele se combină între ele. Bate albușurile de ouă cu un mixer manual electric până devin tari. Alternativ, poți amestecă albușurile de ou și cu un tel. Încorporează o linguriță mică de albuș în aluat, și abia apoi adaugă restul albușurilor, amestecând cu o spatulă.

Încălzește o tigaie de clătite la foc mediu spre mare. Topește puțin unt în tigaie, doar cât să acoperi întreaga suprafața. Toarnă o măsură de 1/3 ceașcă de aluat în tigaia încinsă. Gătiți clătitele timp de aproximativ 3 sau 4 minute, până când partea de jos este aurie și observi că se formează câteva bule în clătite. Întoarce-le pe cealaltă parte și gătește-le timp de încă 2 sau 3 minute, până devin aurii. Repetă procesul și cu restul de aluat rămas. Servește clătitele imediat, cu sirop de arțar, gem de fructe, coajă de lămâie sau zahăr pudră.

Un sfat care face diferența este să te asiguri că tigaia a ajuns la temperatura corectă. Dacă este prea fierbinte, va arde exteriorul fără a găti complet interiorul clătitei. Dacă temperatura este prea joasă, va dura o veșnicie ca aceasta să devină rumenă. Începe cu o temperatură mai scăzută, căci o poți apoi crește treptat. Unge de fiecare dată tigaia cu unt înainte de a găti un nou lot de clătite, deoarece untul ajută la crearea acelei cruste aurii pe exterior și, în plus, aduce gustul acestor pancakes cu ricotta la un alt nivel.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *