Pârjoale moldoveneşti cu sos. Reţeta pe care v-o prezentam astăzi nu este dificil de preparat şi poate fi servită atât la prânz, cât şi la cină. Servite alături de un piure de cartofi, pârjoalele cu sos sunt un preparat foarte săţios şi deosebit de gustos.
Ingrediente pentru pârjoale moldoveneşti cu sos
– 12 pârjoale moldoveneşti
– 1 ceapă mică
– 5 căţei de usturoi
– 3 linguri ulei
– 3 linguri bulion
– 3 linguri vin roşu
– 3 căni de apă
– 1 linguriţă făină
– 1 linguriţă oţet
– 1 linguriţă zahăr
– 1 linguriţă sare
– 2 foi de dafin
– 1/2 linguriţă piper negru măcinat
– 1/2 linguriță cimbru
– 1/2 linguriță piper boabe
Mod de preparare
Este de preferat să avem pârjoalele pregătite dinainte, pentru a simplifica lucrurile. În continuare, tot ce mai avem de făcut este să pregătim sosul. În cele ce urmează ne vom concentra asupra preparării sosului pentru pârjoale. După preferință îl vom face dulce sau marinat.
Călim la început o ceapă tăiată mărunt cu o linguriţă de sare iar când aceasta devine sticloasă adăugăm o linguriţă de zahăr. Caramelizam foarte uşor ceapa apoi adaugam usturoiul tăiat feliuţe pe care îl ţinem 2 minute în uleiul încins. În continuare adăugam pe rând pasta de tomate şi făina dizolvată în puţină apă, restul condimentelor şi cele 3 căni de apă.
Lăsăm să fiarbă 5-10 minute până când sosul se leagă, apoi punem pârjoalele şi lăsam să fiarbă la foc moderat timp de 15 minute. La final mai potrivim gustul mâncării dacă mai este nevoie şi oprim focul.
Pârjoale moldoveneşti cu sos sunt o mâncare din bucătăria tradiţională româneasca care-ţi aduce bucuria în suflet. Totodată te face să te gândeşti mai frumos pe măsură ce guşti tot mai mult din ele şi îţi plac. Așadar, o mâncare reuşită şi apreciată de cei dragi din jurul mesei.