Prima pagină » Titlurile zilei » Acestea sunt singurele primărițe din județul Iași! La 70 de ani, Elena Curcudel a câștigat al șaselea mandat: „Celor care au fost împotrivă vă doresc să vă mulțumească Bunul Dumnezeu” – FOTO

Acestea sunt singurele primărițe din județul Iași! La 70 de ani, Elena Curcudel a câștigat al șaselea mandat: „Celor care au fost împotrivă vă doresc să vă mulțumească Bunul Dumnezeu” – FOTO

11 iun. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Alina Apostol (PNL), Elena-Luminița Lipșa (PSD), Elena Curcudel (PNL) și Petronela Pelin (PNL) sunt singurele primărițe din județul Iași. Dacă primele trei au mai multe mandate la activ, Petronela Pelin a mai candidat în anul 2020, dar nu a câștigat. De această dată, a reușit să-și convingă alegătorii că este potrivită pentru funcția de primar al comunei Drăgușeni

Din cele 93 de comune, doar patru vor fi conduse de femei. Deși pentru funcția de primar s-au luptat mai multe femei, nu toate au reușit să-i convingă pe alegători să le dea votul de încredere. Rodica Popa (PNL) a pierdut alegerile în fața lui Ionel Baraboi (PSD). Nici Aurica Cobuz (PSD) nu a reușit să revină la Primăria Țibănești, fiind învinsă de Neculai Munteanu (PNL). Și în cursa pentru Primăria Țigănași s-a luptat o femeie, este vorba de Liliana-Lenuța Costea (AUR). Aceasta a fost votată însă 93 de persoane, situându-se pe locul al treilea în clasament. Nici Carmina Verdeș, candidatul AUR la Primăria Popricani, nu a reușit să câștige alegerile.

Județul Iași are doar patru primărițe!

Alina Apostol (PNL) a obținut o victorie zdrobitoare la alegerile locale din anul 2024. Penelista a fost aleasă de 1.212 votanți, obținând un procentaj de 89,38 la sută. Contracandidatul său, Costel Parfene (PSD), a fost votat de 144 de persoane, respectiv 10,62 la sută. Alina Apostol a declarat pentru BZI că pentru ea campania electorală durează cât întreg mandatul, iar astfel a reușit să-i convingă pe locuitorii comunei Ciortești să o aleagă din nou.

„Sunt la al treilea mandat. Cred că am obținut atât de multe voturi pentru că o campanie electorală începe în ziua în care ai câștigat până la alegeri. Cred că cetățenii m-au votat pentru că am adus multe investiții în comună, am construit un sediu nou pentru primărie, două cămine culturale, am racordat comuna la apă curentă. A fi primar nu este o carieră care se bazează pe anumite studii, ci trebuie să faci asta cu dedicare și să ai și puțin noroc. Mie îmi place foarte mult ceea ce fac și îmi și iese”, a declarat Alina Apostol, primar al comunei Ciortești.

Elena Curcudel (PNL) a obținut al șaselea mandat la Primăria Mironeasa, fiind votată de 1.104 persoane, obținând un procent de 76,09 la sută. Principalul său contracandidat, Florin Budăianu (PSD), a fost votat de 225 de persoane, respectiv 15,51 dintre alegători.

„Dragi consăteni și prieteni! Am rămas PRIMARUL dumneavoastră! Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați votat și promit că nu vă voi dezamăgi, iar proiectele pentru dezvoltarea localității noastre vor continua cu entuziasm alături de președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe. Mă bucur că sunteți alături de mine și echipa PNL, împreună formăm o comunitate frumoasă. Să nu uităm niciodată de valorile morale: respect, omenie și bun simț. Mă înclin și vă mulțumesc vouă, celor care mi-ați dat încrederea, iar celor care au fost împotrivă vă doresc să vă mulțumească Bunul Dumnezeu! Respect și recunoștință tuturor! Vă iubesc”, le-a transmis Elena Curcudel (PNL) alegătorilor săi.

Petronela Pelin: „Am avut o campanie direct la subiect”

Și Elena-Luminița Lipșa (PSD) a reușit să câștige un nou mandat de primar. Aceasta a obținut 533 de voturi, reprezentând un procent 75,5 la sută. Pe locul al doilea, la o diferență considerabilă, s-a situat Daniel Grigore (PNL), care a fost votat de 111 persoane, respectiv 15,72 la sută.

„Este al doilea mandat câștigat de mine. I-am convins pe cetățeni să mă aleagă cu munca pe care am depus-o în cei patru ani și pentru că am fost și voi fi întotdeauna alături de toți cetățenii din comuna mea. Îmi doresc din toată inima să avem ce este mai bun pentru fiecare cetățean în parte”, a declarat Elena-Luminița Lipșa, primar al comunei Ipatele.

Petronela Pelin (PNL) este la primul mandat de primar al comunei Drăgușeni. Aceasta a câștigat alegerile cu un procent de 50,68 la sută, respectiv 300 de voturi, principalul său contracandidat fiind Viorel Ciobotaru (PSD), care a reușit să cumuleze 268 de voturi, respectiv 45,27 la sută.

„Acesta este primul meu mandat de primar. Corectitudinea și respectul meu față de cetățean m-a ajutat să câștig încrederea alegătorilor. Am avut o campanie direct la subiect, pe dezvoltare și construire în comuna Drăgușeni, nu ne-am axat pe familiile contracandidaților și am demonstrat că suntem o echipă unită. Întotdeauna, cel puțin de când sunt eu prinsă în echipa PNL, s-a văzut că suntem o echipă. În anul 2020, am candidat independent, nu am reușit, iar din 2015 până în anul 2023, am fost funcționar public, asistent social în cadrul primăriei. Am lucrat o perioadă și în învățământ, tot la Drăgușeni. Atitudinea și caracterul fiecărui om contează” a declarat Petronela Pelin, una dintre cele patru primărițe din județul Iași.

Comentarii
  • Niste andicapati si avortoni din Ciortesti au ales o cwrva. Pentru cine nu stie…. Multi din votantii Alinei Apostol, coana preoteasa, au tras la ea seara sun clar de luna. Asa si-a stimulat alegatorii!!!!

  • Mai detaliat daca se poate.

  • 98 a devenit 93…:)))))))))

  • Articol cam sexist si discriminator sexual. Daca sunt femei, ce? Au ceva special? Nu ele vor egalitate cu barbatii?

  • Andicapati??? 🤣🤣🤣… tu ești departe

  • Prima din stanga -sus este ok, si daca ea este coana preoteasa care a stimulat alegatorii, atunci merita sa fie primarita !
    Probabil ca nestimulatii sunt invidiosi, si au de ce !
    Prima si a doua de sus sunt in regula la capitolul OM si FEMEIE – RELAXATA, pe cend cele doua de jos parca iau laxativ de doua luni si mereu fara rezultat.
    Vai de barbatii lor, daca mai au asa ceva, si vai de sufragiii care sunt in comunele lor: si otetul este invidos pe ele ! Fugiiiti !

    Eu le admir pe cele doua de sus pentru ca nu au devenit barbati si asa-zisi politicieni, si inca isi pastreaza parfumul de femeie, chiar daca in poza nu se simte decat daca ai ochi pentru femei si nu esti in trend, pe invers…

    Eu din principiu nu sunt de acord ca FEMEIA sa aiba meserii si functii de barbati, pentru ca Dumnezeu a facut femeia pentru un scop NOBIL… !

    Dar, femeia cu feminitate este intotdeuna placuta sufragiului si Lui Dumnezeu !

    Incet dat sigur, vremurile revin la normalitate fara sa ne dam seama !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *