Prima pagină » Titlurile zilei » Achiziții orchestrate la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 din Iași: Tranzacții pe bandă rulantă au fost servite unui comerciant ieșean

Achiziții orchestrate la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 din Iași: Tranzacții pe bandă rulantă au fost servite unui comerciant ieșean

23 sept. 2022, 02:00, 6 ,
Gabriela CORBU / Diana LEPȘA, în Titlurile zilei

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 din Iași are ca furnizor principal de produse și servicii firma Cristiana Line. Aceasta prestează servicii de la livrare de alimente până la deratizare și reparații. Cristiana Line este favorizată atunci când vine vorba de încheierea unor contracte cu grădinița, având tranzacții pe bandă rulantă cu aceasta

Între Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 și firma Cristiana Line există o legătură încă de pe data de 3 mai 2018. De-a lungul anilor, colaborarea a continuat, între cele două părți încheindu-se mai multe contracte. Din luna ianuarie a acestui an și până în prezent au fost parafate 28 de achiziții, în valoare de peste 210.000 de lei, reprezentând 35 la sută din numărul total de contracte pe care le-a avut grădinița în anul curent. Cristiana Line s-a pliat foarte bine pe nevoile instituției, fiind una din firmele de casă ale unității de învățământ, furnizând cam tot ce este necesar.

Tranzacții pe bandă rulantă pentru Cristiana Line la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 din Iași

 Intrare la Grădinița cu program prelungit nr.4

Grădinița cu program prelungit 4 din Iași are ca furnizor principal de produse și servicii firma Cristiana Line

Firma Cristiana Line a fost înființată în 1994, fiind deținută de Neculai Isachi. Firma a început de la zero și a avut un parcurs într-o continuă ascensiune. Colaborarea cu instituțiile de învățământ a fost benefică, fiind una dintre cele mai importante surse de venit ale firmei. Dacă în anul 2000 firma lui Neculai Isachi a realizat un profit de doar 383 de lei, după 15 ani acesta a ajuns să aibă un profit net de 492.032 de lei. Anul trecut, Cristiana Line a raportat un profit net de 470.524 de lei. Numărul de angajații pe care i-a avut Neculai Isachi a variat între 0 și 5, în prezent declarând că are 3 angajați.

În 2017, au fost scoase la iveală nereguli legate de contractele directe ale firmei, obținute de la Direcția Creșe, acuzații care au fost negate de administratorul firmei ce a susținut că afacerea lui e transparentă. Totuși, sumele încasate din achiziții dovedesc contrariul. Chiar și așa firma și-a continuat nestingherită activitatea, Neculai Isachi încheind zeci de contracte cu grădinițele ieșene.

Sumele pe care le încasează firma Cristiana Line de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 sunt de ordinul miilor de lei, aceasta având încredințări directe săptămânal, fără ca măcar să existe licitații reale.

De la finalul lunii august și până în prezent, au avut loc 4 achiziții ce au cuprins fructe, legume, lactate și alte alimente. Firma Cristiana Line a încasat de pe urma acestor încredințări peste 32.000 de lei. Banii primiți în urma tranzacțiilor cu Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 au sporit considerabil profitului firmei, aceasta încheind, în 2021, contracte în valoare de peste 241.000 de lei.

 taraba cu legume

Cristiana Line s-a pliat foarte bine pe nevoile grădiniței, fiind una din firmele de casă ale unității de învățământ

Tranzacții fără transparență: Au primit copiii de la grădiniță file de șalău?

clasa de gradinita cu scaune si mese

Cristiana Line acoperă în totalitate nevoile Grădiniței cu program prelungit nr. 4, devenind un partener fidel în desfășurarea activităților de administrare și întreținere

Ofertantul Cristiana Line pune la dispoziția grădiniței diferite pachete alimentare, fără a fi menționate cantitatea și specificitatea produselor din achiziții. În data de 11 mai 2022, în doar 12 minute, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 a acceptat o cumpărare directă cu suma de peste 11.000 de lei. Întregul pachet alimentar a fost redus la termenul „diverse”, fără a fi specificate denumirile produselor și niciun detaliu despre acestea.

Cu o săptămână înainte, pe data de 4 mai, a avut loc o încredințare asemănătoare, suma încasată fiind apropiată, în valoare de 10.007 lei. Denumirea pachetului este aceeași, „diverse”, iar detaliile nu există nici în acest caz.

„Sunt alimente, conform unor referate de necesitate întocmite în urma unui meniu. Numai că acolo scrie alimente diverse pentru că sunt 30 de repere: ulei, condimente, mălai, ceai, lămâie, mere, pere, banane, portocale, file de șalău, piept de pui, tacâm de pui, ouă, țelină, pătrunjel, cartofi“, declară administratorul de achiziții publice de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4, Ovidiu Fotache.

De asemenea, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 beneficiază de la firma Cristiana Line și de servicii de deratizare pentru care a plătit peste 3.500 de lei, iar produsele chimice au fost achiziționate cu peste 3.600 de lei, din luna ianuarie a acestui an și până în prezent.

Demn de remarcat este și faptul că, în 2021, Cristiana Line s-a ocupat și cu serviciile de reparații la grădiniță, suma încasată fiind în valoare de peste 3.000 de lei.

Există și alte grădinițe care se bucură de colaborarea cu acest comerciant, printre care se numără Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 25. Tranzacțiile misterioase au loc și în cazul acestor colaborări, firma fiind beneficiarul principal al tuturor încasărilor directe.

taraba cu fructe

Întregul pachet alimentar a fost redus la termenul „diverse”, fără a fi specificate denumirile produselor și nici un detaliu despre acestea

Reprezentanții grădiniței recunosc indirect favorizarea firmei Cristiana Line

lactate

Ofertantul Cristiana Line pune la dispoziția grădiniței diferite pachete alimentare

Administratorul de achiziții publice de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 Iași, Ovidiu Fotache, susține că după licitația din 2018, câștigată de Cristiana Line, s-a ales varianta prelungirilor repetate ale contractelor cu această firmă pe motivul incertitudinilor cauzate de pandemie.

„Știu că pare că ar fi vorba de o favorizare a acestei firme, dar aceasta a câștigat licitația, prin procedura simplificată în anul 2018, după care în 2019 și 2020. După aceea, a fost situația cu pandemia, nu am mai deschis o altă procedură pe alimente, neștiind ce să cerem. Am continuat cu această firmă și am făcut o prelungire pe furnizarea de alimente până la o clarificare a situației. După ce s-a încheiat procedura simplificată, am făcut acte adiționale de prelungire pentru o perioadă de 6 luni a contractului. În momentul acesta, avem procedură simplificată și introdusă în SEAP. Singura firmă care s-a prezentat este Cristiana Line. Dacă nu ar fi fost aceasta, nu am fi avut de unde să aducem produsele dorite“, precizează Ovidiu Fotache.

Interesant este faptul că administratorul de achiziții publice al grădiniței a ales să lucreze doar cu Cristiana Line, justificarea sa fiind faptul că această firmă a fost singura care a răspuns la procedura simplificată de pe SEAP. Dacă grădinița ar fi ales varianta licitației publice, cu siguranță ar fi primit oferte de la alte firme, poate la prețuri mult mai mici.

Firma Cristiana Line se bucură de popularitate atunci când vine vorba de achiziții directe în legătură cu grădinițele, desfășurând tranzacții pe bandă rulantă cu acestea.

Comentarii
  • Plictisitorrrrrr

  • Angajat al Gradinitei 20

    Aceste aspecte se intampla si la Grădinița cu Program Prelungit, nr. 20 din Tatarasi! O devalizare totala a banilor publici dar mai ales cei ceruti de la parinti. Banii solicitati lunar de la parinti pentru hrana copiilor au valori in crestere de la luna la luna fara a avea un corespondent normal in cota de hrana pe copil!
    Directoarea acestei gradinite are un compotament despotic atat cu parintii cat si cu subordonatii!

  • Da o stim pe directoarea de la 20 Tatarasi! Se lauda la toti ca il are la degetul mic pe Mihai Chirica caruia ii face toate mofturile cu achizitiile si lucrarile pe care le vrea el!

  • Alooooooo DNA

    Dnaaaaaaaaaaa bai dnaaaaa se audeeeeee ,alooooo DNAaaaa se audeee ,!!!!!!!!aloooooo ispectoratul scolarrrrrr se audeeeeee !!!!!!

  • Mare descopererire!

  • Verificați și grădiniță cu program prelungit nr. 6 din Tatarasi. Nu este personal auxiliar, se dărâmă peretele de la baie. Părinții sunt ținuți în curte, nu au voie sa între în grădiniță. Condiții improprii de la A la Z. Directoarea îți dă cu ignor di bineînțeles se crede și ea buricul pământului. S-au făcut plângeri peste plângeri și degeaba. Niciodată nu are…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *