Eveniment-Social

Acțiuni pentru protejarea sănătății cetățenilor ieșeni, desfășurate de ANPC, IPJ, IJJ și Ministerul Sănătății

Publicat: 08 iul. 2020

La data de 3 iulie 2020, prefectul județului Iași a emis ordinul nr. 185 privind constituirea Grupei de Coordonare a activităților de evaluare a riscurilor și de stabilire a măsurilor concrete pentru diminuarea răspândirii noului coronavirus – COVID-19 la nivelul județului Iași.

Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor 

Astfel, la data de 7 iulie a.c., 389 de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor Iași și Ministerului Sănătății au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.

Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber. În total, la nivelul județului Iași, au fost verificate 224 de societăți comerciale, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 10.400 de lei.

Misiuni instituționale în județul Iași

ISU a efectuat 4 misiuni, din care: o misiune decontaminare biologică şi alte 3 misiuni. IPJ a efectuat 97 misiuni specifice. IJJ a efectuat 10 misiuni specifice.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 140 misiuni, din care: 56 misiuni de transport către unități spitalicești, 20 misiuni de transport probe biologice, 63 misiuni de decontaminare biologicăşi şi o altă misiune. MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 8 militari și un mijloc auto. DSP a efectuat 47 misiuni, din care: 10 misiuni inspecție (controale pentru verificare masuri de protecție conform ordinului prefectului nr. 85/2020, 37 alte misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).  

Acțiuni ale poliției ieșene pentru siguranța cetățenilor

Ieri, polițiștii ieşeni au intervenit la peste 130 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 350 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 10 infracțiuni.

La data de 7 iulie a.c., poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate 3 acțiuni și s-a intervenit la 132 de evenimente, dintre care 110 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 10 infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 351 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 122.621 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 12 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare, potrivit unui comunicat transmis de autorități.

Mandat de executare a pedepsei de 3 ani și două luni de închisoare

La data de 7 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Răducăneni au depistat un tânăr, de 29 de ani, din comuna Grozești, pe numele căruia Judecătoria Răducăneni a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și două luni închisoare.

Acesta a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, tânărul a fost depus în Penitenciarul Iași, în vederea executării pedepsei.

Activitate preventivă a polițiștilor ieșeni

La data de 7 iulie a.c., în cadrul Programului de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași și Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi au desfășurat o activitate informativ-preventivă pe raza municipiului Iași.

Scopul activității a fost acela de a preveni furturile din locuinţe. Astfel, polițiștii au distribuit 800 de broșuri și 10 afișe cu recomandări preventive, transmițând cetățenilor informații utile ce trebuie cunoscute și aplicate pentru a evita victimizarea.

Comentarii
Adauga un comentariu