Scriitori

Activitatea lui Constantin Noica din anii interbelici

Publicat: 06 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Activitatea lui Constantin Noica din anii interbelici
Activitatea lui Constantin Noica din anii interbelici

Activitatea lui Constantin Noica din anii interbelici. Constantin Noica a fost un mare filosof, poet, eseist, publicist și scriitor român.

Noica a frecventat în perioada 1932 – 1934 societatea culturală „Criterion”. La îndemnul lui Nae Ionescu, mai mulţi prieteni de-ai lui Noica de vin legionari. Cu toate astea Noica refuza să intre în mişcarea legionară. Acesta era fidel ideii că lupta culturală și nu cea politică este calea pentru reînvierea culturală a României

În anul 1933 a urmat cursurile Facultății de Matematică timp de un an de zile. A plecat la Pariş cu bursă în anul 1938 unde a stat până în primvara anului 1939.

Activitatea lui Constantin Noica din anii interbelici

Şi-a susţinut doctoratul în filosofie la Bucureşti în anul 1940. Teza sa a purtat denumirea „Cum e cu putință ceva nou?”.

În luna august a aceluiași an face primul gest gazetăresc de rezonanță legionară. A scos într-un singur număr revista „Adsum” pe care o scrie singur și o publică din bani proprii.

În octombrie 1940 pleacă la Berlin în calitate de referent de filosofie la Institutul Româno-German.

Va rămâne la Berlin până în 1944. Va participa de mai multe ori la seminarul de filosofie a profesorului Martin Heidegger, unde a mai participat și un alt filosof român cu operă de sertar, Alexandru Dragomir.

În paralel, împreună cu Constantin Floru și Mircea Vulcănescu editează patru din cursurile universitare ale lui Nae Ionescu și anuarul Isvoare de Filosofie.

Adauga un comentariu