Eveniment-Social

Activități derulate de Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” – Podu Iloaiei în parteneriat cu Poliția Orașului Podu Iloaiei

Publicat: 21 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Activități derulate de Școala Gimnazială Al. I. Cuza - Podu Iloaiei în parteneriat cu Poliția Orașului Podu Iloaiei
Proiect realizat în parteneriat cu Poliția Orașului Podu Iloaiei

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” – Podu Iloaiei au luat parte, pe 20 martie 2023, la una dintre activitățile derulate în cadrul mai amplu al manifestărilor dedicate Zilei Poliției Române.

Realizat în parteneriat cu Poliția Orașului Podu Iloaiei, reprezentată prin Agent Șef Adjunct Nistor Lucian, evenimentul, la care au participat aproximativ 290 elevi din clasele primare și gimnaziale, însoțiți de 11 cadre didactice, a reunit reprezentanți ai următoarelor structuri ale poliției: Biroul Siguranță Școlară Iași, Biroul Analiză și Prevenire a Criminalității Iași, Biroul pentru Protecția Animalelor Iaşi.

În cadrul acțiunii au fost prezentate aspecte legate de prevenție, violență, bullying, siguranța rutieră, elevii primind și materiale informative referitoare la aceste teme.

Polițiștii au purtat discuții cu elevii din ciclul primar și gimnazial privind măsurile ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru siguranţa personală (în familie, în parc, pe stradă) şi a bunurilor.

De asemenea, au fost transmise informații legate de educaţia rutieră, cei mici învățând în mod concret principalele reguli de circulaţie ce trebuie respectate pentru a fi în siguranţă pe stradă, în calitate de pieton sau biciclist.

Covorul rutier a fost foarte apreciat de copiii prezenți la eveniment, la finalul activității aceștia admirând tehnica și autospecialele aflate în dotarea poliției.

Adauga un comentariu