Eveniment-Social

Actori din Republica Moldova, în fața elevilor unui mare liceu din Iași – FOTO

Publicat: 12 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Săptămâna aceasta (joi, 10 octombrie 2019 – n.r.), valoroși actori ai Teatrului Epic de Etnografie și Folclor „Ion Creangă” din Chișinău, Republica Moldova, au fost la Iași. Aceștia au susținut o reprezentație de gală în fața a 150 de elevi ai Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași

O nouă activitate interesantă derulată în organizarea Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași. Actori ai Teatrului Epic de Etnografie și Folclor „Ion Creangă” din Chișinău, Republica Moldova, au oferit un regal artistic. În Sala de Festivități a liceului, tinerii au vizionat o interpretare dramatică intitulată „Cuiul lui Pepelea”. Asta în regia și scenografia lui Victor M. Ignat. „Vizita de factură artistică a fost realizată cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la prima prezentare la Iași, în fostul «Teatru de la Copou», a vodevilului «Arvinte și Pepelea» de Vasile Alecsandri”, a transmis Alla Apopei, profesor de Limba latină și Limba română la Liceul „Alecsandri” și inspector pentru activități extrașcolare în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ).

Elevii au fost spectatori ai reprezentației teatrale semnate de scriitorul care dă numele liceului

Adolescenții au primit cu entuziasm spectacolul jucat de actorii din Chișinău pe scena liceului lor, unde, de obicei, ei sunt personajele principale în activitățile și proiectele desfășurate și prezentate colegilor. Original este că, de data aceasta, rolurile au fost inversate, elevii fiind spectatori ai reprezentației teatrale semnate de scriitorul care dă numele liceului. „Spectacolul «Cuiul Lui Pepelea» reprezintă pentru elevii și profesorii Liceului Teoretic «Vasile Alecsandri» din Iași un dar valoros oferit de actorii de peste Prut”, a mai spus inspectorul și profesorul Apopei. Evectiv a fost un omagiu adus marelui scriitor pașoptist printr-un act de creație de înaltă calitate. Un spectacol adaptat publicului modern, care readuce în atenția tinerilor operele literare, prin anularea granițelor dintre epoci și generații.

Adauga un comentariu