Eveniment-Social

Actorul Pavel Bartoș va fi prezent pe scena Operei Iași

Publicat: 16 dec. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Actorul Pavel Bartoș va fi prezent pe scena Operei Iași
Invitatul special al reprezentațiilor de la începutul anului viitor este cunoscutul actor Pavel Bartoș, care va interpreta rolul Frosch

Opera Națională Română din Iași a pus în vânzare, în această săptămână, biletele de intrare la primele evenimente din 2023, opereta „Liliacul”, de Johan Strauss fiul. Acestea vor avea loc pe 5 și 6 ianuarie, în Sala Mare, cu începere de la ora 18:30.

Invitatul special al reprezentațiilor de la începutul anului viitor este cunoscutul actor Pavel Bartoș, care va interpreta rolul Frosch.

Dirijorul spectacolelor va fi Bogdan Chiroșcă. Vor interpreta soliștii, Orchestra, Corul și Baletul Operei Iași.

„Liliacul” este o spumoasă operetă în trei acte, care a avut premiera la Viena, pe 5 aprilie 1874. Plină de umor, creația lui Johan Strauss fiul, bazată pe libretul scris de Karl Haffner și Richard Genée, după nuvela „Le Reveillon” de Henri Melhac și Ludovic Halévy, s-a jucat pentru prima dată în România în 1891.

De-a lungul anilor, „Liliacul”, programat, de regulă, în perioada sărbătorilor de iarnă, mai ales că acțiunea se petrece în noaptea dintre anii 1870 și 1871, a rămas un titlu de referință în toate teatrele lumii.

Comentarii
Adauga un comentariu