International

Actrița americană Raquel Welch, care a devenit faimoasă în anii 1960, a murit la vârsta de 82 de ani

Publicat: 15 feb. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Actrița americană Raquel Welch care a devenit faimoasă în anii 1960 a murit la vârsta de 82 de ani
Actrița americană Raquel Welch, care a devenit faimoasă în anii 1960, a murit la vârsta de 82 de ani

Actrița americană Raquel Welch, care a devenit un sex-simbol internațional în anii 1960, a murit la vârsta de 82 de ani. Vedeta de la Hollywood s-a stins din viață miercuri dimineață, după o boală, a spus managerul ei.

Renumită pentru că a jucat o femeie din peșteri îmbrăcată în bikini în filmul One Million Years BC din 1966, Welch a câștigat și un Glob de Aur pentru interpretarea ei din The Three Musketeers din 1974.

Welch a crescut în California, unde a câștigat concursuri de frumusețe

Născută Jo Raquel Tejada în 1940, Welch a crescut în California, unde a câștigat concursuri de frumusețe pentru adolescenți. Marele ei succes a venit în 1964, la scurt timp după ce s-a mutat înapoi în California, când a realizat cameouri în A House Is Not A Home și Roustabout, un musical cu Elvis Presley.

Raquel Welch a devenit celebră pentru rolurile sale din „Fantastic Voyage” (Călătorie fantastică) şi „One Million Years B.C.” (Loana) , ambele din 1966. În acesta din urmă, Welch a avut doar câteva replici, dar garderoba ei – un bikini simplu şi sumar din piele de căprioară – a catapultat-o la statutul de sex-simbol.

A devenit una dintre cele mai căutate vedete feminine în anii ’60 şi ’70

De la acest film, celebritatea lui Welch a explodat şi a devenit una dintre cele mai căutate vedete feminine în anii ’60 şi ’70, fiind recompensată cu o mulţime de premii, inclusiv un Glob de Aur pentru cea mai bună actriţă de film într-un musical sau comedie pentru rolul ei din 1974 în „The Three Musketeers” (Cei trei muschetari).

Raquel Welch a fost inclusă în topul „Celor mai sexy 100 de vedete din istoria filmului” într-un număr al revistei Empire din 1995 şi s-a clasat pe locul 3 în topul Playboy „Cele mai sexy 100 de vedete ale secolului XX”.

Rămâne celebră şi pentru apariţia din 1975 în emisiunea „The Cher Show”, unde a interpretat „I’m a Woman” alături de Cher.

Raquel Welch a fost căsătorită de patru ori de-a lungul vieţii sale – cu James Welch (’59-’64), Patrick Curtis (’67-’72), Andre Weinfeld (’80-’90) şi Richard Palmer (’99-’04). Are doi copii, Tahnee şi Damon Welch.

Ea lasă în urmă un fiu, Damon Welch, și o fiică Tahnee Welch.

Comentarii
Adauga un comentariu