National

Acuzații grave lansate de Marcel Ciolacu: „Să vinzi CEC-ul acum în criză economică trebuie să fii un criminal economic!“

Publicat: 29 sept. 2020
Marcel Ciolacu, cu mască de protecție, la sediul PSD
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat acuzații grave la adresa PNL. Marcel Ciolacu susține că liberalii fac „jaf național” dorind, în plină criză economică, să vândă la prețuri mici cele mai mari companii din România: CEC și Hidroelectrica.

„Sunt foarte supăraţi că i-am stopat prin lege timp de doi ani să nu vândă CEC-ul şi Hidroelectrica. Acum vor să intenteze ceva, o ordonaţă. Nu o să le iasă. Germania, Franţa, Polonia, toată lumea are această lege. Nu poţi să vinzi bunurile statului când toate pieţele sunt căzute. Este jaf naţional! Să vinzi CEC-ul acum în criză economică trebuie să fii un criminal economic“, a declarat Marcel Ciolacu.

Acuzații grave lansate de Marcel Ciolacu: „Nu fac nimic, de fapt blochezi absolut totul!“

Liderul PSD acuză că guvernul nu a reușit să atragă investiții străine și că a ajuns să se împrumute la dobânzi uriașe. Ciolacu a declarat că România putea lua 2 miliarde de euro de la FMI, fără dobândă.

„Avem această capacitate să revenim cât mai repede la o creştere economică. Nu ai şantiere publice majore. Nu ai negociat anumite lucruri cu Comisia Europeană, dar nici nu laşi ca oamenii să aibă venituri să intre pe consum. Nu faci nimic, de fapt blochezi absolut totul. Nu ai sursă de venit nici din economia reală, nici din consum, dar vii şi te plângi la televizor şi te împrumuţi încontinuu ca să acoperi găurile.

Filosofia lor de guvernare în acest moment este total greşită. Categoric ar creşte consumul dacă ar creşte pensiile şi alocaţiile. Şi veniturile la bugetul statului, crescând consumul. Este un lucru evident“, a menționat Marcel Ciolacu.

„De la FMI puteam să luăm două miliarde de euro cu dobândă zero“

Liderul social democraților este de părere că investiţiile străine trebuie să fie un obiectiv principal pentru orice guvernare.

„Investiţiile străine sunt un obiectiv principal. Trebuie să fie pentru orice guvernare. Acum suntem pe zero. Am avut investiţii străine directe 50 de milioane de euro anul acesta. Niciodată în 30 de ani nu a existat această…

S-au relocat foarte multe fabrici din China. N-am văzut niciuna relocată în România. Asta înseamnă negocierea între state şi credibilitatea pe care o ai ca Guvern. Plătim cea mai mare dobândă din UE – 4.57 la sută. Polonia plăteşte 1,2 la sută. Ungaria 0,8. Nimeni nu spune absolut nimic. De la FMI puteam să luăm două miliarde de euro pentru efectele pandemiei cu dobândă zero. Nu am luat niciun ban.”, a adăugat Marcel Ciolacu.

„PSD rămâne un factor esențial de echilibru pentru România“

Liderul social democrat le-a transmis membrilor de partid și votanților că PSD rămâne un factor esențial de echilibru pentru România

„Ne-ați confirmat că, azi mai mult ca oricând, #PSD rămâne un factor esențial de echilibru pentru România. Încrederea voastră înseamnă mai multă energie și determinare să continuăm, alături de români, lupta pentru #siguranța unui trai mai bun!

Vă mulțumesc!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Președintele social-democrat, Marcel Ciolacu, susține că formațiunea pe care o conduce a câștigat alegerile locale la nivel național, asta pentru că s-au obținut cele mai multe Consilii Județene și s-au câștigat cele mai multe primării.

”Rezultatele votului de ieri ne arată că PSD este pe drumul cel bun. România are nevoie la o alternativă la ceea ce este astăzi. Democrația din România are nevoie de un partid de stânga modernă.

În acest moment, PSD are cel mai mare număr de CJ-uri, respectiv 20 de CJ-uri. Avem cel mai mare număr de primari din România. Procesul de reconstrucție internă a dat rezultate. PSD trebuie să se deschidă către exterior. Persoanele anchilozate prea mult timp în anumite funcții, fie că a fost vorba de PSD, fie că a fost vorba de PNL, au fost sancționate de români. Acest rezultat ne dă speranța că vom avea un rezultat politic mult mai bun la alegerile parlamentare.”, a spus Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu