Actualitate

Acuzaţii la adresa premierului Nicolae Ciucă. Jurnalista Emilia Șercan: „A blocat prin instanţă analiza tezei sale de doctorat”

Publicat: 23 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acuzaţii la adresa premierului Nicolae Ciucă. Jurnalista Emilia Șercan A blocat prin instanţă analiza tezei sale de doctorat
Premierul Ciucă își anunță candidatura pentru șefia PNL

Noi acuzaţii la adresa premierului Nicolae Ciucă au fost făcute de jurnalista Emilia Șercan. Prim-ministrul României este acuzat că ar fi blocat analiza tezei sale de doctorat, prin instanţă.

„A blocat prin instanță analiza tezei sale de doctorat despre care am scris că e plagiată la exact o lună după ce cerea ca lucrarea să-i fie analizată și declară public că nu a plagiat”, a transmis jurnalista Emilia Șercan.

Reamintim faptul că jurnalista a lansat în spaţiul public, în urmă cu câteva luni, o serie de acuzaţii în ceea ce priveşte teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă.

Acuzaţii la adresa premierului Nicolae Ciucă. Ce a transmis din nou jurnalista Emilia Șercan

Jurnalista Emilia Șercan a transmis noi detalii în cazul tezei de doctorat a premierului României. De această dată, Nicolae Ciucă este acuzat că pe lângă faptul că a plagiat, acum ar fi blocat analiza lucrării sale, printr-o decizie în instanţă.

Aceasta afirma că Nicolae Ciucă a luat o astfel de decizie doar pentru că şi-a dorit o plasă de siguranţă.

„Acțiunea civilă a fost deschisă la Curtea de Apel București, asta după ce Parchetul General a deschis la rândul său un dosar penal în care era vizată teza de doctorat a lui Ciucă, dosar prin care s-a blocat de facto analizarea tezei de către CNATDCU. Faptul că Ciucă a apelat la instanță pentru a bloca analiza CNATDCU (prin suspendarea înregistrării sesizărilor de plagiat) arată că și-a dorit o plasă de siguranță și mai solidă decât îi oferă dosarul de la Parchetul General”, a mai spus jurnalista.

Procurorii au ridicat actele originale de la Universitatea Națională de Apărare

Emilia Şercan, potrivit pressone.ro, a menţionat ca procurorii din cadrul Parchetului General au ridicat o serie de documente originale care fac referire la studiile doctorale ale premierului României.

„Procurorii de la Parchetul General au făcut enorm pentru a securiza verificarea tezei lui Ciucă de către CNATDCU. Au ridicat toate actele originale referitoare la studiile doctorale ale premierului de la Universitatea Națională de Apărare, iar apoi descins și la CNATDCU, de unde au ridicat și toate copiile existente referitoare la prețioasa teză”, a ţinut să mai adauge sursa citată.

Care ar fi motivele pentru care Nicolae Ciucă ar bloca analiza tezei sale de doctorat

Jurnalista susţine că ancheta a fost blocată din pricină a două motive. Emilia Şercan afirma că dacă s-ar dovedi faptul că Nicolae Ciucă a plagiat, poziţia de premier i-ar fi vulnerabilizata, conducându-l chiar să-şi dea demisia. De asemenea, prim-ministrul ar fi un candidat la alegerile prezidenţiale din anul 2024.

„Vrea să scape de riscul unui verdict de plagiat în timpul exercitării funcției de premier, decizie care ar putea să-i vulnerabilizeze poziția de șef al Guvernului și chiar să-i forțeze demisia;

De asemenea, spun sursele, că Ciucă e sprijinit de președintele Klaus Iohannis pentru a candida la președinția României din partea PNL la alegerile din 2024, iar o decizie de plagiat ar reprezenta o piedică serioasă într-o viitoare bătălie electorală”, a transmis Emilia Șercan pe Facebook.

Noile acuzaţii la adresa premierului Nicolae Ciucă, în ceea ce privește blocarea analizei tezei de doctorat, ar putea crea situații tensionate la Guvern și cel mai probabil i se va cere din nou demisia.

 

Adauga un comentariu