Local

Adevărul cutremurător despre Radu Gabriel Rotilă! Verișoara bărbatului: „Nu mai este bine-venit în familie!” – EXCLUSIV

Publicat: 03 feb. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Adevărul cutremurător despre Radu Gabriel Rotilă Verișoara bărbatului Nu mai este bine-venit în familie  EXCLUSIV
Situația lui Rotilă Radu Gabriel, bărbatul bătut și abandonat pe străzile din Verona, pare că se înrăutățește de la o zi la alta

Situația lui Radu Gabriel Rotilă, bărbatul bătut și abandonat pe străzile din Verona, pare că se înrăutățește de la zi la zi. Efortul românilor din Italia, de a-i găsi familia, a dat roade, dar, din păcate, nimeni nu îl mai vrea acasă. Verișoara bărbatului a explicat, pentru reporterii BZI, adevăruri halucinante despre acesta. Radu a avut parte de o viață bună, însă nu a știut niciodată cum să o gestioneze, ajungând să vândă tot ce a avut, devenind de nerecunoscut

Radu Gabriel Rotilă este bărbatul a cărui poveste a fost prezentată în edițiile trecute ale cotidianului BZI, după ce un român a postat o imagine cu el pe rețelele de socializare, povestind că a ajuns pe stradă după ce a fost bătut și jefuit. Atunci a pornit o misiune contracronometru în rândul românilor, atât din Italia, cât și din România, pentru găsirea familiei lui și pentru a-l ajuta să revină în țară. Din cauza problemelor mintale și dificultăților de memorie pe care ieșeanul le are, misiunea a fost una dificilă, dar cu succes, în cele din urmă.

Dezvăluiri cutremurătoare despre bărbatul bătut și abandonat în Verona: „A vândut tot ce a avut și a cheltuit toți banii”

După zile la rând în care românii au încercat să dea de urma familiei lui Radu, într-un final, reporterii BZI au reușit să o găsească pe verișoara acestuia, care face niște dezvăluiri șocante despre viața bărbatului.

„Mama vărului meu nu vrea să mai audă de el. Ea este operată de cancer, iar el, înainte de a ajunge în Italia, a sărit la bătaie la dânsa. A avut noroc cu un vecin care i-a sărit în ajutor și a scos-o din mâinile lui, că altfel o desfigura. Este o femeie la 76 de ani.

Nu poate să stea după el… și ce să facă… să îi aducă țigări și băutură? El nu are niciun copil. A avut două case. Le-a vândut pe amândouă și a cheltuit toți banii pe băutură, cu femei și persoane fel și fel. Are permis pentru toate categoriile, și-a vândut și mașina, serviciu a avut, unul foarte bun. A fost pompier în armată și nu a vrut să lucreze. A plecat și de acolo“, spune Diana Călin, verișoara bărbatului.

Femeia susține că nimeni din familie nu-și dorește să ajute la aducerea în țară a lui Radu Rotilă, deoarece nu vor nici măcar să-i plătească azilul.

„Când îl trimitea mama lui la serviciu, el se ducea la cerșit în Piața Unirii (n.r. – din Iași). Mătușa mea a spus că nu vrea să mai audă de el și că nu mai are la ce veni acasă. Mai bine să rămână acolo, poate se găsește cineva care să îl pună la muncă, la vaci, la porci, dar fără să îl plătească.

Să îi dea măcar o lingură de mâncare și un adăpost, dar acasă nu are la ce veni pentru că va dormi tot sub cerul liber. Aici, nici măcar la azil nu are cum să stea pentru că nu are bani, nu are absolut nimic, iar familia nu o sa îi plătească în veci. Mie îmi pare sincer rău pentru el, dar chiar nu am ce să îi fac”, adaugă Diana Călin.

Femeia care îi poartă de grijă, îngrijorată de situația bărbatului

Tina Gheorghiță, femeia care de mai bine de câteva săptămâni îl îngrijește pe Rotilă Radu, ieșeanul care își dorește cu orice chip să revină în țară, spune că își dorește să-l ajute pe bărbat să ajungă înapoi în Iași.

„Sunt îngrijorată, deoarece nu știu ce se poate face cu Radu, pentru că familia nu îl mai vrea acasă. Am înțeles că el ar fi făcut multe rele la viața lui, pe când era în țară. Nici mama și nici sora nu vor să își mai asume vreo responsabilitate față de el, deoarece le este frică de ceea ce ar putea să li se întâmple după venirea lui în România. Totuși, pe mine mă râcâie faptul că mereu mă întreabă când îl duc acasă și nu știu ce să îi mai răspund.

Nu vreau să renunț. Nu vreau să cred că e posibil așa ceva. Vreau doar ca acest caz să se termine cât mai pozitiv. Atât eu, cât și mulți alți români de aici, din Verona”, zice Tina Gheorghiță pentru reporterii BZI.

Povestea bărbatului este departe de a se încheia, însă oamenii speră că, într-un final, totul se va termina cu bine și că Radu Rotilă va avea măcar un acoperiș deasupra capului. Cât despre familia lui, aceștia sunt perfect convinși că nu vor să mai aibă de-a face cu acest bărbat, care le-a făcut viața un chin cât a fost în preajma lor.

Comentarii
Adauga un comentariu