Cancan ultimă oră

Adevărul despre soția fostului președinte Ion Iliescu. Cum arăta Nina Iliescu în tinerețe

Publicat: 08 oct. 2020
Adevărul despre soția fostului președinte Ion Iliescu
În public, Nina Iliescu a fost văzută extrem de rar, doar atunci când se prezenta la vot

Despre Nina Iliescu se știu foarte puține lucruri. Așadar, care este de fapt adevărul despre soția fostului președinte Ion Iliescu? În cei peste zece ani cât a fost Prima Doamnă a României, aceasta a fost o prezență foarte discretă.

Nina Iliescu, soția fostului președinte Ion Iliescu, a decisă să rămână într-un con de umbră în ceea ce privește aparițiile publice. Astfel, publicul român știe foarte puține lucruri despre cea care a fost Prima Doamnă a României timp de mai bine de un deceniu. Nina Iliescu a fost inginer de profesie, fiind cercetător științific în domeniul coroziunii metalelor.

Care este adevărul despre soția fostului președinte Ion Iliescu

Elena „Nina” Iliescu s-a născut pe 4 martie 1930. Aceasta l-a cunoscut pe Ion Iliescu la numai 18 ani, fiind vorba de dragoste la prima vedere. Trei ani mai târziu, Nina a decis că el este bărbatul cu care îi este menit să rămână. Și aceasta în ciuda spuselor mamei ei, care a sfătuit-o să nu se mărite încă deoarece este prea tânără.

Cei doi au studiat împreună la Moscova, ceea ce le-a consolidat relația astfel că în 1951 s-au căsătorit. Despre nuntă, doamna Nina își amintește că a fost una modestă deoarece amândoi erau săraci.

Am avut anii aceia de studenție împreună, la Moscova, asta ne-a consolidat relația afectivă. După terminarea celui de-al doilea an de studenție, pe 21 iulie 1951 ne-am căsătorit, fiind studenți. A fost o nuntă foarte modestă. Pe vremea aceea nu aveam bani și nu ne puteam permite ce se întâmplă acum cu nunțile acestea. Am mers împreună cu familia, două mame și două mătuși și ne-am căsătorit”, povestea Ion Iliescu în urmă cu câțiva ani.

Nina Iliescu, o prezență foarte discretă

Întodeauna, în afara căminului conjugal, Nina Iliescu l-a lăsat doar pe fostul președinte al României să vorbească. În public a fost văzută extrem de rar, la alegeri atunci când se prezenta la vot. Fără să poată cineva să-i schimbe gândurile, doamna Nina nu s-a băgat în chestiunile de politică și de protocol. De asemenea, nu a dat niciodată interviuri. Nici măcar presiunile la vizita președintelui american Bush nu au clintit-o.

E o femeie foarte puternică. De la început mi-a spus: eu rămân alături de tine în orice împrejurări, dar să n-ai pretenția că eu să fiu prezența la probleme de protocol”, povestește Ion Iliescu.

Motivul pentru care nu au avut copii

Fostul șef al statului și soția sa nu au avut copii și asta pentru că fosta primă doamnă a României a avut trei sarcini toxice. Acest lucru a fost dezvăluit chiar Ion Iliescu într-un interviu, potrivit libertatea.ro. Întrebat în 2011 dacă și-a dorit copii, Ion Iliescu a scus care este adevărul crud.

Ba chiar ne-am dorit, dar nu a fost să fie… Soția mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea… nu s-a mai putut”.

Așadar, cei doi nu au un moștenitor direct, ci doar nepoți și câțiva tineri favoriți. Însă indiferent de zvonurile care au circulat prin presă cu privire la copii, acesta este adevărul despre soția fostului președinte Ion Iliescu.

Adauga un comentariu