Coronavirus

Adevărul trist din spatele videclipurilor devenite virale în mediul online: „Bergamo non canta, conta I morti”

Publicat: 18 mart. 2020

„Bergamo non canta, conta I morti” (Bergamo nu cântă, numără morții – n.r.). Bergamo nu cântă. Aprinde lumânări și le lasă în fața ferestrelor, ca ultim rămas-bun. Un adevăr trist pe care Italia îl trăiește în mod dramatic de câteva săptămâni încoace. Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în nordul Peninsulei, îndeosebi, numărul deceselor ajungând la peste 2.500.

În Bergamo, bisericile și cimitirele sunt pline de sicrie, iar înmormântările se fac cu programare. Nimeni nu-și poate lua rămas bun de la cei dragi. Trupurile le sunt arse în crematorii. Un material publicat de o jurnalistă din Italia, într-o publicație locală, arată dramatismul situației cu care se confruntă regiunea de nord a Italiei.

„Bergamo nu cântă. În timp ce în celelalte orașe italiene, flash mob-urile de pe balcoane au devenit aproape un ritual, iată că la noi liniștea câștigă. E spartă doar de sirenele ambulanțelor. Există excepții sporadice: un turist care cântă Halleluja, o chitară timidă, câteva aplauze stânjenite. Bergamo nu cântă, numără. Morții…”, scrie jurnalista în primabergamo.it.

Într-un ton sfâșietor, tânăra povestește momentele de durere pe care oamenii le trăiesc în plină pandemie de coronavirus. Care pare că nu se mai termină. Care le-a răpit italienilor peste 2.500 de suflete. Care a ucis, în toată lumea, câteva zeci de mii.

„Coronavirus lasă în urmă nume și fețe, nu doar numerele oficiale făcute publice în conferințele de presă. Este imposibil să nu vezi dacă locuiești aici, pe teritoriul cel mai chinuit de această pandemie, durerea. Sicriele bine aliniate în biserici vorbesc, strigă durerea. Crematoriile funcționează fără oprire, iar înmormântările au loc fără prezența celor dragi”.

„Bergamo nu cântă. Aprinde lumânări și le lasă în fața ferestrelor, ca ultim rămas-bun”

„Bergamo nu cântă. Aprinde lumânări și le lasă în fața ferestrelor, ca și cum ar oferi un ultim rămas bun acelei rude, acelui prieten, acelei cunoștințe luată de virus. (…)Când toate acestea se vor termina, va trebui să sărbătorim. Dar mai ales să ne amintim. Atunci, poate, Bergamo va cânta, dar va fi un cântec al durerii și nu al eliberării”.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 2.978 morţi în Italia, iar numărul total al persoanelor infectate până acum este de 35.713, au anunţat marţi seară autorităţile italiene. Numărul morților a urcat cu 475, în condițiile în care China a raportat, tot azi, doar 13 morți, iar țara asiatică are 3.237 de decese. Până în momentul de faţă s-au vindecat 4.025 de persoane, care au fost externate, a declarat Angelo Borelli, şeful Serviciului italian de protecţie civilă.

Comentarii
  • „Care a ucis, în toată lumea, câteva zeci de mii.” Minciuna, la ora actuala dupa datel oficiale sunt 11833 morti in toata lumea … 86% din acestia peste 70 de ani si cu alte afectiuni existente. In sezonul de gripa 2017/2018 doar in Italia au murit 24000 de oameni, la fel batrani, dar cu mult mai multi … si atunci au avut loc la cimitire si la morgi si nici nu au facut circ in media. Este doar un experiment social la nivel planetar. STATI IN CASA!!!! OBEY! OBEY! OBEY!

  • Asa este…….numai sa le spui oamenilor ca sunt in stare sa sara la tine si sa te stranga de gat.Zombie sunt zero barat.

  • Este normal, pentru majoritatea mai apropiati le sunt cei de la tv, cu ei petrec o gramada de timp, ii stimeaza, iubesc, au impresia ca ii cunosc si de aceea au incredere in ei ….

    Si nu numai asta … dar a fost si o precampanie pentru cei mai tineri cu acces la net cu o multime de filmulete fake news in care se prezentau sutele de mii de morti in China, arse, gropile comune din Iran , si tot felul de filmulete gen „autopsia extraterstrului”, care dau impresia de adevarate … filmate de oameni normali …

    Tocmai de accea si numarul de persoane publice (sportivi, politicieni, actori) ifectate cu Covid 19 este mult mai mare in procente raportat la cati sunt bolnavi in total … ca sa fie credibil coronavirusul … la fel cum parfumul sau orcice alt produs in reclame il vand cu persoane publice , asa si coronavirusul il marcheteaza la fel … pai daca si Tom Hanks are … sigur e adevarat …

Adauga un comentariu