National

Adina Alberts: „Acest doctoraș cu pretenție de atotștiutor este șef de secție ATI la Spitalul de Urgență Floreasca”

Publicat: 02 apr. 2021
adina alberts în halat alb
Adina Alberts, medic chirurug estetician

Adina Alberts, medic chirurug estetician, este revoltată din cauza faptului că Radu Țincu, șef de secție ATI la Spitalul de Urgență Floreasca, este prezentat de unele televiziuni ca fiind un doctor eminent, din moment ce acesta a absolvit Universitatea „Titu Maiorescu” din București.

Adina Alberts a fost invitată joi, 1 aprilie, la Antena 3, alături de alți doi medici: Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina din Bucureşti și Radu Țincu, medic toxicolog și șef de secție ATI la Spitalul de Urgență Floreasca. În cadrul unei emisiuni difuzate pe acest post de televiziune a izbucnit un scandal între medicul estetician și Radu Țincu, pe baza dezinformării în ceea ce privește campania de vaccinare, dar și a pandemiei de coronavirus.

În urma discuțiilor aprinse, medicul Adina Alberts îl numește pe Radu Țincu „doctoraș” și susține că „vorbește doct fară să spună nimic real”. Ea este consternată de faptul că televiziunile îl caracterizează ca fiind „doctor eminent”.

Adina Alberts, despre Radu Țincu: „Ton ironic, autosuficient, de superioritate”

„Aseară am fost aruncată efectiv în cușca leilor… Evident, eufemistic vorbind. În studioul Antena 3 am fost pusă față în față cu doi medici primari ATI-iști, dr Laura Zarafin de la Spitalul Colentina, o doamnă extrem de echilibrată și rațională, și dr Radu Țincu, un doctoraș cu care m-am mai întâlnit în câteva platouri TV, având, atât de vizibil, un task prestabilit, acela de a împrăștia mesajul oficial al autorităților care îl susțin și îl trimit în public pentru asta.

Ton ironic, autosuficient, de superioritate. Dar nu asta ar fi fost vreo problemă. Problema este că acest doctoraș vorbește doct fară să spună nimic real. Domnul Gâdea l-a omagiat la un moment dat, în direct, caracterizându-l ca fiind un „doctor eminent”. Pe buneee, dle Gâdea?!

Adina Alberts: „Iar a dezinformat publicul, așa cum o face aproape de fiecare dată când apare la TV”

Dr Țincu, în urmă cu 2-3 săptămâni, susținea public că în cazul în care un pacient moare, familia are dreptul să ceară copie după foaia de observație cu toate detaliile de investigații și de tratament, iar spitalul are obligația să i le dea. Era ori o minciună sfruntată menită să adoarmă vigilența noastră a tuturor, ori o ignoranță impardonabilă a tânârului doctor, șef de secție.

În emisiunea de aseară i-am amintit drlui Țincu de această declarație, și l-am avertizat că informația nu este reală, din păcate. Și că iar a dezinformat publicul, așa cum o face aproape de fiecare dată când apare la TV. Am menționat legea în care se stipulează că nici după moarte, familia nu are acces la informațiile medicale considerate informații confidențiale, decât dacă, în prealabil, persoana decedată și-a împuternicit în acest scop, în timpul vieții ei, pe unul dintre membrii familie, cu consemnarea acestui lucru în fișa de internare.

Complicat, nu?! Este vorba de Legea 46/ 2003, (art 21 și 22), și nu despre Legea 38/2003 cum am menționat inițial în emisiune. Scuze pentru greșeală. Lucrasem toată ziua cu Legea 318/2003 și mi se întipăriseră în minte oarecum cifrele astea….

Adina Alberts: „Am mesaje de la urmăritorii mei, care îmi spun că dr. Țincu nu dă familiilor copii ale dosarelor medicale ale pacienților decedați”

Acest doctoraș cu pretenție de atotștiutor este șef de secție ATI la Spitalul de Urgență Floreasca. Și susținea că el, în calitate de șef de secție, știe mai bine aceste chestiuni, și că el eliberează famiilor care au pierdut pe cineva apropriat în secția lui de ATI, copii ale documentele medicale.

Este un lucru frumos. Doar că se pare ca este din nou o minciună. Dar și o ilegalitate. Legea, bună sau rea, corectă sau incorectă, empatică sau nu, trebuie respectată. Si de ce zic că este o minciună? Pentru că am mesaje de la urmăritorii mei care îmi spun că dr Țincu nu dă familiilor copii ale dosarelor medicale ale pacienților decedați.

Dar să lăsăm această chestiune în grija avocaților.

Adina Alberts: „Pacienții NU ÎȘI CUNOSC DREPTURILE”

Ceea ce vreau eu să subliniez este că pacienții, la internarea în spital, NU SUNT ÎNTREBAȚI NICIODATĂ care este persoana pe care o împuternicesc pentru a avea acces la datele medicale confidențiale. Pacienții NU ÎȘI CUNOSC DREPTURILE și, implicit, ei nu cer să fie consemnați în foile lor, membri ai familiei care să știe de ei.

AICI ESTE MAREA PROBLEMĂ!!!! Medicii curanți ar trebui să fie obligați prin lege să adreseze la internare, fiecărui pacient în parte, întrebarea „pe cine împuterniciți pentru a avea acces la datele dvs medicale?” Să se consemneze numele și CNP-ul persoanei împuternicite, iar pacientul să semneze pentru acest lucru. Și să facă și o poză a acelei împuterniciri… Pentru mai multă siguranță. ????

Nu pot decât să îmi imaginez durerea imensă pe care o simte o familie care pierde pe cineva drag într-un spital, și disperarea maximă a acesteia atunci când realizează că nu are acces la dosarul medical al celui decedat. Și este deja prea târziu pentru a mai putea face ceva. Doar să se adreseze instanței.

Adina Alberts: Bombă! „Eminentul doctor” Radu Țincu a terminat Universitatea „Titu Maiorescu”

Și mai este ceva ce nu se leagă… Am făcut și eu o Universitate de Medicină, și nu una oarecare, ci UMF „Carol Davila”. Am intrat în perioada în care erau 12 pe loc. Și am avut mereu bursă de merit. Am făcut și eu școală la Floreasca. Și știu că este o școală medicală serioasă și grea… Cel puțin așa era când lucram eu acolo…Iar Dr Țincu a debitat prea multe chestiuni care denotă lacune în formarea profesională. Așa că, ajunsă acasă după emisiune, am dat un search pe google.

Și ce credeți că am descoperit? Bombă! „Eminentul doctor” Radu Țincu a terminat Universitatea „Titu Maiorescu”. Pe buneee, dle Gâdea?!?!?!? Pe el trebuie să îl asculte o țară întreagă?!”, a scris Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.

Comentarii
 • Dar pe tine proasta satului ce te recomanda? Câți oameni ai vindecat tu? Sau pe câte proaste le-ai nenorocit cu greșeli impardonabil de chirurgie plastica. Silicoane și acid hialuronic, atât înțelegi tu mai idioato din medicina.

 • Da ei ce interes au . Ei doreste banii di la CAS sa nu i diranjeze nimeni di la masa si sa li vina leafa n card. SI SPAGA SA NU UITAM SFANTA SPAGA. Sincer sa fiu in situatia sa imi las pe cineva din familie singur in spital EU NU ASI PUTEA FACE ACEST LUCRU nu asi avea incredere II CRED IN STARE DE INDOLENTA TORTURA SADISM INCONSTIENTTTTTTTTTTTTA. Autoritati TREZITI VA ca dati o caruta un purcoi de bani pt asistenta medicala a romanilor SI TI E FRICAAAAAAAAAAAA PUR SI SIMPLU SA AI DE A FACE CU SISTEMUL. Ce vreti sa ne platim la particular orice interventie. OK FACEM ASTA PROBLEMMA E CA NU ORISICE REZOLVA privatul VOI CE FACETI CU BANII NOSTRI?

 • Daca tot va intereseaza asa tare ce cred si ce experienta au avut bolnavii in sistemul vostru minunat de ce nu i intrebati la externare LUCRURI FRUMOASE AU DE SPUS CU SIGURANTA. Voi din sistem v ati caza si v ati trata in EXACT ACELEASI CONDITII IN CARE IMPUNETI OAMENII SA LE SUPERTE. Pe bune acu? Plutiti undeva va credeti ceva deasupra muritorilor de rand DAR DUMNEZEU ESTE MARE

 • SĂ FII UN ȘEF DE SECȚIE ÎNTR-UN SPITAL NU ÎNSEAMNĂ SĂ FII ȘI UN DOCTOR BUN.
  UN DOCTOR BUN ESTE RECOMANDAT DE FAPTELE SALE NU DE LINGUȘELILE ALTORA, DUPĂ INTERES BINEÎNȚELES.
  DECI, DOCTORII SĂ-ȘI FACĂ TREABA LOR BINE ȘI SĂ LASE ÎN PACE TOȚI CĂȚEII CARE LATRĂ DUPĂ URSUL CARE TRECE CU TREABA LUI.
  NIMIC NU RĂMÂNE NEPLĂTIT PE LUMEA ASTA

 • Dar pe această individă bolnava mental…cine o baga in seama daca nu alți nebuni…ce bine ar fi că dumneaiei împreună cu madam Șoșon sa.i.faca o vizita Corneliei Catanga sau lui Ploieșteanu.sau că tot s.a anunțat acum.. doamnei Gabi Lunca…

Adauga un comentariu