Sport

Adio, Jocurile Olimpice? România, șanse tot mai mici de calificare la Tokyo 2020! Coreea de Nord dă peste cap planurile

Publicat: 11 ian. 2020

Misiunea României de a ajunge la Jocurile Olimpice Tokyo ar putea fi și mai grea! Coreea de Nord nu va participa la turneul preolimpic. Locul ei ar putea fi luat de Kazahstan, Germania sau Danemarca. Coreea de Nord urma să fie adversara României la turneul preolimpic, alături de Muntenegru și Norvegia. Norvegienii de la Aftenposten au anunțat că naționala feminină a Coreei de Nord nu va participa la turneul preolimpic care va avea loc între 20 și 22 martie la Podgorica (Muntenegru).

Acum se pune problema ce echipa îi va lua locul?

IHF (Federația Internațională de Handbal) va fi cea care va decide înlocuitoarea, În câteva ocazii anterioare, când o echipă s-a retras, IHF a oferit locul unei națiuni „mari” din handbal, care ratase calificarea. Norvegienii își aduc aminte că la Mondialul băieților din 2017, Norvegia s-a bucurat de acest privilegiu și a ajuns apoi până pe locul 2 în lume!
În mod normal, locul Coreei de Nord ar trebui luat de echipa imediat următoare clasată în Campionatul Asiei, adică de Kazahstan. Dar la fel de bine IHF ar putea oferi locul uneia dintre echipele europene rămase pe dinafară. În acest caz, Germania sau Danemarca sunt principalele candidate. În aceste condiții, grupa de calificare devine una extrem de grea, nu că acum, pentru Neagu și compania ar fi ceva la îndemână să bată Norvegia și Muntenegru. Doar primele două clasate în turneul de la Podgorica se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
6 echipe sunt deja calificate la Jocurile Olimpice: Japonia (țara gazdă), Olanda (campioana mondială), Franța (campioana Europei), Angola (campioana Africii), Brazilia (campioana Americii), Coreea de Sud (campioana Asiei)

GRUPELE TURNEULUI PREOLIMPIC

Grupa 1

Spania
Suedia
Argentina
Senegal

Grupa 2

Rusia
Serbia
China
Ungaria

Grupa 3

Norvegia
Muntenegru
România
Coreea de Nord (echipă care nu va participa)

primele două echipe se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo
IHF stabilește locul de desfășurare a fiecărei grupe
meciurile au loc între 19 și 22 martieloading...

Adauga un comentariu