Prima pagină » National » Adjunctul IPJ Cluj, pus sub acuzare în dosarul șefului său, pentru fapte de omisiunea sesizării faptelor
Adjunctul IPJ Cluj, pus sub acuzare în dosarul șefului său, pentru fapte de omisiunea sesizării faptelor

Adjunctul IPJ Cluj, pus sub acuzare în dosarul șefului său, pentru fapte de omisiunea sesizării faptelor

18 iun. 2024, 16:00,
BZI.ro, în National

Adjunctul IPJ Cluj chemat ca martor la DNA Cluj pentru a da explicații cu privire la faptele de corupție ale superiorului său a fost pus la rândul său sub acuzare pentru fapte de omisiunea sesizării organelor de anchetă cu privire la comiterea unor fapte penale, informează pe autorul acestui material surse judiciare.

Acestea spun că pe parcursul audierilor acesta ar fi avut posibilitatea să admită faptele comise de superiorul său, să ajute anchetatorii cu informații relevante și să rămână cu calitatea de martor.

În schimb, afirmă sursele arătate, Ciprian Neag ar fi respins categoric orice implicare, faptul că ar avea cunoștință de demersurile nelegale ale lui Rus.

Anchetatorii ar avea însă probe certe că Ciprian Neag a cunoscut cu claritate demersurile, astfel că l-au făcut suspect pentru fapta de omisiune a sesizării unei fapte penale.

A schimbat locul la volan cu soția

Concret, povestesc sursele arătate, nepotul fostului ministru de interne din regimul Năstase, Ioan Rus, Mihai Rus, ar fi rulat prin municipiul Cluj cu viteza de aproximativ 120 km la oră. El a fost oprit de poliție, iar imediat acesta ar fi schimbat locul de la volan cu soția acestuia pentru ca polițistul rutier să constate prezența ei la volan.

Figura nu ar fi ținut spun sursele autorului, pentru că polițistul constatase deja prezența unui bărbat la volanul bolidului.

Ulterior, mai arată sursele citate, Mihai Rus ar fi insistat la ofițerii de la Direcția Rutieră Cluj pentru a nu fi trecut în actele oficiale iar în locul său să fie trecută soția sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *