Economic Local

Administrația Bazinală de Apă cumpără mașină electrică cu 25.000 de euro! Instituția a primit o singură ofertă

Publicat: 18 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Administrația Bazinală de Apă cumpără mașină electrică cu 25.000 de euro Instituția a primit o singură ofertă
Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad cumpără un autoturism electric

Conducerea Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad achiziționează un autoturism electric pentru activitatea curentă a instituției. La procedura lansată recent s-a prezentat o singură societate. Livrarea trebuie asigurată până la începutul lunii decembrie 2021

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, cu sediul în municipiul Iași, anunță noi achiziții. Recent, autoritatea contractantă a demarat o licitație pentru furnizarea unui autoturism electric. Valoarea estimată a contractului este de 125.629 lei, fără TVA, aproape 25.000 de euro. La procedură s-a prezentat o singură societate: Renault Commercial Roumanie SRL. În 2020, compania a înregistrat vânzări de 3,5 miliarde de lei, profit de 8,2 milioane lei, datorii de 393 de milioane de lei, cu un număr de 174 de angajați.

„Dotarea parcului auto cu autoturisme pur electrice contribuie la reducerea poluării provenite de la autovehicule și la îmbunătățirea funcționării autorității contractante, în vederea îndeplinirii obiectivelor petru care aceasta a fost înființată. ABA Prut-Bârlad își propune să achiziționeze un autoturism pur electric, având scopul de a completa parcul auto cu vehicule cu emisii poluante zero, contribuind astfel la diminuarea efectului poluării aerului asupra mediului și sănătății populației, cauzate de emisiile de gaze de eșapament și la reducerea consumului de carburant”, se arată în caietul de sarcini.

ABA Prut-Bârlad a organizat în trecut alte licitații pentru furnizarea mai multor loturi de autoturisme.

Dealerul auto trebuie să asigure o garanție de minimum 3 ani

Conform documentației, autoturismul trebuie să aibă 4+1 locuri, cu termen de livrare până pe data de 10.12.2021.

„Perioada de garanție este de minimum 3 ani sau minimum 100.000 de kilometri. Furnizorul va trebui să asigure buna funcționare, calitatea și performanțele bunurilor pentru toată perioada de garanție. Perioada de garanție începe din momentul recepției finale, respectiv livrarea autovehiculului. În cazul notificării unei defecțiuni, dacă defecțiunea face obiectul garanției, furnizorul are obligața de a constata defecțiunea în 48 de ore de la primirea notificării și intrarea vehiculului în unitatea service. Componentele înlocuite sau reparate în baza garanției beneficiază de o nouă perioadă de garanție conform legislației în vigoare”, se mai arată în documentația procedurii.

Centrul militar zonal va fi dotat cu două autoturisme

Todată, și Consiliul Județean (CJ) Iași anunță noi achiziții în cadrul programului anual. Recent, a fost lansată licitația pentru achiziția unui număr de două autoturisme ce urmează să fie exploatate de Centrul Militar Zonal Iași. Valoarea estimată a contractului este de 167.008 lei, fără TVA, aproape 30.000 de euro. La procedură s-a prezentat tot Renaul Commercial Roumanie SRL. Conform documentației, primul lot al licitației se referă la achiziția unui autoturism din categoria M1 – ce se referă la vechicule pentru transport persoane cu cel mult opt locuri în afară de scaunul șoferului. Motorul trebuie să aibă o capacitate cilindrică de 1.500 centimetri cubi, cu nivel de poluare de minimum Euro 6. Totodată, urmează să fie furnizat alt autoturism cu o capacitate de 5 locuri, motor de 1.500 centimetri cubi și normă de poluare Euro 6.

Adauga un comentariu