Local

Adolescent din Iași, pedepsit după ce a vrut să facă moarte de om! Un conflict banal s-a transformat în scene demne de filmele horror. A pus mâna pe un topor și a început să lovească fără milă (Exclusiv)

Publicat: 08 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Adolescent din Iași pedepsit după ce a vrut să facă moarte de om Un conflict banal s-a transformat în scene demne de filmele horror. A pus mâna pe un topor și a început să lovească fără milă Exclusiv
Un adolescent din județul Iași a fost pedepsit de către judecători, după ce a fost acuzat că a vrut să facă moarte de om

Un minor a fost condamnat de magistrații ieșeni, după ce a fost acuzat că a încercat să facă moarte de om. Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași i-au aplicat lui Daniel Petronel L. măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Oamenii legii spun că, dintr-un conflict banal, totul s-a transformat într-o scenă demnă de filmele horror

Un minor din județul Iași a fost pedepsit după ce a vrut să facă moarte de om! Un conflict banal s-a transformat în scene din filme horror. În urma incidentului, a venit „nota de plată” pentru adolescent.

Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași i-au aplicat lui Daniel Petronel L. măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

„Instanța ia act că persoana vătămată I.P. nu s-a constituit parte civilă în cauză. De asemenea, instanța confiscă bunul care a servit la săvârșirea faptei, respectiv toporul cu lungimea totală de 102 cm, lungimea lamei metalice de 14 cm și coadă / mâner din lemn cu lungimea de 88 de cm”, au afirmat magistrații ieșeni.

Minorul din Iași, acuzat că a încercat să facă moarte de om

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Daniel Petronel L. (17 ani) a început pe data de 9 iunie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de tentativă de omor. Asta, după ce tânărul ieșean a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv, de pe data de 30 aprilie 2021.
De altfel, prin sentință, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au și menținut măsura arestării preventive luată față de adolescentul acuzat că a vrut să facă moarte de om. Oamenii legii au afirmat că minorul din județul Iași, Daniel Petronel L., a fost implicat într-un conflict în urmă cu câteva luni. Potrivit anchetatorilor, de la un conflict banal între acesta și I.P., un cunoscut, s-a ajuns la scene demne de filmele horror.

Adolescentul a pus mâna pe un topor și a început să lovească fără milă

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au subliniat că, la un moment dat, în timpul disputei verbale, minorul Daniel Petronel L. a pus mâna pe un topor și a început să îl lovească pe bărbat, în special în zona capului. Autoritățile ieșene au fost anunțate de producerea incidentului extrem de grav printr-un telefon la numărul pentru apeluri de urgență 112. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Iași, care a transportat victima la spital, pentru îngijiri medicale.

De altfel, doctorii din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iași au concluzionat că leziunile suferite de acesta au fost de natură a-i pune viața în pericol. Oamenii legii au declanșat o anchetă și, astfel, au ajuns la minorul suspectat de comiterea agresiunii, Daniel Petronel L. Acesta a fost săltat și dus la audieri, iar, mai apoi, a fost reținut pentru 24 de ore, pe motiv că a vrut să facă moarte de om. Mai apoi, el a fost arestat preventiv sub aceeași acuzație, cea de tentativă de omor.

Adauga un comentariu