National

Adrian Câciu, propunerea pentru Ministerul de Finanțe a primit aviz pozitiv de la comisiile din Parlament: Nu sunt Harap-Alb

Publicat: 24 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Adrian Câciu propunerea pentru Ministerul de Finanțe a primit aviz pozitiv de la comisiile din Parlament Nu sunt Harap-Alb
Adrian Câciu este propunerea pentru Ministerul de Finanțe în Guvernul Ciucă și a primit aviz pozitiv

Adrian Câciu, propunerea pentru Ministerul de Finanţe a primit aviz pozitiv din partea comisiilor din Parlament. Acesta a oferit mai multe detalii despre ministerul pe care îl va conduce. Ministrul propus a declarat că nu este Harap-Alb.

În aceste momente în comisiile de specialitate din Parlamentul României se desfășoară audierile miniștrilor din Guvernul Ciucă. Rând pe rând, miniștrii propuși de PSD, PNL sau UDMR vor primi avize care sunt consultative.

 

Adrian Câciu, propunerea PSD pentru Ministerul de Finanțe a primit aviz pozitiv dar nu promite minuni la minister

În declarațiile făcute în comisiile de specialitate din Parlament, Adrian Câciu a explicat faptul că dorește eficientizarea sistemului în locurile în care acesta nu este concurent. Ministrul propus la Finanțe de către PSD a declarat că nu promite minuni dar că, alături de o echipă bună va încerca să facă lucruri bune:

„Eu sunt un tip proactiv. Nu o iau razna din perspectiva proactivității. Acolo unde sistemul nu e eficient încerc să vin cu propuneri de eficientizare. Eu nu mă cred Harap-Alb, eu sunt rezultatul echipelor, al oamenilor cu care am lucrat. La fe și la Agricultură, rezultalele nu au fost că a fost Câciu acolo, ci grație echipei. La Finanțe este o echipă, nu e impredictibilă. Voi dori să fac discuții inclusiv cu mediul economic”, a explicat Câciu.

Sunt familii, copiii care trăiesc la limita sărăciei, a menționat Adrian Câciu

În continuarea declaraţiilor, la ieșirea de la audiere, ministrul propus al Finanțelor a declarat că situaţia pentru unele familii din România este critică. Adrian Câciu a precizat faptul că sunt copii care trăiesc la limita sărăciei și că va încerca să reducă inechitatea din țară:

Suntem într-o tară în care ne-am speriat de diverse abordări financiare. Sunt familii, copii care trăiesc cu sume de sub 4.000 de lei pe lună și noi vrem educație vrem bunăstare. Trebuie să găsim o modalitate în care să avem o distribuție echitabilă a veniturilor în România. Cred că legile bugetare trebuiesc respectate şi nu trebuie făcute artificii. Trebuie să facem lucruri obiective pentru că scopul nu este de finanţare de dragul finanţării. a declarat propunerea de ministru din Guvernul Ciucă.

Nu sunt surprize cu avizările în comisiile de specialitate din Parlament! Miniștrii din Guvernul Ciucă obțin avize pozitive pe bandă rulantă

În pofida faptului că avizele date în comisiile de specialitate din Parlamentul României sunt pur consultative, adică nu influențează propunerea pentru ministere, Guvernul Ciucă nu are parte de surprize. Așadar, până în aceste momente, toți miniștrii propuși au obținut avize pozitive. Vorbim despre Sorin Cîmpeanu, propunerea la Educație, Cătălin Predoiu, propunerea pentru ministerul Justiției, propunerea pentru Ministerul Agriculturii sau a Sportului.

Unii dintre miniștrii propuși au ieșit cu diferite declarații. De exemplu, Alexandru Rafila a declarat că va lua măsuri pentru a reduce din atribuțiile lui Raed Arafat, în timp ce ministrul Agriculturii a declarat că România este văzută rău de unele țări din Europa datorită ritmului alert în care crește și se dezvoltă agricultura:

”Agricultura României este la un moment de răscruce. Contextul internațional este unul complicat. La nivel european, toate statele au impuse o serie de condiționalități (…) Trebuie să fim foarte atenți, pentru că fermierul român este performant și unele condiționalități, pe care România deja le respectă, dar agricultura românească este o amenințare pentru alte state, cu o agricultură mai avansată ca timp.

 

Adauga un comentariu