Actualitate

Lovitură dură încasata de Raed Arafat! Alexandru Rafila, propunerea pentru Ministerul Sănătății, îi taie din atribuții

Publicat: 24 nov. 2021
Raed Arafat în platoul unei televiziuni
Raed Arafat a avut o primă reacție la amendat pe care Diana Șoșoacă a luat-o

Raed Arafat pare să primească o lovitură dură din partea PSD mai ales în contextul în care în ultima perioadă secretarul de stat din MAI era o persoană foarte vizibilă în spaţiul public. Propunerea pentru Ministerul Sănătății, Alexandru Rafila a oferit câteva declaraţii la comisia de specialitate din Parlament. Așadar, conform celor menţionate mai sus, Arafat va avea mai puţine atribuții decât până acum.

Alexandru Rafila a vorbit recent despre măsurile prioritare pe care le va lua din fruntea Ministerului Sănătății, despre certificatul verde dar şi despre campania de vaccinare.

Raed Arafat nu va mai lua decizii în pandemie, conform declaraţiilor făcute de Alexandru Rafila, propunerea pentru Ministerul Sănătății

Alexandru Rafila a oferit o serie de declaraţii despre deciziile pe care Raed Arafat le-a luat până acum în contextul pandemiei de COVID-19. Medicul şi propunerea PSD pentru Ministerul Sănătății nu s-a sfiit să critice acțiunile pe care secretarul de stat din MAI le-a luat. Altfel spus, Rafila s-a arătat neîncrezător în ideea că MAI să ia decizii iar Ministerul Sănătății să deconteze urmările:

„Ministerul Sănătății a fost puțin implicat. Au mai fost instituții din subordinea ministerului care au fost implicate, dar Ministerul Sănătății este responsabil până la urmă. Așa scrie în hotărârea de Guvern.

Eu cred că se poate discuta și sunt convins că atât doctorul Arafat, cât și ministrul ”Administrației și Internelor, cât și primul ministru vor fi garanții unei desfășurări normale, fiziologice, a unei colaborări în care cei care iau deciziile și au și responsabilitatea lor trebuie să fie, în mod evident, oamenii din Ministerul Sănătății, structurile Ministerului Sănătății.

Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să accept o astfel de soluție.

Dânșii, în ceea ce privește mutarea pacienților din diverse locuri, transportul, pregătirea unităților de primiri urgențe, tot respectul și aprecierea pentru ceea ce fac sau au făcut, dar politica de sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății”, a declarat Alexandru Rafila.

Raed Arafat a luat decizii extrem de controversate iar unele dintre ele nu respectau Constituţia României

Incă de la începutul pandemiei ,Raed Arafat a fost prima voce care a anunţat restricţiile din România. Recent, șeful DSU a anunțat o măsură extrem de controversată care, potrivit propriilor declaraţii, nu a fost publicată în Monitorul Oficial pentru că nu respecta Constituția României:

„Nu face parte din ordinele care ni s-a spus că trebuie să fie publicate în Monitorul Oficial. Plus, este un ordin de management şi de triaj într-o situaţie de dezastru şi, îmi pare foarte rău, dacă medicina de dezastre nu este în concordanţă cu Constituţia, eu, ca medic, până mi se spune să mă opresc, din cauza Constituţiei, trebuie să respect salvarea vieţii şi principiile pe care le-am învăţat în acest domeniu”, a declarat Raed Arafat.

Ordinul care interzice intervenţiile chirurgicale neesenţiale pentru o perioadă de 30 de zile are ca dată ziua de 4 octombrie 2020, nicidecum data normală, 4 octombrie 2021.

În altă ordine de idei, Alexandru Rafila a vorbit și despre certificatul verde despre care a explicat faptul că este o cale spre normalitate.

Adauga un comentariu