Prima pagină » Radio » Actualitate » Adrian, fiul lui Leonard Doroftei, milionar în Canada. Afacerea cu care a dat lovitura

Adrian, fiul lui Leonard Doroftei, milionar în Canada. Afacerea cu care a dat lovitura

01 dec. 2022, 08:37,
BZI.ro, în Radio

Adrian, fiul cel mare al lui Leonard Doroftei, a ajuns milionar în Canada, după ce a dat lovitura cu banii câștigați la bursă. Tânărul a fost primul din familie care a plecat din țară, fiind urmat mai apoi de restul familiei. În prezent, Adrian Doroftei a devenit antreprenor, investind cu succes în afacerile imobiliare.

Fiul cel mare al lui Leonard Doroftei a muncit de mic, iar acum viața l-a răsplătit din plin. Cu toate acestea, Adrian rămâne un tânăr modest, care vrea să-i ajute și pe alții. Acesta susține că are planuri pentru oamenii săraci din România, care nu au acces la electricitate și nici măcar la apă potabilă.

Fiul lui Leonard Doroftei, milionar în Canada

Adrian Dorofotei a fost primul care a plecat din România cu gândul să nu se mai întoarcă. A plecat la studii și a urmat Facultatea de Drept. Încă din studenție s-a angajat la o companie aeriană mare din Canada, unde a câștigat foarte bine. Cu toate acestea, a decis că nu vrea să aibă șefi, așa că s-a apucat de afaceri. Și-a strâns banii și i-a investit pe bursă, unde se pare că a fost foarte inspirat, devenind milionar.

„Departe de România mă ocup cu tot ce nu aș fi putut să mă ocup aici. Sunt independent, sunt antreprenor. Am intrat în lumea dezvoltării imobiliare. Prima dată am plecat în 2016, în timpul Facultății de Drept. Primul job a fost în Resurse Umane într-o mare companie aeriană din Canada. Acolo am învățat ce înseamnă mediul corporatist și asta mi-a consolidat ideea că nu vreau să lucrez pentru nimeni altcineva decât pentru mine.

Eu am început să investesc. Câștigam destul de bine. În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc. Am făcut primele investiții la bursă la 21 de ani, iar până la 25 de ani pot să spun că lucrul acesta mi-a oferit o bază de capital, care mi-a permis să nu am limitări în investițiile în care mi le doream”, a declarat Adrian Doroftei.

Tatăl și mama l-au urmat, mai mult alungați din România. Aceștia au fost tratați cu lipsă de respect de autorități, astfel că au decis să-și încerce norocul în altă parte.

„Părinții mei au plecat din România cu un gust amar, pentru că altfel nu ar fi plecat. Părinții mei au venit primii cu sora mea, Vanesa. Apoi a venit și fratele meu Alex”, a mai declarat fiul cel mare al lui Leonard Doroftei.

Fiul lui Leonard Doroftei a rămas un tânăr modest

Chiar dacă acum are foarte mulți bani, Adrian a rămas un tânăr modest. A povestit că a vrut să-și ia o mașină mai scumpă, însă s-a oprit la timp. A ajuns la concluzia că ar fi fost o aroganță supremă.

„Am vrut să-mi iau mașină. În momentul în care eram în punctul de a da câteva sute de mii de dolari pe o mașină, am stat și m-am gândit că sunt oameni la mine în țară care abia își permit să mănânce și mi se pare o aroganță supremă. (…)

Am devenit un tip extrem de simplu. Locuiesc cu ai mei, nu am nevoie să mă lăfăi și nu simt nevoia de a petrece și a ieși la club. Sora mea va ajunge doctor, pentru că asta și-a propus. Fratele meu vrea să devină inginer de rețea”, a mai spus tânărul.

Despre părinții săi spune că sunt bine, iar Leonard Doroftei se va descurca bine oriunde, mai puțin în România.

„Mama are grijă de familie și este o sfântă. Tata face ce știe cel mai bine, adică împărtășește dragostea lui față de box. Și-a deschis o mică sală alături de niște prieteni de familie. Tata, indiferent unde ar fi, în afară de România, cred că va prospera, pentru că e un timp descurcăreț. El și-a dorit întotdeauna să fie acasă”, a continuat să povestească Adrian Doroftei.

Chiar dacă este departe de România, Adrian se gândește și la compatrioții săi mai puțin ajutați de soartă. Vrea să îi ajute, vrea să facă investiții acolo unde nu a ajuns nici măcar electricitatea și unde oamenii nu au nici măcar acces la apă potabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *