Sport

Adrian Mutu, primele declarații ca selecționer la U21. Stoichiță a glumit cu el: „Încearcă să nu strici nimic”

Publicat: 16 ian. 2020
CESENA, ITALY - JULY 07: Adrian Mutu is unveiled by AC Cesena as their new player during a press conference at Dino Manuzzi Stadium on July 7, 2011 in Cesena, Italy. (Photo by Gabriele Guerra / Iguana Press/Getty Images)

Adrian Mutu, 41 de ani, a fost prezentat oficial ca selecționer al naționalei U21. „Briliantul” a mărturisit că nu plănuiește să schimbe filosofia impusă de Mirel Rădoi și că se simte motivat de performanța de la Euro 2019.

„Este o onoare, o mare responsabilitate pentru mine. În primul rând pentru că vin la U21 după Mirel Rădoi, care a făcut istorie la U21, cea mai mare performanță din istorie. Acest lucru mă motivează. Lucrez bine când sunt sub presiune, dau ce e mai bun, sper să reușesc. Urmează un meci important cu Danemarca, o echipă bună. Avem o generație nouă, foarte talentată, care a început bine campania. Vrem să consolidăm locul doi și să ne calificăm la Euro. Simt presiunea, dar e un lucru bun. Când obții o performanță ca la Euro, e normal ca jucătorii să facă pasul la echipa mare. Vreau să continui lucrurile bune făcute de Mirel. Nu vreau să dau lucrurile peste cap. Cum îmi spune nea Mihai Stoichiță: «Încearcă să nu strici nimic și să adaugi lucrurile bune de la tine»”. Organizare bună, curaj, acestea sunt principiile mele”, a declarat Mutu.

Adrian Mutu: „Sunt un băiat norocos!”

Adrian Mutu a mai spus că se simte un „băiat norocos” pentru că a primit postul de selecționer și le-a răspuns celor care l-au contestat.

„Să spun așa, sunt mai norocos decât ceilalți antrenori. Într-adevăr, prin prisma rezultatelor, echipa U21 are o simpatie imensă în rândul suporterilor. Sper să vină cât mai mulți la stadion.
Mesajul pentru contestatari? N-am niciun mesaj, e normal să fii contestat de unii oameni. Sunt situații când n-ai cum să împaci pe toată lumea. Aceste lucruri se întâmplă în fotbal, îmi rămâne să demonstrez că cei care m-au numit au făcut alegerea corectă”, a afirmat fostul tehnician de la rezervele lui Al Wahda.

Mutu a adăugat că va merge la Olimpiadă, dar va sta în tribune.

„Mirel merită să fie antrenor la Tokyo, la Jocurile Olimpice. Eu voi fi în tribună, nu mă văd în postura să am vreun rol. O să-l susțin. Dacă va avea nevoie de mine, îi voi sta la dispoziție”.

Nicolae Grigore și Adi Boiangiu, secunzii lui Mutu

Mutu nu și-a anunțat încă staff-ul cu care va lucra, dar a spus că-i va avea secunzi pe Nicolae Grigore și Adi Boiangiu. Fostul star al Fiorentinei a dezvăluit și ce așteaptă de la jucătorii săi.

„Am pe listă în jur de 60-70 de jucători U21, doar 9 de la Campionatul European. Am văzut jucători de foarte mare calitate, buni, cu care se poate lucra. Sper că, atunci când vor veni la națională, să aibă atitudinea pe care o aveam și eu. Să aibă concentrare și dorință. Au obligația să iasă cu tricoul transpirat de pe teren, să dea 100% pentru echipă. E cel mai important tricou pentru jucători. Nu vii pentru bani, ci ca să-ți reprezinți țara la cel mai înalt nivel.

Sunt persoana potrivită să disciplinez jucătorii, pentru că știu cum e să fii indisciplinat. Autodisciplina e importantă, trebuie să vină din partea jucătorilor. Așa pot realiza multe, pot juca la nivel mare în străinătate, pot ajunge fotbaliști adevărați. Le doresc tuturor să ajungă să joace unde am jucat eu”, a încheiat Mutu.

Comentarii
Adauga un comentariu