Actualitate

Adrian Năstase, despre „farsa“ consultărilor de la Cotroceni: „Mă bucur că PSD nu merge“

Publicat: 22 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Adrian Năstase despre farsa consultărilor de la Cotroceni Mă bucur că PSD nu merge
Adrian Năstase, fost premier al României

Fostul premier Adrian Năstase comentează pe blogul său „farsa“consultărilor de la Cotroceni. Adrian Năstase se declară mulțumit de faptul că Partidul Social Democrat a ales să nu participe la consultările în vederea desemnării unui premier convocate marți, 22 de cembrie, de către preşedintele României, Klaus Iohannis.

„Farsa „consultărilor” de la Cotroceni

Ar fi trebuit să meargă astăzi PSD la „consultările” de la Cotroceni? Evident că nu. Și mă bucur că au luat această decizie. Butaforia de la Cotriceni, organizată de Iohannis nu mai păcălește pe nimeni. Nu are rost să repet care era succesiunea fazelor prevăzute de Constitutie pentru a se ajunge la desemnarea candidatului de premier. Niciun președinte, până acum, nu și-a permis să încalce, cu atâta brutalitate, litera și spiritul Constituției“, scrie Adrian Năstase pe blogul său.

Adrian Năstase: „Iohannis s-a dovedit complicele PNL“

Fostul lider social democrat este de părere că președintele Klaus Iohannis s-a dovedit din nou nu doar „partenerul” PNL  ci complicele său în încălcarea Constituției.

„Iohannis s-a dovedit, încă o dată, nu doar „partenerul” PNL (cum spunea Rareș Bogdan), ci complicele său. Complice în încălcarea Constituției. „Parlamentul său” îi va dovedi cât de greșită a fost evaluarea pe care a făcut-o în declanșarea alegerilor. Iar „guvernul său” le va arăta românilor costul unei noi administrații de tip COCOPO.

PS În poza de mai sus, LUDOVIC Orban pare că stă pe două scaune. Este o iluzie optică. Este adevărat, se văd, în spatele lui, două semiberjere LUDOVIC XVI, care, la fel cu tot mobilierul din Palatul Parlamentului, a fost achiziționat sau restaurat în vremea în care m-am ocupat de finalizarea lucrărilor la „Casa poporului”, a scris Adrian Năstase pe blogul său personal.

Marcel Ciolacu: „Vrea să aibă un nou guvern al său“

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit marți, 22 decembrie, despre decizia de a nu merge la consultările cu Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu a anunțat că formațiunea politică pe care o reprezintă nu va participa la consultările de la Palatul Cotroceni.

„PSD nu se prezintă la consutările de la cotroceni. Gașca pierzătorilor au creat o majoritate de conjuctură, acest CDR, care nu are legitimitate în fața românior. PSD intră total în opoziție și vom face o opoziție dură, cum merită românii să fie reprezentați. Vrea să aibă un nou guvern al său. Actualul CDR nu are soluții pentru criza sanitară. În continuare așteptăm soluții, așteptăm bugetul, care va fi unul al austerității. Este atributul actualei majorități.

Ei vor propune un calendar, veți vedea întrebările din comisii. S-a încercat formarea unei majorități, era foarte greu să respectăm Constituția și să facem o majoritate câtă vreme președintele e garantul unui partid, nu al Constituției”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Președintele Iohannis a fost purtătorul de cuvânt și vârful de lance al PNL“

Liderul social democrat a explicat că a luat decizia de a nu mai merge la consultări pentru a face o nouă propunere oficială de premier în fața lui Klaus Iohannis deoarece președintele a demonstrat că este „purtătorul de lance“ al PNL.

„Președintele Iohannis a fost purtătorul de cuvânt și vârful de lance al PNL în timpul campaniei electorale. Mai mult, s-a antepronunțat ce coaliție dorește să conducă România: coaliția pierzătorilor și să fie un guvern al său”, a precizat Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu