Actualitate

Adrian Năstase: „Putin nu a luat decizia de a ataca Ucraina, acum un an. A declarat război Occidentului în 2007″

Publicat: 24 ian. 2023
Adrian Năstase Putin nu a luat decizia de a ataca Ucraina acum un an. A declarat război Occidentului în 2007
Adrian Năstase: „Putin nu a luat decizia de a ataca Ucraina, acum un an. A declarat război Occidentului în 2007"

Adrian Năstase a susținut în direct la Antena 3 CNN că Putin nu a decis să atace Ucraina, anul trecut. De fapt, el ar fi avut un plan încă din 2007, în această direcție.

Fostul premier al României, Adrian Năstase, a afirmat faptul că încă din 2007, Putin declara război Occidentului, prin intermediul unui discurs dur care a avut loc la München în 2007.

„Noi trebuie să înțelegem. Putin nu a luat o decizie în urmă cu un an de zile în legătură cu războiul din Ucraina. Am revăzut de curând un material interesant de la Conferința de Securitate de la München din 2007.

Adrian Năstase: „El se adresa pe plan intern rușilor”

Mi se pare interesant că unii dintre analiștii actuali, oameni politici spun că noi nu am observat faptul că în 2007, în discursul de la München privind problemele de securitate, Putin a făcut o declarație de război împotriva Occidentului. Discursul lui a fost extraordinar de dur. A spus că expansiunea NATO este inacceptabilă pentru Rusia.

„În 2007 atrăgeam atenția asupra acestui discurs extraordinar de dur cu valențe externe, dar mai ales valențe interne. El se adresa pe plan intern rușilor pe care voia pe plan intern să îi mobilizeze pentru o reacție împotriva Occidentului”, a declarat Adrian Năstase.

Adrian Năstase, profeții sumbre privind șansele României de a fi primită în Schengen odată cu Bulgaria

Adrian Năstase, fost premier și președinte al PSD, vine cu profeții sumbre privind șansele României de a fi primită în Schengen odată cu Bulgaria. Năstase spune că mișcările politice externe de la început de an duc spre o singură concluzie, Bulgaria face demersuri să se decupleze de România!

„Am intrat într-un nou an, inevitabil cu speranța că vom avea vremuri mai liniștite. Nu cred însă că va fi așa. Nici în plan intern și nici în plan extern.

Vizita președintelui Bulgariei la Viena, pentru a participa, împreună cu cancelarul Austriei la Concertul de Anul Nou sau anunțata vizită a lui Nehammer în Bulgaria, pe 23 ianuarie, au distrus și ultimile iluzii în legatură cu funcționarea „tandemului” româno-bulgar în strategia intrarii în Spațiul Shengen. În timp ce la noi se discută de imoralitatea unei abordări separate, iată că Bulgaria nu are probleme de conștiință în a-și promova, individual, interesele. Așa cum a facut și în prima fază Schengen, atunci când a obținut eliminarea vizelor pentru cetățenii săi de la 1 ianuarie 2001, cu un an înaintea României. Este o lecție dură pentru conducătorii romantici ai României”, scrie fostul premier pe blogul său.
Comentarii
Adauga un comentariu