Actualitate

Adrian Severin la BZI LIVE, despre cum Bruxelles-ul vrea să ne ia suveranitatea și să ne sacrificăm dreptul național

Publicat: 12 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Adrian Severin la BZI LIVE despre cum Bruxelles-ul vrea să ne ia suveranitatea și să ne sacrificăm dreptul național
Adrian Severin

Adrian Severin a fost prezent în cadrul unei noi ediții BZI LIVE. Fost ministru al Afacerilor Externe şi europarlamentar, respectiv expert al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, a vorbit alături de moderatorul emisiunii, Valentin Huțanu, despre Legile Justiţiei din România.

„Care este câştigul nostru, dacă totul va fi dirijat de la Bruxelles?”, a spus Adrian Severin.

Adrian Severin la BZI LIVE

Adrian Severin a fost prezent în cadrul noii ediții BZI LIVE din 12 septembrie. Fostul ministru a explicat urmăritorilor săi, ascunzișurile acestor mișcări ce au loc acum în Parlament, în ceea ce privește Legile Justiției, ce riscuri implică aceste schimbări.

„Justiția este extrem de importantă în existenţa şi funcţionarea unui stat. Organizarea sistemului judiciar asigură rolul pe care trebuie să îl aibă justiția. Puterile statului sunt împărţite în 3, dar în strânsă cooperare. Fiecare stat îşi organizează această putere în conformitate cu tradiţiile, cultura lui.

Identitatea naţională este sintetizată în Constituţia statului.

Ceea ce se întâmplă acum este extrem de periculos. Proiectul este în primul rând, face tot ce este posibil pentru a scoate Constituţia României, adică legea fundamentală care este fundamentală pentru că ea sintetizează identitatea statului român. O scoate pentru a o înlocui cu aşa-zisul drept al Uniunii Europene.

Criteriul de coeziune, adică motivul pentru care cetăţenii români sunt loiali statului român, este dat de capacitatea de a-i proteja de orice ameninţare care îi pot împiedica în îndeplinirea acestor aspiraţii.

Acest echilibru este garantat de supremaţia Constituţiei.

Ceea ce consolidează drumul acestei justitiii, este de a da curs. Este un pericol imens, şi numai el trebuie să determine restituirea lor guvernului, sub o moţiune de cenzură.

Dincolo de acest aspect, modul în care este organizată aceasta justiţie, pentru a servi alte interese decât a cetăţeanului român, este un alt instrument prin care se realizează distrugerea statului român.

Aceasta sumedenie de amendamente trebuie să îl determine pe ministrul justiţiei să le retragă şi apoi să demisioneze. Este intolerabil ceea ce face acest ministru al Justiţiei.

Ni s-a spus că prin acest lucru intrăm în Schengen, dar intrarea este un drept al nostru. Iar renunţarea la drepturilor noastre suverane, este de neacceptat. Este o speculaţie de-a dreptul criminală.

Care este câştigul nostru, dacă totul va fi dirijat de la Bruxelles?

După ce că România participă la toate aceste sacrificii, chiar şi la acest război nesolicitat din Ucraina, România ce primeşte?

Măcar atât s-ar putea face pentru o ţară care se subordonează unor comanda,ente care vin de la Bruxelles şi ca re o costa degradarea vieţii cetăţenilor romani”,  a spus Adrian Severin.

Adrian Severin: „E mai bine să previi decât să tratezi”

Fostul ministru al Afacerilor Externe a vorbit în cadrul emisiunii și despre faptul că România duce lipsă de lideri politici care să ia decizii pentru binele țării și al cetățeanului român, fiind prea ocupați de propriile interese.

„Nu suntem în situaţia de a nu şti ce trebuie făcut. Au fost momente în care lideri politici voiau să facă ce trebuie, dar nu ştiau. Acum, noi ştim, dar trebuie să facem ceea ce trebuie făcut. În ceea ce priveşte România, trebuie să avem lideri dispuşi să o facă. Atâta timp cât liderii noştri actuali nu au această voinţă, singura soluţie este apelarea la popor.

Vrem să simţim foamea, frigul, înainte sau vrem să acționăm de înainte? E mai bine să previi decât să tratezi.

Dacă liderii noştri ar înţelege pericolele care îi pasc pe ei, în primul rând, dacă nu înţeleg ce ne paşte pe noi, am ajunge într-o situaţie ceva mai suportabilă. Dar liderii noştri nu se tem de nimic, cred că îşi pot bate joc de tot, pentru că nimic nu li se poate întâmpla.

Dar nu sunt primii care cred asta, de vreme ce s-a demonstrat că pot calcula greşit şi pot plăti în modul cel mai dur pentru turpitudinile lor.

Trebuie să ştie că nu sunt imuni sau în afara răspunderii. Și dacă nu se întâmplă astăzi, mâine tot se va întâmpla”, a conchis Adrian Severin.

Reamintim că Adrian Severin a fost invitat în cadrul ediției BZI LIVE, moderată de Valentin Huțanu.

Adauga un comentariu