Actualitate

Adrian Severin la BZI LIVE: „Toate acestea sunt jocuri de umbre şi lumini menite să ameţească o populaţie care în curând va fi adusă la urne”

Publicat: 07 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Adrian Severin la BZI LIVE Toate acestea sunt jocuri de umbre şi lumini menite să ameţească o populaţie care în curând va fi adusă la urne
Adrian Severin la BZI LIVE

Adrian Severin, fostul ministru al Afacerilor Externe şi europarlamentar a discutat la BZI LIVE despre ce semnifică vizita șefei Parchetului European (EPPO), Laura Codruța Kovesi în Ucraina.  Amintim că aceasta a participat la conferința „United For Justice” de la Liov, întâlnindu-se și cu președintele Volodimir Zelenski.

De altfel, prin prisma acestor atribuții, n-a fost foarte clar rolul prezenței Codruței Kovesi în Ucraina, în afară de a apărea în poze alături de Zelenski, lucru speculat de Unica un start al campaniei electorale pentru președinția României.

Adrian Severin la BZI LIVE

Fostul ministru al Afacerilor Externe, Adrian Severin, a discutat la BZI LIVE despre Laura Codruța Kovesi, procuror general european, care s-a dus la Kiev zilele trecute, deși nu ar avea nicio atribuție în acest sens. Cum a fost interpretat acest demers, de vreme ce dă cumva semne că s-ar pregăti pentru candidatura prezidențială de anul viitor.

„Toate acestea sunt jocuri de umbre şi lumini menite să ameţească o populaţie care în curând va fi adusă la urne. Din ce în ce mai mult, cum spunea Stalin, important este nu cine votează, ci cine numără voturile. Dar desigur, că această maximă trebuie luată şi acum, într-o anumită măsură, pentru că e important şi cine votează.

Dacă se votează mult, şi dacă se votează mult într-o anumită direcţie, mai greu să măsluieşti rezultatul votului. Nu imposibil. Şi în ultimii ani, în ultimele cicluri electorale, procentul de fraudă electorală a crescut simţitor.

Fiecare partiduleţ, la grupurile de interes invizibile din statul subteran, care au fiecare şi legăturile lor în străinătate. Deci în aceste condiţii, observăm că iarăşi avem scoţi din cutie tot felul de candidaţi. Doamna Kovesi, domnul Geoana, domnul Ciolacu este altul… alţi domni şi doamne care apar aşa, dintr-odată, şi constatăm că au spus ceva ce spunem noi de ani de zile, dar toată presa circula aceste idei ca şi cum ar fi extraordinare.

Sunt idei care fac plăcere populaţiei, idei în care populaţie crede, în care cei care le afirma acum nu au crezut niciodată şi nu au acţionat niciodată în sensul lor.

Ucraina nici măcar nu este membră a UE şi ştim foarte bine ce batjocură s-a făcută colo cu bani europeni, cu donaţiile pe care statele membre le-au făcut. Există indicii şi semnale serioase în această privinţă.

Şi doamna Kovesi ar putea să se ducă în statele UE care au făcut donaţii şi să le întrebe cum au gestionat ele donaţiile respective. Eventual, ar putea să coopereze cu guvernul ucrainean ca să vadă ce s-a întâmplat cu banii aceştia. Dar ea nu face chestia aceasta, se duce şi tine lecţii de anticorupţie”, a spus Adrian Severin.

Adauga un comentariu