Actualitate

Adrian Streinu Cercel oferă soluția pentru a opri pandemia COVID-19 în România: „Aşa am scoate virusul din circulaţie“

Publicat: 13 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Adrian Streinu Cercel oferă soluția pentru a opri pandemia COVID-19 în România Aşa am scoate virusul din circulaţie
Medicul Adrian Streinu-Cercel

Profesorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş“ din Capitală, oferă soluția pentru a opri pandemia COVID-19 în România. Adrian Streinu Cercel susține că metoda pentru stoparea pandemiei COVID-19 în România ar fi folosirea pe scară largă a tratamentului cu anticorpi monoclonali.

Este vorba de exact acelaşi tip de tratament care i-a fost administrat preşedintelui american, Donald Trump. Acest tratament ar proteja organismul pentru o perioadă de şase luni şi se foloseşte deja la Institutul Matei Balş din Capitală.

„Văd că nu se vorbeşte deloc de anticorpii monoclonali şi ei ar putea să reprezinte modalitatea de ieşire din pandemie. Ei sunt acum în stadiu foarte avansat de studiu şi înregistrează un element de siguranţă foarte important. În plus, ei reuşesc să neutralizeze şi să ţină sub control, pentru o perioadă de şase luni, o potenţială infecţie“, a declarat Adrian Streinu Cercel.

Adrian Streinu Cercel: „Anticorpii monoclonali, soluţia de ieşire din pandemie“

Managerul Institutului „Matei Balş“ din Capitală, profeosroul Adrian Streinu Cercel, a precizat că dacă ar fi organ decizional ar opta pentru admistrarea pe scară largă de anticorpi monoclonali.

„Eu, dacă aş fi organ decizional, m-aş orienta foarte repede spre o astfel de soluţie, în aşa fel încât să facem o administrare cât mai largă şi dacă reuşim să ţinem sub control circa 70% din populaţie, am scoate virusul din circulaţie”, a precizat Andrei Streinu Cercel.

Terapia se foloseşte deja şi în România

Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti a confirmat că unitatea pe care o conduce deja foloseşte această terapie.

„Noi folosim şi sunt de 2 tipuri de astfel de anticorpi: se folosesc şi în scop preventiv, la contacţi, dar şi în scop terapeutic, la cei care au dezvoltat infecţia cu Sars CoV-2″, a mai spus Adrian Streinu Cercel.

Peste 9.400 de cazuri noi Covid-19, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 13 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 343.725 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), potrivit știrioficiale.ro 231.808 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.489 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 8.684 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 12.11.2020 (10:00) – 13.11.2020 (10:00) au fost raportate  174 decese (100 bărbați și 74 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, București, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Harghita, Ilfov, Ialomița, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timiș, Teleorman, Vrancea și Vaslui.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20 – 29 de ani, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 39 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 66 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 44 decese la categoria de peste 80 de ani.

168 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 6 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

Adauga un comentariu