Sport

Adversare dificile pentru Irina Begu și Mihaela Buzărnescu, în primul tur la turneul US Open 2020

Publicat: 29 aug. 2020
Adversare dificile pentru Irina Begu și Mihaela Buzărnescu, în primul tur la turneul US Open 2020.
Irina Begu și Mihaela Buzărnescu au adversare dificile în primul tur la turneul US Open 2020.

Potrivit tragerii la sorți, jucătoarele române de tenis Irina Begu și Mihaela Buzărnescu vor avea adversare foarte dificile în prima rundă a turneului US Open

Jucătoarele române de tenis Irina Begu și Mihaela Buzărnescu vor avea adversare foarte dificile în prima rundă a turneului US Open, care va avea loc la arenele Flushing Meadows din New York în perioada 31 august – 13 septembrie.
Potrivit tragerii la sorți efectuate joi, Begu (30 ani, 70 WTA) o va înfrunta în primul tur pe a șasea favorită, cehoaica Petra Kvitova (30 ani, 12 WTA).
Kvitova a câștigat toate cele patru dueluri cu Begu, care a câștigat un singur set în fața cehoaicei, în 2018 la Sankt Petersburg (victorie pentru Kvitova cu 6-3, 1-6, 6-1 în optimi).

Buzărnescu (32 ani, 122 WTA) va primi în primul tur replica americancei Sloane Stephens (27 ani, 37 WTA), cap de serie numărul 26. Mihaela nu a mai înfruntat-o până acum pe Stephens, campioană la US Open în 2017.
Patricia Țig (26 ani, 86 WTA) va juca în primul meci cu japoneza Kurumi Nara (28 ani, 142 WTA), care a câștigat ambele confruntări, desfășurate în 2016.
Cea de-a patra reprezentantă a României la ediția din acest an a turneului newyorkez, Sorana Cîrstea (30 ani, 77 WTA), o va înfrunta pe Christina McHale, o americancă de 28 de ani, aflată pe locul 90 în lume. McHale are 2-1 în meciurile directe cu Cîrstea, care s-a impus în ultimul meci, din 2017.

Naomi Osaka s-a răzgândit! Sportiva niponă a revenit asupra deciziei de a se retrage din semifinalele de la Cincinnati

Naomi Osaka (numărul 10 WTA) hotărâse inițial să nu intre pe teren în semifinala turneului WTA de la Cincinnati, în semn de protest față de cazul Jacob Blake. Japoneza a revenit asupra deciziei și va evolua în partida contra lui Elise Mertens.
Retragerea inițială a lui Naomi Osaka din penultimul act de la Cincinnati a venit ca manifest față de cazul lui Jacob Blake, bărbatul afro-american împușcat de 7 ori în spate de polițiști în Wisconsin. Evenimentul din SUA a generat mișcări de protest în rândul sportivilor, venite și pe fondul precedentului moment de furie, cu George Floyd, bărbatul de culoare ucis după ce un polițist l-a presat cu genunchiul pe gât.
Osaka va evolua în cele din urmă în semifinala de la Cincinnati, după ce a discutat cu reprezentanții WTA și USTA:

„După cum știți, m-am retras de la turneu ieri în semn de susținere față de protestele privind justiția socială și violența poliției. Eram, și sunt, pregătită să renunț la meciul meu și să pierd acea partidă.
Totuși, după anunțul meu și discuții lungi cu WTA șI USTA, am căzut de acord să joc vineri. Ei s-au oferit să amâne toate meciurile până vineri iar acest lucru va atrage atenția asupra acestei mișcări. Vreau să mulțumesc WTA și turneului pentru susținere”, a afirmat sportiva niponă.

Naomi Osaka, solidară cu protestele masive din lumea sportului din SUA

Turneul de la US Open a stat sub semnul amânării până în ultima clipă

Toate competițiile sportive majore din SUA au fost amânate, în semn de protest față de împușcarea lui Jacob Blake de către polițiști, în fața copiilor săi, deși nu era înarmat. Echipele din NBA, MLB sau MLS nu și-au disputat partidele programate joi. Același lucru l-a făcut și Naomi Osaka, iar organizatorii turneului de la Cincinnati au fost solidari și au amânat toate meciurile de ieri.
Reacția jucătoarei din Japonia, după aflarea veștii împușcării lui tânărului afro-american, a fost dură, dar în același timp emoționantă:

„Sincer, mi se face rău la stomac când văd genocidul poliției față de persoanele de culoare, genocid care continuă. Sunt obosită să îmi apară câte un hashtag nou la fiecare câteva zile. Sunt obosită să am aceeași conversație la nesfârșit. Când se va termina totul, când va fi îndeajuns?”

Adauga un comentariu