Sanatate

Aerius este eficient pentru tusea seacă? Ce alte remedii te pot ajuta

Publicat: 19 ian. 2022
un om în tricou alb care tușește
Aerius poate fi eficient în cazul în care te confrunți cu o tuse seacă, ca sechelă după o afecțiune respiratorie.

Te întrebi dacă Aerius este eficient pentru tusea seacă? Ei bine, acest medicament este util și în cazul tusei, însă menirea lui este alta.

Aerius este un medicament antialergic, care nu produce somnolență. Este ideal de utilizat dacă te confrunți cu o reacție alergică, deoarece te ajută să ții sub control simptomele. În plus, ameliorează simptomele asociate rinitei alergice (inflamaţia mucoasei foselor nazale provocată de alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf).

Aceste simptome includ strănutul, secreţia abundentă sau senzaţia de mâncărime nazală, senzaţia de mâncărime la nivelul palatului, precum şi senzaţia de mâncărime, înroşire sau lăcrimarea ochilor.

De asemenea, Aerius este utilizat şi pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei (o afecţiune a pielii provocată de alergie). Aceste simptome includ senzaţia de mâncărime şi papule urticariene. Ameliorarea lor durează o zi întreagă, după care îți vei putea relua activitățile obișnuite.

O cutie de pastile aerius albastre
Aerius este un medicament antialergic, care nu produce somnolență.

Aerius este eficient pentru tusea seacă?

Aerius poate fi eficient în cazul în care te confrunți cu o tuse seacă, ca sechelă după o afecțiune respiratorie.

În afecţiunile căilor respiratorii superioare sau inferioare, există anumite tipuri de virusuri, care creează o sensibilitate la nivelul mucoasei reaspiratorii. De aceea, după o astfel de afecțiune, tusea seacă poate să persiste de la două săptămâni, până la o lună. Laringita se tratează, însă pacientul rămâne cu această tuse, care poate fi tratată cu Aerius.

În plus, dacă tusea este deranjantă pe timpul nopții, poți pune o pernă în plus, astfel încât capul să fie mai ridicat. Recomandat este să folosești un umidificator, deoarece aerul uscat din dormitor poate să îți afecteze căile respiratorii. De ajutor sunt și ceaiurile calde, cu miere de albine, dușurile fierbinți și dropsurile mentolate. Ideal ar fi, ca pe parcursul tratamentului pentru tusea seacă, să nu fumezi.

o femeie în tricou alb care tușește
În afecţiunile căilor respiratorii superioare sau inferioare, există anumite tipuri de virusuri, care creează o sensibilitate la nivelul mucoasei reaspiratorii.

Remedii naturiste pentru tusea seacă

Tusea seacă poate fi tratată și cu remedii naturiste, care sunt calmante și emoliente. Printre acestea se regăsesc: propolisul, ghimbirul, patlagina, ceaiurile din plante și gargara cu sare sau cu bicarbonat de sodiu.

Propolis

Acțiunea propolisului este bactericidă și fungicidă. Ajută la refacerea țesuturilor inflamate, fiind un remediu recunoscut pentru tuse.

Ghimbir

Poți spune adio tusei seci, dacă apelezi la ajutorul ghimbirului, deoarece are efect antiinflamator. Amestecă 30-40 grame de ghimbir proaspăt ras, cu o cană de apă fierbinte şi lasă-l câteva minute. Adaugă o linguriţă de miere de albine şi suc de lămâie. Rezultatele sunt uimitoare.

Patlagina

Patlagina este o plantă cu rol antitusiv. Poți prepara din ea ceaiuri sau poți achiziționa siropuri cu patlagină din farmacie.

Ceaiuri din plante

Ceaiurile din plante precum: ciuboțica-cucului, tei, mușețel și echinaceea sunt perfecte atunci când te confrunți cu tuse seacă. Au rol antiinflamator și calmează iritația gâtului

Gargara cu apă sărată sau bicarbonat de sodiu

Pentru a scăpa de infecția din gât, tot ce trebuie să faci este să dizolvi o linguriță de sare sau de bicarbonat de sodiu într-o cană cu apă călduță. Apoi, fă gargară cu acest amestec, de câteva ori pe zi.
Adauga un comentariu