Titlurile zilei

Aeroportul Internațional Iași a fost răscolit de inspectorii de la Protecția Consumatorilor! Turiștii străini au fost așteptați cu gândaci. S-au dat amenzi, iar o cafenea a fost închisă – FOTO, UPDATE

Publicat: 06 iul. 2022
_____ Vizualizări 14 Comentarii
Aeroportul Internațional Iași a fost răscolit de inspectorii de la Protecția Consumatorilor Turiștii străini au fost așteptați cu gândaci. S-au dat amenzi iar o cafenea a fost închisă  FOTO UPDATE
Mai multe nereguli au fost depistate la Aeroportul Internațional Iași, în urma controlului efectuat de inspectorii de la Protecția Consumatorilor

Mai multe controale au fost efectuate la Aeroportul Internațional Iași. Totul a pornit de la o ieșeancă care a reclamat mizeria și gândacii de la terminalul T3. A fost suspendată și activitatea din zona administrată de Lagardere Travel Retail

Inspectorii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași au continuat sesiunile de control, de data asta fiind vizat Aeroportul Internațional Iași. Totul a pornit de la o sesizare formulată în cursul acestei săptămâni, după ce o ieșeancă a observat, la terminalul T3, că în incintă mișunau gândaci.

„Aseară (luni, 04.07.2022) așteptam pe cineva la ora 1:30, noaptea, și am remarcat mai mulți gândaci turtiți pe culoarul celor de la sosiri (probabil turtiți de pantofii celor care pășeau pe culoar) și vreo 2-3 gândaci care se plimbau liniștiți prin apropierea shop-ului cu alimente (care era închis la acea oră). Și, aici, vorbim de terminalul 3, cel internațional, unde fiecare turist își face o primă impresie despre România”, se arată în sesizarea primită de CJPC.

În cursul zilei de ieri, 05.07.2022, inspectorii au verificat cele semnalate și au identificat insecte pe culoarele terminalului. În edițiile trecute ale BZI, reprezentanții CJPC au anunțat că vor controla contractele semnate cu dezvoltatorii imobiliari, în contextul valului de scumpiri.

Aeroportul Internațional Iași a fost răscolit de inspectori și s-au aplicat amenzi

În aceste condiții, Aeroportul Internațional Iași a fost amendat cu suma de 5.000 de lei. Contactat telefonic de reporterii BZI, Romeo Vatră, directorul aeroportului, a precizat că programul de dezinsecție și deratizare din terminalul T3 a fost respectat.

„Eu sunt în vacanță acum. Colegii mei m-au informat că era o insectă. Nu pot să spun mai multe. Mi s-a transmis că au găsit pete de cafea în zona automatelor. În ultima lună, au fost făcute, în baza contractului, de două ori lucrările de dezinsecție și deratizare”, a precizat directorul Romeo Vatră.

În cadrul unui control tematic, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a dispus închiderea restaurantului „Mister Chef”, din centru comercial Egros.

Activitatea din zona de alimentație publică a fost suspendată

Totodată, a fost verificată și zona de alimentație publică din aria terminalului T3. S-a constat că în zona de cuptoare nu erau respectate normele igienico-sanitare. Administratorul punctului de lucru a fost obligat să remedieze deficiențele. Zona de alimentație publică este deținută de societatea Lagardere Travel Retail SRL, din București, care a amenajat puncte de lucru în mai multe aeroporturi din țară. În 2021, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 829,8 milioane de lei, profit de 12,7 milioane de lei și datorii de 106,1 milioane de lei. Anul trecut, firma nu a declarat angajați. Compania Lagardere este prezentă în 55 de orașe din România, 390 de magazine, 32 de centre de afaceri și 184 de mall-uri și galerii comerciale. Reprezentanții firmei nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere privind controlul inspectorilor de la Protecția Consumatorilor.

„În urma controlului efectuat în baza unei sesizări la Aeroportul Iași, Terminal T3, s-au identificat, în zona automatelor de cafea, băuturi răcoritoare și cărți, porțiuni de paviment care prezentau scurgeri de cafea, pete de rugină, urme de exfoliere, insecte moarte, păr. Totodată, s-a identificat prezența unei insecte. S-a aplicat o sancțiune în cuantum de 5000 de lei și s-a propus măsura de închidere temporară a zonei în care s-au constatat abateri”, au transmis reprezentanții CJPC Iași.

Aeroportul Internațional Iași a fost răscolit de inspectorii de la Protecția Consumatorilor, dar, în perioada următoare, vor fi verificați și alți operatori economici.

UPDATE: Compania a emis un drept la replică!

Comentarii
  • Domnule menajer de la fabrica de copii Elena Doamna va rugam frumos in numele la toti colegii de munca sa ne dati tichetele de vacanta sa mergem si noi in concediu ! La toate spitalele
    s-au dat tichete ,spit Spiridon ,spit Cfr ,spit da copii ,spit de infecțioase .
    Noii stim ca pt Dvs nu sunt asa importante aceste tichete ,ca dvs aveti salar mare de 30.000 lei lunar plus bonus de performanță inca 25% ,plus afacerile cu medicamente ,afaceri cu angajarile ,afaceri cu echipamente medicale . Apropo cand ne reparati si noua toaletele alea ca sunt vechi si stricate !!!

  • Foarte bine intrați peste tot controlați și pune-ți belita pe ei, aeroport…. Ăla e aeroport? Hangaru ăla infect cu împuțiții ăia de la wizz care-și bat joc de oameni și de banii lor

  • Oamenii buni infectul asta de aeroport nici măcar nu are camere de vedere funcționarilor ( nu se stochează imaginile). Atenție la bagaje, taxi pirat. Presupun legatura dintre cei care gestionează sistemul și hoții din aeroport.

  • Ar trebui controlati saptamanal, de toate organele de control existente.
    Dar unii vor dormi in continuare, de ce sa se complice.
    La stat e valabila treaba : timpul trece leafa merge, noi cu drag ne facem ca si muncim.

  • Plătesc la presă să se laude cu depășirea numărului de călători dar nu fac nimic pt aceștia. Condiții mizere. Am fost im Africa . Erau Condiții super față de Iași.

  • Sa imi bag pla in aeroportul lor infect. Si in preturile lor de la cafeneaua aia. Nici nu gasesti un scaun sa stai jos

  • Boala cu gandaci e in fiecare an .Cu firma de curatenie e alta mancare de peste sa traiasca partidul ,cel care facea nu a donat .T3 e facatura e un rahat de hala facut sa traga bani la partid.,,,,,SA VEDETI T4 CE MIZERIE E….AM UN AMIC CARE MI-A ARATAT CUM E ,,,,,,JALE VESTIARE ASEZATE IN ZONE DE RAHAT SPATII DE ASTEPTARE PASAGERII VAI SI AMAR ….BINENTELES AU AVUT GRIJA DE BIROURI ,,,,SPATII OPERATIONALE VAI SI AMAR ….CEL CARE A FACUT PLANUL NU ARE HABAR DE STRUCTURILE CE LUCREAZA PE UN AEROPORT SI DE MODUL DE INTRARE IESIRE PASAGERI…….E JALE MARE MARE AMICUL CAND MI-A ARATAT SCHITELE AM CREZUT CA E CEVA LA MISTO …..SUNT CONSTRUCTOR SI VA POT ARATA CEL PURIN 37 DE GRESELI ENORME….LIPSA TOTALA DE VIZIUNE …BAI ….CHEC….SECURITATE….ENERGIE ….LA PARIU DIRECTORE CA VA DAU CEATA LA BOSCHETARIII TAI CARE SE OCUPA…….TRIMIT O SCRISOARE CU SOLUTII LA C.J. LA PRIETENUL TAU ALEXE

  • Dl director LAUDAROS EU VREAU SA VORBESC DIRECT CU COMPANIILE NU CU ANGAJATUL DV. CARE NU STIE NIMIC DE BAJUL MEU …..AM INTELES CA FIRMA MENZIS NU ARE ANGAJATI IAR DV VA FACETI CA PLOUA OARE DE CE …AZI SISTEMUL DE INTRARE CU BILET MERGE MAINE NU MIZERIE LA BAI ,,,MURIM DE CALD…..NESIMTIRE TOTALA ……CITESC IN ZIAR DE ANGATI NEMULTUMITI DE SALARII …..CRED CA E ADEVARAT STIU O MADAM DE CULOAREA DV DE PARTID CARE PLEACA DE ACASA LA 9 …..MANAGEMENT PT UNI ICRE PT. ALTI LATURI

  • Eu zic sa strangem bani sa cumparam o centrala telefonica si vreo 8 telefoane ……I nainte era o chestie destul de buna te trimitea unde aveai nevoie …pol frontira …companii etc si aia mergea imbunatatita de genul sa dea niste indicatii mai bune ..pt bagaje pierdute apelati….compania aia ne ducea in alta parte in orice caz era fantastica acum ne raspund angati care ne fac legaturi ca in epoca de piatra …..Directore stim si noi cu robotul tu poate nu le ai ….am avut o problema cu financiar am sunat…….Sau poate asta e interesul sa nu raspundeti din birouri si sa lasati papagalul care raspunde in fata……Ai vorba colegilor din fata o lauda nu am auzit de vreo cateva ore RECORD DE PASAGERII SAU MAI BINE ZIS management de CA……..

  • Buna ziua ,sunt angajata la aeroport, adevarul fara exagerarii e urmatorul gandaci apr in fiecare an si se face dezinsectie aici ar mai trebui lucrat,cratenia e de strans firma actuala de urechi ,adevarat ceilalti aveau materiale si masini,nu comentam licitatii,cu telefonul da aveti dreptate robotul e jale deranjeaza daca e pus sa ai legatura directa, companiile nu vor sa raspunda iar amarasteni din sec nu au ce face decat sa incaseze nemultumirile la fel si cei din zona de plecare .Nu le tin partea dar e vai de pielea lor si ca dovada ca nu sunt fanul sec sa zicem ca doua cotofene care tipa toata ziua ca nu mai pot de munca si care cand vin in t1 nu stim cum sa scapam de ele cred ca sunt oile negre dar dl dir nu stim de ce nu le scutura putin Apropo de pandemie era una parca era drogata din colege de la sec alti munceau iar ea urla de oboseala.Baile asa au fost construite,,prost si f prost,aerul conditionat la fel de 2 lei ,accesul si tv informatii merg din an in an ,personalul uni salarii mari …groapa si ceilalti ,Eu sincer sunt ok cei care au salarii mici asa au fost de vreo 7 ani tot mici.Noul proiect nu cunosc dar am auzit si eu ca nu sunt spatii pt uni nu sunt apatii pt alti.Parere lasati birourile in t1 si inchiriati patiile din t4.E cea mai bna idee dar sunt colegi ing.multiiiii vare decid ,sa fiu rautacioasa poate prea…in rest zbor lin Am uitat parcarea acolo doar aparatele sunt jale ci toate ca adunam fffff multi bani din ea.Nu vreau sa insult pe nimeni dar tot ce am zis e ok ADEVARUL ADEVARUL.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Se vorbeste de o gajare a aeroportului pt .o animita firma acum se discuta de ciocolata de pe degete ,e un zvon in care sunt bagati vreo 3 insi si o cucoana .

  • Bună ziua.
    O problemă asemănătoare am constatat și la Palas, zona food pe 1 iulie, in jurul orei 13, numai că nu erau gîndaci erau ȘOARECI!!
    Stăteam liniștiți la masă iar un Jerry s-a urcat nestingherit pe picior. A umblat ca bezmeticul pe la vreo 5 mese iar apoi a intrat la o cafenea, pe colț lingă înghețată.
    A fost văzut de mai multă lume inclusiv de femeia de serviciu.
    Deci….e la modă, vara asta se poartă musafirii nepoftiți!

  • Tot în acea zonă, pe canapele, azi au fost văzuți faimoșii gândaci de bucătărie, mari și grași, că de, au ce mînca!
    🙄😬🙃

  • In Palas și Iulius e veche povestea…o prietena de a mea a lucrat acum 3 ani și când vedea un gândac in timp ce prelua comanda zâmbea la cl ca acela sa se uite doar la ea sa nu vadă gândacii in timp ce,cei din spate preparau…iar eu am lucrat la ub3 ,una din clădirile de birouri din Palas și sunt și acolo soricei…primul lucru spus în training sa nu ținem mâncarea pe masa in bucatarie

Adauga un comentariu