Eveniment-Social

Afacere imobiliară bombă, la Iași! În joc sunt un teren și un valoros imobil, amplasate într-o zonă selectă, în valoare de aproape 4 milioane de euro – EXCLUSIV

Publicat: 20 feb. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Afacere imobiliară bombă la Iași În joc sunt un teren și un valoros imobil amplasate într-o zonă selectă în valoare de aproape 4 milioane de euro  EXCLUSIV
O tranzacție imobiliară bombă ar putea avea loc, în această primăvară, la Iași! În joc este un teren și un valoros imobil, amplasate într-o zonă selectă din oraș. Totul are o valoare de piață ce se apropie de 4 milioane Euro

O tranzacție imobiliară bombă ar putea avea loc în această primăvară, la Iași! În joc sunt un teren și un valoros imobil, amplasate într-o zonă selectă, în valoare de aproape 4 milioane de euro. Președintele Universității „Apollonia”, prof. univ. dr. Vasile Burlui, a lansat un anunț public, la finele lui 2022, de vânzare a unei proprietăți a instituției, Casa Beldiman-Penescu din municipiul Iași, strada Păcurari, nr. 11. În acest context, oficialii de la Universitatea „Cuza” din Iași au anunțat că intenționează să achiziționeze acest imobil

Tranzacție imobiliară bombă ar putea avea loc în această primăvară, la Iași! În joc sunt un teren și un valoros imobil, amplasate într-o zonă selectă, în valoare de aproape 4 milioane de euro. Președintele Universității „Apollonia”, prof. univ. dr. Vasile Burlui, a lansat un anunț public, la finele lui 2022, de vânzare a unei proprietăți a instituției, Casa Beldiman-Penescu din municipiul Iași, strada Păcurari, nr. 11.

În acest context, oficialii de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași au anunțat că intenționează să achiziționeze acest imobil. Astfel, la data de 12 ianuarie 2023, Universitatea „Cuza” din Iași a lansat o achiziție publică ce implică „Solicitare Ofertă Preț” pentru evaluarea imobilului (ANEVAR) în vederea „vânzării-cumpărării” a clădirii pe care intenționează să o vândă universitarul Burlui.

Afacere imobiliară bombă, la Iași! În joc sunt un teren și un valoros imobil, amplasate într-o zonă selectă

Ca urmare a evaluării ANEVAR, solicitată de UAIC, a reieșit o valoare de piață (imobil și teren) de 3.6 milioane de euro, în timp de reprezentații de la „Apollonia” solicitau 3.8 milioane. Oferta celor de la „Cuza” a fost trimisă către universitatea particulară. Surse din segmentul imobiliar ieșean arată că, la acest moment, proprietarul mai degrabă tatonează piața! Cu toate acestea, este posibil ca această tranzacție să aibă loc, ea putând să fie una dintre cele mai importante din ultimii ani.

Aici, UAIC intenționează să mute temporar activitatea Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloaie”. Totul, deoarece Mitropolia Moldovei și Bucovinei investește câteva milioane de euro în istoricul Palat „Mihail Sturza”, unde funcționează  Facultatea de Teologie! Acesta va fi reabilitat și restaurat cu 80 de milioane delei, bani proveniți de la Guvernul României și din fondurile Mitropoliei.

Casa Beldiman-Penescu din municipiul Iași, strada Păcurari, nr. 11, prezintă următoarele detalii: suprafață teren – 1.528 de metri pătrați, suprafață construită – 1.760 de metri pătrați

Casa Beldiman-Penescu din municipiul Iași, strada Păcurari, nr. 11, prezintă următoarele detalii: suprafață teren – 1.528 de metri pătrați, suprafață construită – 1.760 de metri pătrați, din care 1.524 reprezintă suprafața utilă. Locuri de parcare – 15. Casa Beldiman-Penescu, astăzi Universitatea „Apollonia”, a fost construită la începutul secolului al XIX-lea și este situată în zona Copou – Fundație, la intersecția străzilor Păcurari – Fătu, în apropierea Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) „Mihai Eminescu”.

Ea este dispusă pe 4 niveluri, a fost renovată, respectiv reconsolidată total, în anii 2000 și dispune de toate utilitățile esențiale. În momentul de față, aici este baza de practică pentru Clinica „Domenico” – locul de desfășurare a activităților de la principala facultate a universității private – cea de Medicină Dentară. Cel mai posibil, în eventualitatea în care va avea loc tranzacția imobiliară, imobilul Beldiman-Penescu ar putea avea fi destinația pentru liceul fondat de „Cuza”. Așadar, afacere imobiliară bombă, la Iași!

În joc sunt un teren și un valoros imobil, amplasate într-o zonă selectă, în valoare de aproape 4 milioane de euro.

Comentarii
  • Este o capcana financiara cumplita pt UAIC ORICE intrare in raporturi contractuale cu tzeparul mason Burlui! Problemele Apoloniei, regimul special si limitativ dpdv legal pe care il are cladirea in actele Apoloniei vor duce la ani de procese legate de contractul ce se va incheia, de-o seama cu chinul de peste 20 de ani trait in legatura cu Casa Universitarilor!Priviti doar ce au avut de tras UMF si UPA prin asocierea cu lingusitorul lipsit de scrupule Burlui si opriti-va,UAIC, inainte de a fi prea tarziu!!!

  • Unde vezi tu bani publici boule?.Ori nu stii sa citesti,ori esti rau intentionat,sclavule!.Ai cumva dovezi ca Rectorul Tudorel TOADER va lua cu el aceste imobile dupa ce va pleca de la conducerea UAIC,cretinule?.

Adauga un comentariu