Eveniment-Social

Afacerea imobiliară a primăverii la Iași! Un faimos proprietar intenționează să facă o tranzacție, cu o casă din Copou, ce valorează sute de mii de euro – GALERIE FOTO EXCLUSIV

Publicat: 09 apr. 2021
Colaj de imagini cu imobil aflat în Strada Gheorghe Asachi din orașul Iași, zona Copou
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași intenționează să achziționeze un imobil pentru Școala Primară "Junior". Deja sunt negocieri cu un individ care are o proprietate pe Strada Gheorghe Asachi, la intrarea în Campusul Studențesc "Codrescu". Valoarea tranzacției ar putea ajunge la 700.000 euro

Aceasta ar putea fi afacerea imobiliară a primăverii, la Iași! Un cunoscut proprietar negociază să achiziționeze o casă din Copou, cu teren de câteva sute metri pătrați. Concret, Universitatea „Cuza” din Iași vrea imobilul pentru Școala Primară „Junior”. Deja sunt negocieri cu un proprietar de imobil pe strada Gheorghe Asachi, la intrarea în Campusul Studențesc „Codrescu”. Valoarea tranzacției ar putea ajunge la 700.000 de euro

Afacerea imobiliară a primăverii, la Iași! Totul are în prim-plan o casă și teren, amplasate în Copou. În zonă, prețul unui metru pătrat trece de 1.000 euro. Astfel, surse din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași au confirmat că e vorba de o casă, cu o curte interioară, pe strada Gheorghe Asachi, la intrarea în Campusul Studențesc „Codrescu”. Valoarea tranzacției ar putea ajunge la 700.000 euro.

„Da, este o soluție pentru Școala «Junior», pe care Universitatea și-a propus să o dezvolte. Avem acreditarea de la Ministerul Educației și Cercetării și finanțarea de la bugetul de stat, pentru dezvoltarea acesteia la nivel de gimnaziu și de liceu. Imobilul e unul potrivit și aproape de Universitatea «Cuza». E spațiu suficient și prețul este unul bun”, arată sursele din cadrul UAIC.

Școala „Junior” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași face parte din rețeaua publică de Stat

Universitatea „Cuza” din Iași intenționează să dezvolte învățământul preuniversitar prin înființarea unei structuri gimnaziale și, ulterior, un liceu. În acest context, începând cu anul școlar 2020-2021, Școala Primară „Junior” a fost inclusă în rețeaua școlară a unităților de învățământ preuniversitar de stat. Având în vedere calitatea procesului instructiv-educativ din cadrul Școlii Primare „Junior”, instituție care și-a dobândit un loc binemeritat în ansamblul învățământului preuniversitar ieșean datorită rezultatelor obținute de la înființare până în prezent, s-a constatat că absolvenții de „Junior” doresc să își continue studiile la „Cuza”. În plus, datorită numărului mare de solicitări primite din partea părinților care doresc să își înscrie copiii la Școala Primară „Junior”, s-a decis constituirea unei noi clase pregătitoare, pe lângă cea existentă, în anul școlar 2021-2022. Înscrierile pentru locurile rămase disponibile în urma primei etape de selecție au avut loc în perioada 24 martie – 2 aprilie 2021.

„Absolvenții primelor promoții ai Școlii «Junior» sunt studenți la UAIC, iar dorința – deopotrivă a părinților și elevilor școlii – este de a se putea continua studiile gimnaziale în cadrul acestei instituții, dorință aflată în consonanță cu strategia de dezvoltare abordată de conducerea Universității, care își dorește înființarea unei structuri gimnaziale, apoi liceale”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector al Universității „Cuza”.

Școala „Junior” funcționa ca Departament în cadrul Universității „Cuza”

Școala „Junior” funcționa ca Departament în cadrul Universității „Cuza”. Este vorba despre prima școală cu clasele I-IV din România, care funcționează în cadrul unei instituții de învățământ superior.

„Noi am făcut toate aceste demersuri și, iată, că un prim rezultat este tocmai că am obținut avizul de la MEC. Este o dorință mai veche a comunității academice de la «Cuza» ce se leagă de a dezvolta și ciclul gimnazial, respectiv liceal. Practic de a avea un liceu al nostru, de a completa tot ceea ce înseamnă pregătirea educațională a unui individ, de la grădiniță și până la studii de doctorat sau post-doctorat. Acum, căutăm și un spațiu, sau un nou teren în care să funcționeze toate acestea”, a scos în evidență prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector de la UAIC din Iași.

Școala „Junior” funcționa ca Departament în cadrul Universității. Este vorba despre prima școală cu clasele I-IV din România, care funcționează în cadrul unei instituții de învățământ superior

Școala a fost inaugurată la 17 septembrie 2007. Dotată modern și adecvat, aceasta asigură educația unui număr de 90 de elevi

Școala „Junior” a fost inaugurată la 17 septembrie 2007. Dotată modern și adecvat, aceasta asigură educația unui număr de 90 de elevi, repartizați în 5 clase. Unitatea se adresează copiilor angajaților de la „Cuza”, dar sunt acceptați și micuți din exterior. La nivelul anului 2019-2020, 750 de lei era taxa de școlarizare pentru elevii angajaților Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și 1.200 de lei – taxa de școlarizare pentru elevii din afară. Directorul Școlii și Grădiniței „Junior” este Liliana Minea, profesor pentru învățământ primar.

Comentarii
  • Am observat ca Tudorel Toader s-a lansat in smenuri imobiliare in ultima vreme, nu trebuia sa ne mai aduceti aminte… A invatat de la prietenul lui Chirica.

  • De unde e expresia asta „Vor sa cumpere de la un individ”?Individul care te plateste,d-le ziarist,nu vede cat esti de incapabil?Ti-a furat careva butelia,de esti asa suparat pe viata?

Adauga un comentariu