Stiri si curiozitati

Afacerist bucureștean, uluit de prețurile de la Târgul de Crăciun din Cluj. Cât costă o langoșă cu brânză

Publicat: 28 nov. 2022
Afacerist bucureștean uluit de prețurile de la Târgul de Crăciun din Cluj. Cât costă o langoșă cu brânză
Un bucureștean a fost dat pe spate de prețurile uriașe practicate de comercianții veniți cu marfă la Târgul de Crăciun.

Pentru clujeni, prețurile ridicate din orașul lor nu mai reprezintă un șoc, dar pentru turiști, nu mică-i mirarea. Un bucureștean, antreprenor în Capitală, a vizitat Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca și singura replică pe care a mai putut-o rosti la plecare a fost „Așa venituri mari aveți la Cluj?”.

Bărbatul a fost dat pe spate de prețurile uriașe practicate de comercianții veniți cu marfă la Târgul de Crăciun.

Afacerist bucureștean, uluit de prețurile de la Târgul de Crăciun din Cluj

„Am fost într-o tură scurtă de Cluj, două zile, așa că am dat rapid o plimbare prin Târgul de Crăciun, în drum spre o întâlnire. Ce voiam să vă întreb: așa venituri mari aveți la Cluj încât vă permiteți langoș la 20 de lei? Întreb, fiindcă prețul pre-inflație era 3 lei, în inflație 5 lei, dar până la 20 de lei este o cale foarte, foarte lungă”, a scris Tudor Galos, pe pagina de Facebook.

Comentariul lui a inflamat spiritele pe social media, remarcă stiridecluj.ro. Mulți au încercat să vină cu o justificare pentru prețurile piperate și au dat vina pe autoritățile locale, care au stabilit tarife ca-n Occident. „Păi, o căsuță costă 20.000 ron pentru cei cu produse handmade și 38.000 ron pentru cei cu mâncare”, a comentat o clujeancă la postarea antreprenorului bucureștean.

Tudor Galos a pus capăt discuției astfel:

„Păi, Primăria organizează aceste târguri de obicei pentru localnici, nu neapărat pentru turiști. De aceea și întrebarea mea era adresată localnicilor. Adică, Primăria putea face un târg unde să nu ceară sumele astea de la firme, prețurile ar fi fost normale. Despre asta este vorba”.

Dacă unii clujeni s-au simțit ofensați de remarca bucureșteanului, alții au ales să facă haz de necaz. „E langoș artizanal”, „E frământată de mâini dure, dar ferme, de bunicuțe ardelenești”, „Dacă nu ai mâncat langoș de 20 de lei, ești sărac”, au comentat, cu umor, câțiva ardeleni.

Sâmbătă se deschide târgul de Crăciun din Iulius Town!

De sâmbătă, ora 12:00, în parcarea clădirii de birouri United Business Center 0, vizitatorii ansamblului mixt Iulius Town vor fi întâmpinaţi cu miros de scorţişoară şi turtă dulce, dar şi cu muzică şi multă voie bună, pentru că se deschide cel mai vesel târg de iarnă „Winter in MY TOWN”.

La ora 18:00, Moş Crăciun va aprinde luminiţele şi va da startul distracţiei, fanfara TM Harmony şi spiriduşii vor cânta şi vor dansa alături de Crăiasa Zăpezii, Omul de Zăpadă şi Crăciuniţa, iar Mihai Trăistariu va concerta de la ora 19.00.

Duminică, cei mici sunt aşteptaţi în Iulius Mall (demisol, zona Splend’or), la ora 11:00, la o sesiune de teatru de păpuşi. De la ora 17:00, muzica mixată de DJ şi vibe-ul electrizant vor răsuna la târg, de pe scenă, acolo unde, două ore mai târziu, va cânta Theo Rose. Surprizele muzicale, spectacole de colinde şi tradiţii de iarnă vor continua în fiecare final de săptămână.

La târgul „Winter in MY TOWN” vei trăi cele mai autentice emoţii în aşteptarea magicelor sărbători de iarnă. Am pregătit căsuţe cu bunătăţi de sezon, food trucks cu preparate delicioase, dar şi un parc de distracţie cu top roll, autodrom, carusel cu lanţuri şi o Roată Panoramică. Aceasta are 18 gondole, a câte 4 locuri fiecare, iar o sesiune „în aer” durează aproximativ 10 minute. Pregătiţi telefoanele pentru fotografii „la înălţime”!
Comentarii
Adauga un comentariu