La psiholog

Afla ce pasare iti corespunde in functie de data nasterii!

Publicat: 07 ian. 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Afla ce pasare iti corespunde in functie de data nasterii
7

Se spune ca fiecarui individ ii corespunde o pasare din aceasta lume. In functie de ziua de nastere, afla ce pasare esti si ce inseamna aceasta alaturare.

CORB: 25 noiembrie – 23 decembrie. Intotdeauna impresionant, corbul este un model de tarie de caracter. El este mai inteligent decat colegii lui si are abilitati neintrecute de rezolvare a problemelor. Corbul se bucura de provocarile intalnite si e stimulat de locuri salbatice si expuse. Alte caracteristici. Corbul uimeste prin faptul ca supravietuieste in zone de mare asprime, din cele desertice pana in cele polare. Aceasta capacitate este explicata prin inteligenta sa, corbul avand cel mai mare indice de inteligenta dintre toate zburatoarele. Corbul este vazut ca un simbol al raului diabolic in crestinismul traditional. Simbolizeaza de asemenea si moartea. Pentru ca este un semn de transformare, corbul este deseori asociat cu magicienii si vrajitorii.

STARC: 24 decembrie – 20 ianuarie. Starcul e un caracter inselator. Desi poate fi o persoana singuratica pentru o mare parte din timp, el are totusi nevoie sa se stabileasca in comunitati in care sa cunoasca pe toata lumea. Se poate impotmoli cu usurinta in diverse probleme, dar este destul de puternic pentru a le face fata. Natura lui nesigura il conduce de multe ori in asteptarea si acceptarea cu usurinta a complimentelor. Alte caracteristici. Starcul isi urmareste prada singur si cu multa rabdare. Cei mai multi starci traiesc si isi fac cuiburi in colonii mari; altele sunt sociabile numai in perioada de reproductie, iar unele traiesc in totalitate izolate. Uneori sta nemiscat, ca paralizat. Evita pericolul mai degraba alergand decat zburand.

PRIHOR: 21 ianuarie – 17 februarie. O prezenta colorata, deosebita si un temperament de foc. Este foarte incapatanat si tine la parerile lui cu toate ca opiniile nu ii sunt intotdeauna impartasite de toata lumea. Mandru, iubitor de casa, aproape de familia lui. Are tendinta de a fi certaret. Alte caracteristici. In timpul sezonului de reproductie, prihorului de sex masculin ii cresc pene negre pe cap, cu scopul de a atrage femelele. Dupa ce sezonul de imperechere a trecut, aceste pene sunt pierdute.

STICLETE: 18 februarie – 17 martie. Sticletele este un caracter colorat, sensibil si intotdeauna in alerta. Este o persoana volubila si iubitoare, se simte bine in grupuri de oameni care ii ofera securitate. Sticletele are nevoia de a gasi o ambianta placuta in care poate sa isi dezvolte abilitatile lui creatoare. Are tendinta de a deveni uneori nervos si iritabil. Alte caracteristici. Este o pasare nepretentioasa, fiind in trecut simbolul primaverii, al fecunditatii si al rabdarii. Este o pasare foarte sociabila. Sunt de obicei tinute si crescute in captivitate in intreaga lume, datorita aspectului lor deosebit si cantecului lor placut.

SOIM: 18 martie – 14 aprilie. Soimul este caracter puternic, care afiseaza curaj si hotarare, putand fi uneori chiar nemilos. Evita obstacolele cu indemanare si pricepere. Uneori trebuie sa fie bine directionat pentru a nu isi irosi energia in scopuri imposibile. Alte caracteristici. Este o pasare de prada, cunoscuta pentru zborul ei in picaj asupra prazii. Dintre diversele metode folosite, cea mai impresionanta este picajul pe diagonala, cu aripile stranse, de la o inaltime de cateva sute de metri, cand depaseste viteza de 100 de km/ora. Loveste prada cu picioarele, infingandu-si ghearele in ea. Nu isi construiesc propriile cuiburi, doar folosesc cuiburile cladite de alte pasari.

ALBATROS: 15 aprilie – 12 mai. Albatrosul are tendinta de a fi imprastiat, cu mintea gandind la diverse lucruri in acelasi timp. Cand este in cautarea unui anumit scop, va strabate orice distanta pentru a-l atinge. Albatrosul poate deveni prins in lucruri in care nu ar trebui, atunci cand nu le percepe destul de clar. Alte caracteristici. Albatrosii sunt pasari rapitoare de o voracitate mare, hranindu-se cu puii altor animale sau pasari marine. Albatrosii pot sta luni de zile in largul oceanelor, putand dormi pe valuri. Pasarile din aceasta grupa, multumita aripilor lungi si inguste, sunt zburatoare excelente, putand plana timp indelungat prin folosirea curentilor de aer, fara a bate din aripi. Albatrosii traiesc mult si sunt printre putinele pasari care mor de batranete.

PORUMBEL: 13 mai – 9 iunie. Iubitor de pace, prin natura lui, porumbelul este mereu preocupat de lucruri aproape de inima lui. El se bucura de o viata plina de dragoste. Porumbelul este o fire rabdatoare, adaptabila si aratoasa. Este o persoana pacifista care pledeaza pentru compromis sau conciliere mai degraba decat pentru conflicte. Lipsa de agresiune face, uneori, din el o victima. Alte caracteristici. Porumbelul este un simbol al pacii, inocentei, blandetii si afectiunii.

VULTUR: 10 iunie – 7 iulie. O persoana foarte respectata, cu excelente calitati de vizionar. Vulturul este puternic, isi dovedeste intodeauna adversarii. Are puterea de a se ridica deasupra aspectelor triviale ale umanitatii si este foarte talentat. Vulturul are o anumita prestanta, dand dovada de mandrie, furie, si de curaj. Alte caracteristici. Impresioneaza atat prin marime cat si prin frumusetea lui infricosatore. in antichitate vulturul il simboliza pe Zeus, puterea si victoria. Vulturul este o pasare sacra in unele culturi iar penele de vultur sunt esentiale pentru multe ritualuri religioase si spirituale.

PRIVIGHETOARE: 8 iulie – 4 august. Privighetoarea este de multe ori mai intai auzita, apoi vazuta. O privighetoare are intotdeauna ceva de spus. Se poate spune chiar ca ii place sa se auda vorbind. Aspectul exterior neimpresionant ascunde o personalitate care oricand poate izbucni. E foarte mult in ton cu partenerul ei. Alte caracteristici. Desi canta si in timpul zilei, privighetoarea este cunoscuta pentru cantatul tarziu seara, cand putine alte pasari canta. Canta de obicei din locuri ascunse, unori mai deschise, din tufe sau ramurile copacilor. Sunt pasari singuratice.

PESCARUS ALBASTRU: 5 august – 1 septembrie. Un caracter bogat, delicat, scanteietor. Este mereu o placere sa il intalnesti sau sa fi in preajma lui. El trece prin toate in mare viteza. Are perceptii clare si puternice asupra lucrurilor, dar poate fi uneori foarte nesabuit si impulsiv, intrand in situatii in care altii nu ar indrazni. Elegant, dar timid, uneori poate fi foarte sperios. Alte caracteristici. Au o vedere excelenta, fiind capabili de vedere binoculara si se crede despre ei ca vad in culori. Sapa cu ciocul in malul apei un tunel de 1 metru lungime terminat cu o incapere rotunda captusita cu oase de peste. Aici depune ouale. Se hraneste cu pesti mici pe care ii pandeste de pe o creanga si se arunca dupa ei cu capul inainte. Dupa ce-i prinde, se aseaza inapoi pe creanga, ii arunca in sus si ii inghite cu capul inainte. in zbor e iute ca o sageata.

LEBADA: 2 septembrie – 29 septembrie. Lebada este un caracter complex. Sub aparenta de calm si relaxare, ea se straduieste din rasputeri pentru a tine ritmul. Desi gratioasa, eleganta si binevoitoare, lebada poate avea uneori un temperament violent. Lebada este un prieten pe viata. Cu siguranta oricine isi doreste sa aiba o lebada de partea lui. Orice lebada a fost o vreme "ratusca cea urata". Alte caracteristici. Lebada este deseori vazuta ca un simbol al iubirii sau al fidelitatii fiindca are relatii monogame ce pot dura mai multi ani, iar in unele cazuri acestea pot dura intreaga viata. Forma ei gratioasa atunci cand inoata a facut din lebada o emblema a frumusetii.

CIOCANITOARE: 30 septembrie – 27 octombrie. Ciocanitoarea este un caracter dur, muncitor si foarte rezistent. Nu se da in laturi de la a-si expune ideile, indiferent cat de traznite ar parea. Are o gandire laterala buna si abilitati de disecare a problemelor pentru a vedea padurea dincolo de copaci. Cu toate acestea, cu stilul ei de viata zgomotos si exuberant, adesea nu va veti dori sa o aveti ca vecin. Alte caracteristici. Ciocanitoarea este una din cele mai cunoscute pasari din lume, fiind si una dintre cele mai inteligente pasari, dupa corbi. Prin distrugerea insectelor daunatoare, ele sunt foarte utile in pomicultura sau silvilcultura. Cele mai multe specii de ciocanitori sunt pasari sedentare, care se deplaseaza pe distante mici, nefiind zburatoare bune. Ciocanitoarele variaza de la specii foarte antisociale si agresive cu pasari din aceiasi specie, pana la specii care traiesc in grup. In plus fata de aceste specii, un numar de specii se poate alatura altor specii de pasari, ramanand totusi la marginea grupului.

VANTUREL: 28 octombrie – 24 noiembrie. Are o minte ascutita, care ii permite sa treaca de la un subiect la altul fara a-si pierde din concentrare. E concentrat pe scopul vietii lui, fara a fi derutat de ceea ce se intampla in jurul lui. Are o mare incredere in capacitatile lui, ceea ce il ajuta sa ajunga la inaltimi la care altii pot doar visa. Alte caracteristici. Nu isi construieste cuib propriu, cuibarind in colonii de cioara sau in cuiburi razlete de cotofana, uneori chiar si solitar.

Adauga un comentariu